Vandaag is Veere 2 te gast op een donker en koud sportpark Prelaat waar een zwaar veld ligt te wachten voor een heerlijke pot voetbal. Noormannen 2 heeft na het gelijke spel in extremis tegen Walcheren 3 een maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden. 9 punten die Noormannen dik verdiende gezien het overtuigende en verzorgde spel, Noormannen bezet zodoende de 5e plaats met plaats 2 binnen handbereik.
De opponent van vandaag is terug te vinden op de 9e plaats, op papier moet het dus mogelijk zijn om ook Veere aan de zegekar te binden.

Noormannen begint in de volgende opstelling:

Aron
Dylan, Jelmer, Jacco, Niels G
Jari, Jaimy Niels C
Remco, Pedro, Devi

Op de bank starten Niels van B, Marc M en Marco

De wedstrijd start vandaag na het eerste fluitsignaal met een minuut zonder actief voetbal wegens de strijd tegen racisme. Een goed initiatief van de KNVB waar we collectief een vuist maken tegen iets wat niet in onze maatschappij thuishoort.
Noormannen is vanaf minuut 2 de bovenliggende partij en staat organisatorisch weer prima, zodoende worden er geen kansen weggegeven en weet Noormannen bij vlagen weer goed voetbal op de mat te leggen. Veel kansen brengt dit mede door ongelukkige keuzes voor de goal helaas niet, alleen de laatste weken zeer sterk spelende Remco ziet na een prachtige individuele actie zijn schot van 20 meter uit de kruising geplukt geworden. 1 minuut voor het rustsignaal is het Devi die door een prachtige pass van Jari alleen op de keeper af kan, helaas voor Noormannen treft zijn bekeken lobje geen doel.  We gaan dan ook rusten met een 0-0 stand.

De 2e helft heeft Veere een aantal wijziging doorgevoerd en gaat het zeer compact spelen.
Dit resulteert in veel balbezit voor Noormannen maar wederom weinig kansen. Dit lijkt dan ook een typische brilstand wedstrijd te worden. De laatste 15 minuten dringt Noormannen nogmaals aan en via Jari die de bal net naast schiet en Pedro die een voorzet van Niels G bovenop de kruising tikt lijkt Noormannen toch meer en meer in de buurt van het Veere doel te komen. In de 80e minuut lijkt dan toch Veere de gelukkig te worden vandaag, een vrije trap blijft in de 16 hangen en het is de centrale middenvelder van Veere die dit buitenkansje weet te verzilveren. Gelukkig hebben we in de persoon van Jos een scherp oog op de zijlijn staan en die is het gelukkig niet ontgaan dat de bal door een Veere speler is verlengd en zodoende in buitenspelpositie is binnen gewerkt, het blijft dan ook 0-0. Het laatste woord is gelukkig aan Remco die in de 86e minuut via een prachtige pass van Jaimy alleen voor de keeper komt en geen seconde aarzelt om Noormannen alsnog de 3 punten te bezorgen, 1-0.
voor Remco een bekroning van wederom een sterk optreden. Remco is de laatste weken de absolute luis in de pels van de tegenstander.

Vandaag liet Noormannen 2 zien een solide en resultaatgerichte ploeg te kunnen zijn wat als collectief acteert en zeer weinig weggeeft. Iets wat de technische staf zeker tevreden moet stellen gezien de vele tegengoals in het begin van de competitie. Volgende week kan Noormannen zich opmaken voor de wedstrijd in en tegen Vlissingen. Met deze tegenstander was Noormannen vorig seizoen lang verwikkeld in de kampioensstrijd. Helaas trok Noormannen hier aan het kortste eind en moest het op de slotdag in Vlissingen zijn meerdere erkennen. Vlissingen is inmiddels de rode lantaarndrager en zal dus gebrand zijn om resultaat te behalen.
Voor Noormannen zaak om deze stijgende lijn vast te houden en zodoende door te stomen naar een eventuele 2e plaats. Gezien de dominantie van VV Oostkapelle/Domburg 3 lijkt dit het maximaal haalbare.
Voor alle geïnteresseerden: 30-11-2019, 12:30, Sportpark Irislaan te Vlissingen.