Deze zaterdag op de Prelaat stond in het teken van Noormannen – VCK.  Er stond aardig wat druk op deze pot omdat er tot dusver nog geen punten werden behaald in de 3e klasse. VCK had tot dusver 4 punten behaald dit seizoen en stond in de middenmoot. De condities waren ideaal voor een mooie wedstrijd. Het veld lag er als een biljardlaken bij, de lijnen waren net gekalkt (waarvoor dank Frits en de rest van onderhoudsploeg!) en de temperatuur was perfect.

1. Joop Kesselaar

De scheidrechter van vandaag was Dhr. Speater en floot om 14:35 af voor het begin van deze wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd waren vrij slordig. De bal ging niet zo makkelijk van voet naar voet. De spelers hadden wat last van het snelle natte veld en misschien nog wat wedstrijdspanning in de benen.

Na de openingsfase werd er beduidend beter gecombineerd  en dat resulteerde na 13 minuten in de kopgoal van Marlo op een voorzet van Jesse, 1-0.  Hierna hield de Noormannen de controle door het vele balbezit, maar echt grote kansen leverde het niet op.

In minuut 27 gaf VCK de lange bal op de #9 en Rens de Visser werkte de bal niet lekker weg zodat VCK de steek pass kon verzorgen. De aanvaller schoof de bal vervolgens in de lange hoek en liet de keeper kansloos, 1-1. De Noren lieten de kopjes niet hangen en ging verder op dezelfde voet. Na een paar mooie combinaties werd Marlo bereikt met een voorzet van Julian. Hij schoof de bal beheerst binnen, Dylan zette het blok nog voor de inglijdende verdediger van VCK zodat de bal over de lijn rolde, 37’ 2-1.  Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden geen wijzigingen in de basis-elf doorgevoerd.

De tweede helft begon wat moeizaam. VCK werd wat doortastender en een paar kleine mogelijkheden volgde. 5 minuten na rust kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte na een lange bal die niet goed werd ingeschat. Met een boogballetje over Luuk zorgde de aanvaller voor de 2-2.

Lange tijd ging het wat gelijk op, maar het balbezit was veelal voor de thuisploeg. Echte kansen bleven uit tot Dylan van 20 meter het probeerde met een afstandsschot. Deze zwabberde langs de keeper die daar geen antwoord op had, ’86 Dylan Maljers. De Prelaat kon zich opmaken voor een slotoffensief van VCK. De bezoekers ging het met lange ballen proberen en werden toch nog gevaarlijk in de dying seconds. Gelukkig hield de verdediging stand. In de blessuretijd werden nog twee rode kaarten uitgedeeld aan spelers van VCK, omdat de Dhr. Speater werd uitgescholden voor ‘’mongool’’.

Eind goed, al goed op het sportpark in Westkapelle en op naar Dauwendaele-uit volgende week.