Vandaag stond er een beslissende wedstrijd voor Noormannen op het programma tegen VC Vlissingen. De winnaar van het duel zou namelijk een ronde verder gaan in de beker. VC Vlissingen is dit seizoen nog 4e klasser, maar heeft wel een selectie die hoger zou moeten spelen door het samenvoegen van de zondag- met de zaterdagtak. Veel spelers speelden vorig seizoen nog op een hoger niveau op de zondag.

Na de tactische bespreking van Lennard werd de volgende 11 namen het veld ingestuurd:
Bas, Julian, Rens de V., Jari, Finy, Jesse, James, Erwin, Ron, Mark en Rens J.
Wissels waren vandaag Dylan, Emiel en Aron.

Noormannen begon goed aan de wedstrijd, speelde collectief en zette de verdediging vroeg vast. Noormannen gooide veel arbeid in spel en hield de linies kort. Vlissingen had het meeste bal bezit, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Noormannen was daar en tegen effectief. Het eerste schot op goal was namelijk direct een doelpunt. De verdediger speelde slecht in en de bal werd onderschept door Erwin die Rensje inspeelde die van randje zestien in de hoek schoot 1-0.

Na twintig minuten was het zelfs 2-0. De laatste man dribbelde in maar speelde de bal te ver voor zich uit en James nam dit balletje prima over en speelde vervolgens Mark in die beheerst de 2-0 binnen tikte.

Het vervolg van de wedstrijd was tot aan de 90e minuut ongeveer gelijk. Noormannen speelde als een collectief en verdedigde beresterk en had als slot op de deur Bas. Vlissingen had het meeste balbezit, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Noormannen kwam er daarentegen zo nu en dan gevaarlijk uit. Tussendoor werd er nog gewisseld Dylan voor Mark en Emiel voor Rensje. Ook dit veranderde niks aan het spel beeld en Noormannen sleepte de overwinning geconcentreerd binnen.

Al met al een prima wedstrijd, met prima tactiek van de trainer en een dito uitvoering van het elftal. Een compliment en hopelijk trekken we deze lijn door in de competitie die volgende week start, thuis tegen Nieuwdorp.