Na de bekerwedstrijd tegen Walcheren, stond vandaag FC de Westhoek op het programma. We konden vandaag de periode titel veilig stellen door te winnen. Bevelanders heeft één punt minder en Zeeland Sport hetzelfde aantal punten maar een minder doelsaldo...

De Westhoek is de nieuwe club in onze competitie. De club is een fusie tussen Renesse en DFS. De tegenstander had dit seizoen wisselend gepresteerd met uitschieters naar boven (5-0 tegen Zeeland Sport) maar ook naar beneden. Een zeer geduchte tegenstander dus!

Dit waren de 11 namen die Lennard op het bord had genoteerd.

Devi Jongepier

Het weer was schitterend en iets na half 3 trapte de Noormannen af.

Lennard had van te voren erop gehamerd dat we fel moesten beginnen. Maar niets was minder waar, want na 30 seconden werd de eerste kans voor de Westhoek genoteerd na een goede voorzet.

Hopelijk waren we nu wakker geschud! Drie minuten laten werd na een snelle inworp Rens J weggestuurd door Dylan. Rens was koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek.... 1-0!! De ban was gebroken. Nu konden we aan het doelsaldo gaan werken.

Maar als vrij kort daarop verloren we de grip op de wedstrijd. In minuut 18 werd de spits van de Westhoek voor Niels gezet. Rens wilde nog redden door sliding in te zetten.... te laat! En strafschop volgde.

De bal werd op de stip gelegd en werd goed in geschoten. Maar Niels redde uitstekend.

Na de pingel bleven we onrustig voetballen met veel onnodig balverlies op gevaarlijke plekken en de 1-1 hing in de lucht. In de 20e minuut scoorden ze dan toch in de omschakeling.

Nu was het andermaal zaak om een tandje bij te schakelen. We gingen weer voetballen en waren scherper in de duels. Kon de beul van DFS nog iets doen tegen zijn favoriete tegenstander?

Dylan werd diep gestuurd na een sublieme steekpass. Hij omzeilde de keeper en schoot !beheerst! binnen!! Netjes. 2-1

Tot de rust ging het gelijk op en over en weer hadden de ploegen wat kansjes. Niels redde een aantal maal knap. We gingen met 2-1 rusten. Noormannen had geen klagen met die gemiste strafschop in het achterhoofd.

De tweede helft moesten we de overwinning over de streep trekken. Het was zaak om de eerste minuten na rust ongeschonden door te komen en vervolgens proberen de voorsprong uit te bouwen. Het eerste lukte. Maar na 20 minuten moest Noormannen weer aan de bak. De Westhoek scoorde een ouderwetse frommel goal na miscommunicatie. Heel zonde en 2-2 tot gevolg.

Met deze stand liepen we de periode titel mis. Hoogste tijd om een tandje bij te schakelen!! Pedro werd gewisseld door Jari en Devi kwam erin voor Finy.

De Noormannen had meer balbezit, maar de Westhoek bleef gevaarlijk in de counter. Het bleef spannend en het duel golfde op en neer. Tot de 83e minuut. De bal werd bij Mark ingespeeld en draaide knap weg bij de twee centrale verdedigers en schoot de bal in de goal! 3-2

Ook na deze bevrijdende treffer was het duel lange na niet beslist. De Westhoek zetten nog één keer aan in de laatste minuten. Voorzet werd gegeven vanaf links de spits kopte en de bal belandde op de lat. Iedereen haalde opgelucht adem.

De punten waren binnen en de periode titel was een feit. Er waren genoeg verbeter punten te noteren, maar een van onze doelstellingen is behaald voor dit seizoen.