Zaterdag 19 december stond er een bekerwedstrijd op het programma. De wedstrijd vond plaats op de Prelaat en het begon om 14.30. Noormannen mocht het gaan opnemen tegen 3de klasser Kruiningen. Noormannen was gebrand deze wedstrijd te winnen en door de vorige bekerwinst was er veel vertrouwen.

Na een aantal wedstrijden afwezig te zijn, was aanvoerder Erwin weer terug in de basis te vinden. De volgende 11 namen stonden in de basis:

Niels
Jacco, Jari, Rens de V, Jens
Julian, Erwin, Rens J
Ron, Mark, Dylan

De wissels waren: Danny, Remco en Patrick

Kruiningen wilde van begin af aan het initiatief nemen, maar dit resulteerde net echt tot grote kansen. Na een aantal goed verdedigende acties en goed keeperswerk wist Noormannen het op 0-0 te houden. Noormannen herpakte zich en had een aantal mooie combinaties wat helaas niet resulteerde tot een doelpunt. Na een wat onoplettendheid en slap verdedigen kwam Kruiningen in de 30ste minuut op een 0-1 voorsprong.

Lang heeft Kruiningen niet kunnen genieten van de voorsprong, want na een vrije trap van een meter op 25 kwam Noormannen op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker was Mark die de vrije trap er goed in schoot. Noormannen begon hierna sterker te spelen met weer een aantal goede kansen. Een enkele minuten na de gelijkmaker mocht Mark weer aanleggen voor een vrije trap. Helaas ging deze onderkant lat uit het doel. Een paar minuten voor rust kreeg Noormannen nog een corner en na een slippertje van de keeper kopte Mark Noormannen op een 2-1 voorsprong. Zo gingen we de rust in met een voorsprong.

In de 2de helft probeerde Kruiningen een gelijkmaker te forceren door heel aanvallend te gaan spelen. Hierdoor kwam er in de counter veel ruimte te liggen voor de Noormannen. In de 2de helft heeft Kruiningen geen grote kansen kunnen creëren. Doordat het verdedigend heel compact stond wist Kruiningen er niet doorheen te komen. Noormannen kreeg ook nog een aantal goede kansen waar de wedstrijd wel beslist had kunnen, en misschien wel moeten, worden. Zo was er een lobje over de keeper maar helaas belandde deze net over het doel. Ook door de steun van het publiek sleepten we de overwinning binnen. De 2 doelpunten van Mark waren genoeg voor de overwinning. Er was veel opluchting na het fluitsignaal, want Noormannen bekert door!

Een mooi resultaat voor de Noormannen, zo duurt het bekeravontuur voort. De wedstrijd is overigens ook gefilmd door CTV en deze zal uitgezonden worden op maandag 21 november om 18.15, ook is trainer Lennard hier te gast bij het programma. De volgende opponent in de beker is de winnaar van het duel tussen Vlissingen 1 (zon) – Gilzen 1 (zon).

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Heinkenszand op 26 november. We hopen dat er weer net zo veel toeschouwers zijn als de bij de bekerwedstrijd.