Zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Noormannen 1 mocht hier gaan aantreden tegen het gepromoveerde Goes 1. Ondanks het slechte weer en het slechte veld kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Om toch nog met een positief gevoel richting de winterstop te gaan, was het van belang dat er werd gewonnen. Er waren weer een aantal wijzigingen in de basis 11:

Luuk

Julian, Jari, Rens de V, Ron;

Niels C, Erwin, Marlo;

Mark, Pedro en Dylan

Op de bank zaten Jarno, Jesse en James.

Noormannen begon met de wind in de rug en nam al snel de voorsprong in de wedstrijd. Door goed doorjagen op de verdediging van Goes onderschepte Mark de bal. Hij legde hem vervolgens op Dylan die hem met een mooie schuiver het doel in werkte, 1-0. Ongeveer 10 minuten later was het weer al raak. Een uittrap van Luuk werd goed verlengt door Pedro. De verdediger van Goes wist hier geen raad mee en werkte hem met een mooie lob over zijn eigen keeper, 2-0. Goes had wellicht het betere van het spel, maar dit leidde niet tot gevaarlijke kansen. Noormannen speelde ook zeker niet slecht en dit resulteerde ook tot een aantal kansjes, maar deze werden helaas niet verzilverd. Zo werd er gerust met een stand van 2-0.

Het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk, de drie punten weer is pakken en de overwinning binnen trekken. Direct na rust werden er een aantal grote kansen gemist door Noormannen. Als deze  gescoord waren dan had het een grote uitslag kunnen worden, maar die derde goal bleef uit. Goes werd erg gevaarlijk en dit leidde tot een hachelijke situatie voor het doel van Noormannen. Mede dankzij goed keeperswerk van Luuk en ietwat geluk van de paal/lat bleef de aansluitingstreffer hier uit. Hierna volgde nog een aantal kleine kansjes voor beide teams zonder resultaat. Een paar minuten voor het einde was het dan toch nog raak voor Noormannen. Een vrije trap van Erwin werd op de paal gekopt door Marlo en vervolgens viel de bal via de keeper het doel in, 3-0.

Eindelijk weer is een overwinning voor Noormannen. Door de winst verlaat Noormannen de laatste plek en stijgt het met twee plekken. Dit is toch lekker net voor de winterstop. Na de winterstop zal het zeker beter moeten en zullen er meer punten gepakt worden, want met deze selectie moet degradatie toch wel voorkomen kunnen worden. De eerst volgende competitiewedstrijd na de winterstop is gelijk een belangrijke, uit tegen Veere op 25 januari.