Zaterdag 3 oktober stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen de Lewedorpse Boys op het sportpark de Korenweg in Lewedorp. Na de nederlaag vorige week tegen Bevelanders en het gelijkspel tegen Nieuwdorp stond Noormannen op 1 punt en kon het vandaag de eerste overwinning van de competitie boeken. De boys uit Lewedorp hadden de eerste competitiewedstrijd met 4-1 gewonnen en vorige week waren zij vrij aangezien hun wedstrijd was afgelast. Noormannen wist dat er hier weer 100% inzet nodig was om een kans te maken.

Gezien de welbekende coronamaatregelen was er geen publiek aanwezig tijdens de wedstrijd waardoor de ambiance soms meer weg had van een oefenpotje dan een competitiewedstrijd. Gelukkig kan er nog gevoetbald worden wat natuurlijk het belangrijkste is.

Noormannen startte de wedstrijd met dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijden. Op de bank zaten Ron, Niels C. & Aron. Noormannen zakte de eerste helft in op eigen helft en liet LEBO veel aan de bal. Dit leidde tot kansen voor LEBO maar telkens stond Bas daar of bood de verdediging redding. Noormannen kreeg ook enkele kansen en verdiende minimaal één penalty na overtredingen op Rens J. en Mark maar de scheidsrechter had hier een ander oordeel over. We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

2e helft was deels hetzelfde spelbeeld. Veel kansen voor LEBO maar de effectiviteit ontbrak. Uit de tegenstoot was Noormannen ook enkele keren gevaarlijk. Rond de 60e minuut werd Emiel weer gevloerd in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag hier weer niets in. Emiel moest helaas geblesseerd het veld af na deze actie en werd vervangen door Ron die al 90 minuten in de benen had na een wedstrijd bij het 2e. Hetzelfde spelbeeld volgde weer. LEBO miste kansen maar dit keer was het voor de Noormannen wel raak. Een bal viel tussen de verdediging en doelman in van LEBO en Ron was daar het snelst bij en tekende voor de 0-1. Mark werd gewisseld en Niels C kwam binnen het veld om als extra man op het middenveld te fungeren. Noormannen ging de verdediging weer in. Dit leek lang goed te gaan maar in de 80e minuut stond de organisatie niet goed na een afgeslagen corner en kon een LEBO aanvaller de 1-1 binnen koppen. Noormannen kwam gelijk met een antwoord. Uit een voorzet na een corner kon Rens de 1-2 binnen koppen. Daarna was het alleen maar tegenhouden met enkele hachelijke momenten voor de goal van Bas. In de 90e minuut was Noormannen daar nog met de laatste tegenstoot en dit leidde tot een penalty na een overtreding op James alhoewel hier minder aan de hand was dan bij de vorige penaltymomenten. De scheidsrechter legde de bal op de stip tot opluchting van Noormannen en Erwin besliste de wedstrijd door de 1-3 binnen te schieten. Niet veel later floot de scheids af.

De eerste 3 punten van de competitie zijn binnen. Het voetbal was niet altijd even goed maar er is wel keihard gewerkt door iedereen. Des te lekkerder zijn zulke overwinningen. Volgende week gaan we weer voor de volle buit als RCS op bezoek komt. Helaas nog wel zonder publiek.