Uiteindelijk konden we na de nodige aanpassingen door ziektes, vakanties en ga zo maar door met 14 man op pad naar Axel. Die 14 hadden we wel nodig want we hadden er nog een paar rondlopen met wat blessures/klachten. We hadden maar liefst 6 huurlingen nodig om zover te komen. Van de C1, wiens wedstrijd afgelast was, konden we Jamiro en Tygo meenemen en van de D1 Justin, Noah F., Thomas en Dion.

6 huurlingen betekende ook veel mensen op een ander dan gewone positie en een beetje aan elkaar wennen, en dit zagen we gedurende de gehele wedstrijd wel een beetje terug. We begonnen trouwens goed en Thomas en Justin bleken elkaar wel goed te vinden want na een voorzetje van Thomas scoorde Justin de 0-1 al in de 6de minuut. We hadden duidelijk overwicht en kregen best veel kansen. Niet alles wilde er echter in vandaag. In de 15de minuut was het een mooie combinatie tussen Mano en Tygo waaruit Tygo de 0-2 kon maken. So far so good, en we droomde al van een 0-10 denk ik, maar dit was toch wat voorbarig. Axel ging meer druk zetten en kreeg een paar kansen. Waar ze er bij ons niet in wilde, gingen de 2 spaarzame kansen er van Axel wel in en zo kwamen ze op 2-2 tijdens rust.

De gelijkmaker gaf ze blijkbaar vleugels want na rust kwamen ze snel op 3-2. Het was direct hierna Tygo die na een voorzet van Mano de 3-3 maakte, maar achterin, een beetje onwennig op vreemde posities, liep het niet echt lekker. Jamiro deed wat hij kon en liep een aantal keren het gaatje dicht, maar kon ook weer niet overal tegelijkertijd zijn, en voor we het wisten stonden we tegen een 5-3 achterstand aan te kijken terwijl we eigenlijk de bovenliggende partij waren. Het was Tygo die met veel strijd en met 2 fraaie doelpunten de stand op terug naar af zette, door er 5-5 van te maken. Een minuut of 10 bleven we vechten voor de overwinning maar weer waren we ongelukkig in de afronding. Axel begon wat feller te spelen en wat overtredingen te maken. De scheids zag het echter steeds anders en besliste verassend vaak in hun voordeel. Toch konden we in de 34ste minuut de 5-6 maken, door weer een doelpunt van Tygo. Dit keer liet ook de scheids doorspelen nadat Tygo gevloerd werd, maar deze stond snel op, heroverde de bal en schoot hard in. Al de over winning vierend was het bijna gelijk vanaf de aftrap 6-6. Maar toen iedereen al aan een gelijk spel dacht was het uiteindelijk Mano die toch zijn doelpuntje pakte na een voorzet van Justin en de stand op 6-7 zette. Tygo en Dion moesten na wat schoppen en stoten in de laatste minuten geblesseerd afhaken, en nadat de scheids Axel nog probeerde te laten winnen door nog extra 5 minuten door te laten spelen, floot hij toch maar af bij een 6-7 eindstand na wat commentaar vanaf de kant. De 3 punten binnen, hard voor moeten strijden, niet altijd even mooi, maar als er veel op een andere plek spelen en met 6 inleenkrachten, dan kan je ook niet het beste verwachten. Voorlopig staan we op een mooie derde plek en volgende week weer naar de overkant, dit keer naar Terneuzen.