Vooraf hadden we van de website van De Meeuwen al vernomen dat we het tegen een combinatie van hun 3e, 4e en 5e elftal zouden gaan opnemen, dit betekende dat we mix van jong en oud konden verwachten. We hadden zelf ook enkele spelers in bruikleen van het eerste, dus konden we een spannende wedstrijd verwachten.

We begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Aron

Kris - Niels v.B. - Finy - Jordi

Matthijs - Niels C - Jelmer H

Patrick - Ruben - Devi

Wissels: Michel, Rico, Jari en Jarno

De wedstrijd begon van beide kanten vrij moeizaam, beide kanten leden regelmatig balverlies waardoor niemand echt gevaarlijk kon worden. Gaandeweg de wedstrijd kwamen er steeds meer kansen, zodat er wat wedstrijd een beetje op gang kwam. Aan de kant van de Noormannen viel het op dat de eindpass vaak net niet op maat was, waardoor de doelpunten maar niet wouden vallen. Toch viel er nog een treffer voor rust, na een kluts in het doelgebied van de Meeuwen belandde de bal op de arm van een speler de Meeuwen, de scheidsrechter zag dit en legde de bal meteen op de stip. Devi aarzelde geen moment en schoot hem feilloos in de linkerbenedenhoek langs de doelman. Zodoende kon er met een goed gevoel en dus de 1-0 voorsprong worden gerust.

Na de rust kwam voor de Noormannen Michel er in voor Jelmer H, Jarno voor Jordi en Rico voor Matthijs, dit betekende dat Patrick rechtsmidden ging spelen en Rico dus rechtsbuiten. Om de wedstrijd te beslissen zette de Noormannen meteen na rust flink druk op de tegenstander. Dit leidde  rond de zestigste minuut ook zowaar tot de 2-0, wanneer Michel een prachtig afstandsschot richting de kruising loste. Deze ketste helaas op de lat af, maar daar stond Devi op de juiste plek op het juiste moment om de bal alsnog vakkundig tegen de touwen de werken. De wedstrijd ging hierna redelijk gelijk op, waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden. Niet lang na de 2-0 werd Finy gewisseld voor Jari, Niels C ging hierdoor centraal achterin spelen. Weer enkele minuten later verliet ook Kris het veld en kwam Jordi op zijn plek te spelen. Halverwege de 2e helft vloog de bal plotseling het Noormannen-doel in, dit gebeurde overigens na het opzichtig meenemen van de bal met de hand door de Meeuwen spits, maar de scheidsrechter had het niet gezien dus telde hij gewoon, 2-1. Na de 2-1 ging de Meeuwen nog op jacht naar de gelijkmaker maar daar kwam het niet meer van. Eindstand: 2-1

De manier waarop was misschien niet van grote klasse, maar de punten telden en de winst was binnen. De 3 punten bieden een goed uitganspunt in de bekerpoule waarin op 10 september Niewland 2 zijn opwachting mag maken. Maar daarvoor spelen we nog een oefenwedstrijd: 3 september tegen Noormannen 3.