Na maanden van geen voetbal door Corona, was het vandaag dan eindelijk weer zover. Een echte officiële wedstrijd. We hadden al enkele oefenwedstrijden gespeelt, maar nu was het tijd voor de 1e bekerwedstrijd van het seizoen uit bij Rillandia.

Bij Noormannen zijn er enkele nieuwe spelers gekomen en vertrokken. De nieuwe spelers zijn Bas Rijkeboer (keeper, voorheen Jong Ambon), Emiel Minderhoud (middenvelder/aanvaller, afkomstig van Zeelandia Middelburg en terug op het oude nest). Daarnaast komen er zo nu en dan ook enkele spelers van de JO-19 mee. Zo trainen Rodi, Thomas en Dion mee en vandaag zat Rodi bij de selectie en maakte een kwartier voor tijd zelfs zijn officiële debuut voor Noormannen. Dit zijn even wat noemenswaardigheden voor het nieuwe seizoen, nu verder naar de wedstrijd.

 

Noormannen begon met de volgende 11 spelers: Bas, Julian, Rens, Jari, Finy, James, Rens, Erwin, Emiel, Dylan en Mark. Op de bank begonnen Jesse, Ron en Rodi.

 

Noormannen begon goed aan de wedstrijd. Er was sprake van een overwicht, goed positie spel en goed druk zetten op de verdediging van Rillandia. Dit was eigenlijk het beeld van de 1e helft. Rillandia kwam er af en toe uit, maar dit resulteerde niet in grote kansen.

Door dit spel van Noormannen was er dus ook een verdiende voorsprong van 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Erwin. De eerste na een 1-2 met Emiel en de tweede vanuit een penalty.

Eigenlijk had Noormannen het overwicht in nog meer doelpunten moeten uitdrukken.

 

De tweede helft gaf een ander beeld. Het spel werd onrustiger, veel foute passen of keuzes. Mogelijk door een stukje gemakzucht of vermoeidheid. Daarnaast zette Rillandia wat meer druk en creëerde wat meer kansen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-2. Echter was het daarna onze Hulk Dylan Maljers die aan alle twijfel een einde. Door van een meter of 30 de keeper te verschalken met een onhoudbaar schot. Deze zien we wel vaker op trainen maar nu ook een keer lekker in de wedstrijd.

In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Noormannen weer de overhand en ook enkele kleine kansen, maar in doelpunten resulteerde dit niet meer.

Zo eindigde de wedstrijd in een prima en verdiende 1-3.

 

Nu op naar de volgende bekerwedstrijd, volgende week zaterdag op Sportpark de Prelaat tegen Jong Ambon.