Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen Nieuwdorp. Na een goede voorbereiding, waarbij Noormannen ook door is in de beker, gingen we met een positief gevoel de wedstrijd in. Ook viel er nog een revanche te halen, omdat er vorig jaar dik werd verloren in Nieuwdorp en dit was natuurlijk een extra trigger.

Na het goede resultaat vorige week tegen VC Vlissingen werd het team maar op één plek gewijzigd:

Bas, Julian, Rens de V., Jari, Finy,

Jesse, James, Erwin,

Emiel, Mark, Rens J.

De wissels waren Dylan, Ron en Aron.

Noormannen begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde gelijk in een aantal goede kansen. Door als collectief te vechten voor de bal en een aantal mooie combinaties kwamen deze kansen tot stand. De eerste echte grote kans kwam na goed doorzetten van Finy die vervolgens Erwin vrij voor het doel zette, maar helaas schoot hij net over. Verder waren er een aantal vrije trappen en corners waar het soms net niet mee zat en het dus niet in een doelpunt resulteerde. In de 24e minuut was het dan toch raak voor de Noormannen. Mark kreeg de bal randje 16 in zijn voeten gespeeld en draaide mooi open, vervolgens schoot hij goed in de linkerhoek en zette hij de Noormannen op een 1-0 voorsprong. Het restant van de eerste helft ging gelijk op met wat kansjes over en weer. De grootste kansen waren toch voor Noormannen, maar er vielen geen doelpunten meer.

De tweede helft was erg zwak van Noormannen. Er was een enorm verschil ten opzichte van de eerste helft. Nieuwdorp ging hoger druk zetten waardoor er vaak de lange bal werd gehanteerd door de Noormannen. Nieuwdorp zelf werd wat sterker aan de bal en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker na 54 minuten spelen. De gehele tweede helft was het Nieuwdorp wat veelal balbezit had, maar dit leidde niet meer tot echt grote kansen. Ook Noormannen kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar ook hier kwamen geen doelpunten meer uit en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Al met al was de eerste helft erg goed waarin veel kansen werden gecreëerd en de tweede helft was van beide kanten erg rommelig. Op de goede eerste helft kan worden gebouwd en dit zal ook zeker worden meegenomen naar de volgende wedstrijden. Volgende week staat de tweede wedstrijd op het programma, ditmaal uit tegen Bevelanders.