Na het binnen halen van de eerste periode staat vandaag ZeelandSport op het programma. Zeelandsport dat voor het eerst actief is in zowel het zaterdag als het zondag voetbal is voor ons een vrij onbekende tegenstander. Zeelandsport dat 4 staat in de 4e klas presteert erg wisselvallig zo werd er gewonnen van Hoedenkenskerke. En werd er vorige week met 3-0 verloren van Bevelanders. Dus wil Noormannen mee blijven doen om de titel dan moet er vandaag gewonnen worden.

In de basiself zijn wat wijzigingen ten opzichte van vorige week. Niels start op de goal. Jacco,Rens de V, Jesse en Jens vormen de laatste linie. Het middenveld bestaat uit Danny,Rens J en Mark ©. En voorin beginnen Ron, Pedro en Dylan. Dat betekent dat Finy, Julian en Davi van af de bank starten. Erwin is er vandaag nog niet bij van wegens een blessure.

Noormannen krijgt de opdracht om de tegenstander vroeg onder druk te zetten en overal kort op de bal te zitten. Dit verstoort de opbouw van Zeelandsport wat al vroeg in de wedstrijd tot een enorme kans leidt. Het is Pedro die na 20 min. Oog in oog komt te staan met de keeper. Maar de bal er tot twee keer toe niet in krijgt. Even later is het wel raak aan Noormannen zijde.

Jesse opent op Dylan die zich prima vrij speelt en de bal beheerst binnen schiet. Hierna grijpt de coach van Zeelandsport opmerkelijk in en haalt beide centrale verdedigers naar de kant. Dit verandert echter niets aan het spelbeeld. Noormannen blijft goed combineren wat resulteert in een paar goede kansen. Het is Jens die in volle snelheid op komt over de linkerflank, zijn verdediger passeert en de 2-0 binnen schiet. Hierna neemt Noormannen wat gas terug en ziet dat Zeelandsport beter in de wedstrijd komt. En verschillende kansen krijgt. Maar Niels staat goed te keepen. Net voor rust is het dan toch raak. De spits van Zeelandsport krijgt teveel ruimte en mag de bal zomaar aannemen, draaien en binnen schieten. Noormannen gaat met 2-1 voorsprong de rust in.

Na de thee trapt Zeelandsport af voor de 2e helft. Bij Noormannen is Jesse geblesseerd achter gebleven in de kleedkamer en wordt vervangen door Finy. Door de regen en het koude weer missen veel supporters de flitsende start van Noormannen. Al na 5 min vergroot Mark de voorsprong. Een mooie één twee tussen Pedro en Mark zorgt ervoor dat Mark kan afronden, 3-1!

Zo lijkt de wedstrijd beslist en worden de ruimtes op het middenveld steeds groter. Danny weet hier wel raad mee. Een afgeslagen bal belandt voor Danny zijn rechtervoet. Zonder enige twijfel jaagt Danny de bal het kruis in wat de 4-1 voor Noomannen betekent.

Ondertussen is Jacco gewisseld voor Davi.

Hierdoor gaat Ron rechtsback spelen. Noormannen blijft goed met de ruimtes omgaan wat nog meer kansen oplevert. Davi ziet dat de keeper te ver voor zijn doel staat. Een perfecte stift volgt, jammer dat deze bal op de lat beland.

Met nog een paar minuten op de klok krijgt Noormannen nog een corner. Davi trap de bal bij de tweede paal waarna Dylan de bal van dichtbij over de doellijn werkt. Dit betekent de 5-1 voor Noormannen. Na deze goal vindt zowel de scheidsrechter als de spelers van Zeelandsport het wel genoeg. Het fluitsignaal klinkt!

Er stond vandaag een goed spelend Noormannen die weer drie punten op de Prelaat wisten te houden!

Volgende week speelt Noormannen een uitwedstrijd tegen Veere.