Meer dan ooit is Noormannen opzoek naar consistentie en daarmee ook punten. En consistentie en punten zijn twee dingen die Noormannen al jarenlang weet terug te vinden op Sportpark de Stoofwei. Sinds de aanleg van het kunstgrasveld in 2014 heeft Noormannen er nauwelijks een wedstrijd tegen VCK verloren (tot zaterdag misschien zelfs maar 1). Een leuk feitje, maar wanneer het eerste fluitsignaal gaat, beginnen beide ploegen gewoon op 0…

Noormannen startte met in het doel Aron en achterin Julian, Rens, Jari en Finy. Op het middenveld speelden Erwin, Rens en Mark. Voorin was plaats voor Marlo, Pedro en Remco. Op de bank zaten Jesse, Devi en James. De twee laatstgenoemden zijn in de 2e helft ingevallen voor respectievelijk Mark en Julian.

Nadat de pupil van de week zijn doelpunt met een sprong a la CR7 vierde kon er worden afgetrapt voor wat achteraf een fiasco bleek te worden voor Noormannen. Al na 7 minuten keek de uitploeg tegen een achterstand aan nadat de spits met een lange bal de diepte in werd gestuurd en niet faalde in het 1-op-1 duel met Aron. Niet veel later is het zelfs al 2-0. VCK speelt een bal ‘over de hele’ van rechts naar links waarna Julian zich uit z’n rug laat verrassen door de Koudekerkse linksbuiten. De aanvaller schiet in de korte hoek binnen. Via een door Erwin benutte strafschop weet Noormannen de 2-1 te maken en terug te komen in de wedstrijd. Noormannen krijgt meer grip en lijkt de wedstrijd meer een meer naar zich toe te trekken. Het beloont zichzelf voor rust met nog een goal: een afstandschot van Erwin wordt onderweg (bewust) getoucheerd door Mark en passeert daarmee de keeper. 2-2. In de blessuretijd van de 1e helft komt Pedro zelfs nog 1-op-1 met de VCK-se goalie maar schiet helaas hoogover het doel.

Het begin van de 2e helft verliep nagenoeg gelijk aan het begin van de 1e helft waar het gaat om het scoreverloop. Al snel scoorde VCK zowel de 3-2 (uit een corner) als de 4-2 (individuele actie) en kon Noormannen opnieuw beginnen aan een herstel. Dat herstel bleef echter uit. Sterker nog, VCK bouwde zijn voorsprong met nog een kleine 20 minuten spelen uit naar 6-2.

Zoals in veel wedstrijden speelt Noormannen vooral wedstrijden tegen zichzelf zonder dat de tegenstander nou zo bijzonder goed heeft gespeeld. Neemt overigens niet weg dat VCK over de gehele wedstrijd gezien de terechte winnaar is. Dat Noormannen kan voetballen staat buiten kijf, maar het zakt te vaak door de ondergrens, beweegt te makkelijk van collectief presteren naar los zand. Consistentie en punten werden in deze editie helaas niet teruggevonden op de Stoofwei.

Na 15 wedstrijden staat de teller op 10 punten, allen gehaald in thuiswedstrijden. De volgende wedstrijd speelt Noormannen thuis tegen Zaamslag.