Dinsdag 13 augustus 2019 was het voor Noormannen na een week trainen tijd voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd was tegen Luctor – Heinkenszand en werd gespeeld in Heinkenszand.
Noormannen had vanavond 15 spelers tot zijn beschikking en dit was bij Luctor Heinkenszand net iets anders. Daar had men 23 spelers, hierdoor bracht men in de rust een compleet nieuw team op de been.

Nu terug naar de wedstrijd, Noormannen begon met de volgende opstelling:
Aron; Julian, Jesse, Rens de V, Jarno, Finy; Erwin, Rens J, James; Dylan en Marlo. Als wissel begonnen Pedro, Ron en Mark.

Er ontbraken vandaag nog een aantal spelers door vakantie, blessures en andere verplichtingen.
Noormannen begon goed aan de wedstrijd, maar ook wat onwennig. De trainingen werken we steeds af op een klein stukje gras achter het korfbalveld. De velden liggen er op Westkapelle namelijk slecht bij en nu moesten we ineens op een ‘groot’ veld aan de slag.
Maar toch speelden we niet verkeerd en kregen we kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Noormannen wist dit voor rust nog ruimschoots goed te maken. Het was namelijk 1-3 met rust door doelpunten van Rens Janisse, Marlo en Erwin.

Na rust werd er zo nu en dan gewisseld, een ander spelsysteem en begon ook de vermoeidheid een rolletje te spelen. Luctor Heinkenszand kreeg kansen, maar er werd slechts een keer gescoord. Mede door goed keeperswerk en af en toe ook een gebrek aan scherpte. Noormannen bleef zijn arbeid leveren en sleepte zo de overwinning over de streep met 2-3. Een lekker begin en volgende week dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma uit tegen de Meeuwen. Komt allen.