Wie als Noormannen-supporter een blik werpt op de stand in de 3e klasse A van het Zeeuwse zaterdagvoetbal komt, bijna een viertal maanden later, van een koude kermis thuis. Noormannen staat na 6 speelronden onderaan met 3 punten. Ook de wedstrijd tegen GPC Vlissingen kon hier, ondanks het redelijk goede spel, geen verandering in brengen.

De wedstrijd tegen GPC Vlissingen wordt gestart met dezelfde 11 namen als vorige week, toen uit werd verloren van Dauwendaele: Luuk; Julian, Jesse, Rens de Visser, Finy; James, Rens Janisse, Erwin; Mark, Marlo, Dylan. Op de bank is deze keer plaats voor Jaimy en een tweetal versterkingen uit het tweede, Dylan Knevel en Jelmer Theune.

Op een slecht veld is de Noormannen voetballend de betere ploeg en krijgt het in het eerst half uur ook de beste kansen. De rebound van een vrije trap van Erwin kan net niet worden binnengeschoten en oude bekende Enrico Howeler treedt nog een aantal keren reddend op. Ondanks dat Noormannen de betere ploeg is valt in de 33e minuut toch de 1-0 voor GPC Vlissingen. Met zowel de assist als de afwerking van eigen makelij is het eigen doelpunt ongelukkig te noemen.  Enkele minuten later weer GPC in een counter, na slordig balverlies van de Noormannen, zelfs de 2-0 tegen de touwen te schieten. Evenals in de vorige wedstrijden zien we dat Noormannen de betere ploeg is maar te veel onnodige fouten maakt die door de tegenstander bijzonder effectief worden afgestraft. Op slag van rust gloort er toch nog hoop door de 2-1 die door Erwin (penalty) wordt binnengeschoten.

Gesterkt door de goal vlak voor rust wordt de 2e helft aangevangen. Al in de eerste minuten wordt Dylan van achteruit gehaakt in het zestienmetergebied van de tegenstander, maar de scheidsrechter ziet er tot veler verbazing geen penalty in. In de fase die volgt blijft Noormannen voetballend de betere ploeg maar weet het te weinig grote kansen te creĆ«ren. Aan de andere kant zorgt GPC met snelle uitvallen af en toe voor gevaar, maar gelukkig heeft Luuk de goede vorm de pakken en blijft het 2-1. Wanneer Noormannen vervolgens steeds sterker lijkt te worden, met onder andere een bal op de paal na een mooie combinatie tussen Erwin en Marlo, valt uit een (helaas) prachtig afstandsschot van GPC de 3-1. In de 20 minuten die volgen dringt Noormannen 1 maar vallen er geen  doelpunten meer, zodat GPC als winnaar van het veld stapt.

Wederom een zure middag voor de Noormannen-supporter, maar voetballend gezien zijn er nog steeds meer dan genoeg aanknopingspunten voor een beter vervolg van dit seizoen. We gaan dan ook met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet, een thuiswedstrijd tegen RCS, waarin we hopen iedere supporter weer een sprankje van de warme kermis te kunnen geven. Tot volgende week op Sportpark de Prelaat!