Zaterdag 7 september stond er weer een bekerwedstrijd op het programma. Noormannen 1 moest afreizen naar Burgh-Haamstede om aan te treden tegen De Westhoek. De eerste bekerwedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 0-8, maar van tevoren wisten we al dat dit niet zo eenvoudig als vorige week zou worden.

De Noormannen begonnen met een aantal andere namen in de basis 11. Een aantal spelers waren nog op vakantie of waren geblesseerd. Hierdoor stonden de volgende 11 op het veld:

Luuk;

Julian, Jesse, Rens de V, Jarno, Finy;

James, Jari, Mark,

Marlo, Dylan.

Wissels: Ron en Jaimy.

Noormannen begon niet goed aan de wedstrijd en De Westhoek wel en dit resulteerde al snel tot het openingsdoelpunt. In de 7de minuut kreeg De Westhoek een vrije trap en deze werd erg simpel binnengeschoten, 1-0. Hierna pakte Noormannen het enigszins op en ging de wedstrijd vrij gelijk op. Hierop volgde twee discutabele momenten waar de Noormannen wel een penalty had moeten krijgen, maar niet kreeg. De scheidsrechter zag het echter niet, dit mede doordat hij vrijwel de hele wedstrijd in de middencirkel liep en hier sporadisch uitkwam. Eigenlijk uit het niets maakte De Westhoek de 2-0 door een fout achterin. Noormannen kwam direct met een antwoord, want door een mooie steekpass van James kwam Mark alleen voor het doel en hij rondde het vervolgens feilloos af, 2-1. Gelijk hierna kreeg Noormannen dé kans op de 2-2, maar Dylan verwachtte de bal niet meer en het moment was weg. Hierna volgde nog een aantal kansen voor Noormannen, maar deze werden allemaal niet benut. De Westhoek kreeg hun 3de kans van de wedstrijd en het was weer raak, 3-1. Net voor rust komt Noormannen weer terug in de wedstrijd. Met een goede voorzet van Dylan kopte Jari de bal langs de keeper, 3-2.

Al met al een 1ste helft met veel goals en het strijdplan voor de tweede helft was simpel, scoren en winnen. Vrijwel direct na rust kwam de volgende klap. Door slordig verdedigen scoorde De Westhoek heel simpel de 4-2. De kansen hierna waren over en weer, maar leidde niet tot doelpunten. Toch scoorde De Westhoek weer; een schot van afstand werd gepakt door Luuk, maar deze werd vervolgens binnengetikt door een speler die een metertje of 5 buitenspel stond. De grensrechter vlagde uiteraard, maar de scheidsrechter had het anders gezien vanaf de middencirkel. Door een goed schot van James kwam Noormannen nog terug tot 5-3. Het spel verslechterde wat resulteerde in een paar kleine kansjes over en weer. In de laatste minuut werd het ook nog is 6-3, een beuk in de rug van Rens werd niet gezien en de bal werd vervolgens binnengekopt. Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter af.

Het bekeravontuur zit er dus zo goed als op, volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma; uit tegen IJzendijke 1. Alleen met een klein wonder kunnen we nog door, dan moet De Westhoek verliezen en wij zelf winnen volgende week. Hiermee gaat een goede reeks van bekeravonturen helaas verloren. De volle focus kan nu op de competitie die zaterdag 21 september van start gaat met een uitwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand 1.