Zestien doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, verdeeld over drie elftallen. Opvallend hierbij is de 12-klapper van Noormannen 2. Na eerdere overwinningen van 13-0 en 14-0 was het nu Meeuwen 4 dat eraan moest geloven. Opvallend dat deze hoge uitslagen allemaal behaald zijn in thuiswedstrijden. Door deze uitslag heeft Noormannen 2 nu al 80 keer gescoord dit seizoen, hiermee is het nu al het productiefste seizoen van Noormannen 2 in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal. Het record staat nog altijd op naam van Noormannen 3 (seizoen 09/10; 93 doelpunten), maar dat moet gezien het aantal te spelen wedstrijden uiteraard te verbreken zijn. Op naar de 100?

Noormannen 1 verloor op eigen veld van 's Heer Arendskerke met 2-4, jammer want met de 2-3 op het scorebord miste Noormannen een grote kans op de 3-3. Ook bij een 1-1 stand had Noormannen de kansen op 2-1, maar dit mocht niet zo zijn. "'s Heer Arendkerke was voetballend beter maar Noormannen liet weer eens aardig spel zien en bood goed partij" is er te lezen in het wedstrijdverslag. Doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Erwin Pouwelse en Marlo Janisse. 

Over Noormannen 2 dus in de inleiding al het één en ander verteld, een grote overwinning dus vandaag op Meeuwen 4. Het verhaal is bekend, Noormannen 2 speelt voor het kampioenschap en kon dus wederom aan het doelsaldo werken. De doelpuntenmakers waren Jarno Elzinga 4x (!), Ruben van Sluijs 2x, Dylan Knevel 2x, Patrick Knevel 2x en Devi Jongepier 1x. Opvallend zijn de vier doelpunten van Jarno Elzinga, die vorig seizoen pas zijn eerste doelpunt gemaakt heeft in het zaterdagvoetbal. Ook nog leuk om te vermelden: terugkeer van Marco Verburg onder de lat. Scheidsrechter, leider, barman, bestuurslid, scheidsrechter..... en nu dus ook weer keeper. Hulde!

Noormannen 3 en Noormannen 4 hadden een vrij weekend.

Noormannen VR1 nam revanche op DwO'15 VR1 door de thuiswedstrijd met 2-1 te winnen, de uitwedstrijd was nog verloren gegaan met 3-2. Beide doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, het waren haar eerste twee doelpunten dit seizoen. De dames staan hierdoor op de tweede plek, over twee weken komt de koploper naar de Prelaat!

De topscoorders top 10 is na dit weekend als volgt:

1 Devi Jongepier   21   (+1)
2 Nathalie Meijers   19    
3 Pedro Boon   13    
4 Ruben van Sluijs   12   (+3)
5 Robin Lous   11    
6 Erwin Pouwelse   10   (+1)
  Ylke Houterman   9    
  Mano Verburg   9    
9 Marlo Janisse   8   (+1)
  Dylan Knevel   8   (+2)

 

Nu een weekend carnaval en daarna gaan we er zaterdag 9 maart weer tegenaan. Tot dan!

Rinus Scheepmaker