Vandaag staat op het programma Noormannen 2 - VCK 3. Noormannen 2 had vorige week een mooie uitslag geboekt bij MZVC (0-9) dus dat rook zeker naar meer.

De opstelling was als volgt: Aron, Jelmer H, Pieter Jan, Niels C, Jelmer T; Arjen, Jari, Robin; Rick, Patrick, Ruben. Wisselspelers: Jarno, Julian en Jordi

Noormannen 2 trapt af.

De eerste helft begint Noormannen goed en heeft zeker het overwicht op het veld. Het meeste balbezit en af en toe een kleine kans, helaas geen hele grote kansen voor de Noormannen. Het eerste schot op het doel van VCK is gelost, maar de keeper red. Ook op ons doel wordt onze keeper getest en ook daar wordt goed gekeept. Eerste helft niet veel grote kansen gecreëerd door beiden ploegen, maar Noormannen wel meer balbezit en ook wel meerdere kansen. We gaan dus 0-0 de rust in. En snel door naar de 2e helft.

In de 2e helft zijn er een paar aanpassingen gedaan door de leider. Jarno komt er in voor Jelmer H en komt op linkshalf te spelen, Robin schuift door naar rechtshalf en Arjen komt naar Jelmer H zijn positie linksback. Ook Julian komt er in voor Rick en komt dus links voorin te spelen. VCK trapt af.

Noormannen begint weer gelijk sterk in de 2e helft en heeft gelijk een paar kleine kansen maar worden niet benut. Er volgt dan een lange uittrap van onze keeper Aron precies op maat voor Ruben die mooi de 1-0 over de keeper plaatst. Noormannen wordt beter en komt nog meer aan voetballen toe. VCK heeft de bal achterin en probeert op te bouwen, Noormannen zet goed druk en VCK weet het even niet meer. De bal komt bij de keeper en Jari zet door, maar wordt omver gelopen door een verdediger. Een vrije trap dus op een mooie plek. Ruben neemt de vrije trap net voor de 16 meter en raak: 2-0. Even later wordt er een mooie aanval opgezet en komt Robin de 16 meter binnen, kijkt goed waar de keeper staat en schuift de 3-0 binnen.

VCK is eigenlijk niet veel bij ons doel in de buurt gekomen de 2e helft. Tot dat er een mooi schot komt van de aanvoerder op de lat. Even schrikken, maar Noormannen voetbal door. Door weer mooi spel vanuit achteren komt de bal bij Ruben aan de zijkant, hij rent langs de zijlijn en speelt de bal strak de 16 meter in, de bal komt precies aan bij Julian die de bal zo langs de keeper tikt en het is 4-0. Zo is de wedstrijd bijna afgelopen en VCK probeert nog aan een doelpunt te werken maar dat zat er niet in. VCK probeert nog een aanval op te zetten, op het middenveld wordt de bal veroverd door Noormannen en komt de bal bij Robin. Hij raakt uiteindelijk de bal kwijt maar zet heel goed door en krijgt de bal zelfs nog voor het doel. Julian die goed voor zijn man komt kan zo aan de bal komen en schiet de 5-0 binnen. Weer goed de nul gehouden door Noormannen.

Mooie uitslag voor Noormannen 2: 5-0

Volgende week gaan we op bezoek bij Oostkapelle 3. Er word al gezegd dat dat een moeilijke pot gaat worden, ook gezien de stand van Oostkapelle.