Op zaterdag 7 november stond een kraker in de onderste regionen van de 3e klasse A gepland. Noormannen nam het in eigen huis op tegen GPC. Voorafgaand aan de wedstrijd bezette Noormannen de laatste plaats, GPC bezette met 16 punten de 2-na-laatste plaats, goed voor een ticket voor de nacompetitie. Het belang van deze wedstrijd, en van de drie wedstrijden die de komende weken volgen, was voor iedereen bij de Noormannen duidelijk. Een overwinning betekende aansluiting bij de rest van de ploegen in de onderste regionen, een nederlaag zou zorgen voor een gat van tenminste 7 punten met de veilige 11e plaats. Coach Lennard stuurde de volgende 11 spelers het veld in om de 3 punten op de Prelaat te houden: Niels van Alphen; Julian, Jesse, Jari, Finy, Remco; Mark, Erwin, Marlo; Dylan, Pedro. Op de bank was plaats voor Rens de Visser, Jarno en Marc. Naast de (tijdelijke) terugkeer van Niels op de goal is hierbij ook de (tijdelijke) terugkeer van Iek Verpoorten als grensrechter een speciale vermelding waard.

De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor de Noormannen, met onder andere een mooie kans voor Erwin die tot corner werd verwerkt door de keeper. In de 10e minuut volgde de eerste grote kans voor GPC, waarbij vanuit buitenspelpositie werd gescoord. De tot dat moment nog onzichtbare scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed, maar na overleg met grensrechter Iek bleek dat er toch sprake was van zuiver buitenspel. In de minuten die volgden waren de grote kansen opnieuw voor de Noormannen, wat uiteindelijk ook leidde tot de 1-0 van Dylan. Zoals vaker volgde na het doelpunt een mindere fase van de Noormannen met enkele kansen voor GPC. Uit een corner werd in de 27e minuut, na matige dekking aan Noormannen-zijde, de 1-1 binnengekopt. Ondanks het tegendoelpunt toonde de ploeg veerkracht en werden er opnieuw kansen gecreeerd. Een knappe poging van Pedro werd van de lijn gehaald en een pegel van Erwin, uit een vrije trap, spatte uiteen op de lat. In het laatste kwartier van de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar doelpunten vielen er niet.

Vrij snel in de tweede helft nam bij GPC, na enkele op het oog terechte beslissingen van de scheids, de onrust toe en volgden diverse gele kaarten voor commentaar op de leiding. Voor de spits van GPC waren zelfs twee gele kaarten weggelegd, waardoor GPC vanaf de 60e minuut met 10 man verder moest. Met een man meer was Noormannen helaas niet in staat om grote kansen te creeren en zo bleef het tot 10 minuten voor het einde dan ook 1-1. In de 80e minuut kreeg Noormannen een penalty na een ongelukkige handsbal van GPC. Erwin schoot de penalty onberispelijk in het zijnet, waarna de ploeg de overwinning met kunst, vliegwerk en een tweede rode kaart voor GPC, uit het vuur wist te slepen.

Belangrijke punten voor de Noormannen in de strijd om handhaving. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Lewedorpse Boys, welke met 5 punten meer de 9e plaats bezetten. Opnieuw een wedstrijd waarin een overwinning voor de Noormannen meer dan welkom is. We hopen hierbij weer te kunnen rekenen op jullie support!