Na bijna een jaar zonder officiële wedstrijden is Noormannen 1 weer begonnen aan een nieuw seizoen met een bekerwedstrijd tegen 4e klasser Cadzand. Noormannen kent tot op heden een wat rommelige voorbereiding. In verband met blessures en vakanties is de selectie nog amper compleet geweest. Noormannen heeft tot op heden twee oefenwedstrijden gespeeld. De eerste ging met een gehavende selectie 0-7 verloren tegen Walcheren en de tweede werd prima met 0-0 gelijk gespeeld tegen Serooskerke.

Vandaag mist Noormannen maar liefst 9 spelers waardoor er vandaag een jeugdig elftal op het veld staat. De gemiddelde leeftijd van de selectie lag vandaag op 20 jaar en maar één speler was geboren toen Mark Minderhoud 25 jaar geleden zijn debuut maakte in het eerste elftal. Noormannen begon met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Stefan

Rody – Jari – Damian – Julian

Mark © - Niels – Thomas

Emiel – Dylan – Patrick

Wissels: Aron, Hayo en Luuk

In de eerste helft heeft Noormannen zoals verwacht het initiatief. Noormannen is veelvuldig in de aanval en Cadzand probeert via lange ballen gevaarlijk te worden in de counter. Grote kansen levert dit in het eerste gedeelte van de eerste helft niet op maar na ongeveer een half uur komt Noormannen toch op voorsprong. Na een goede actie van Emiel komt de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied terecht bij Thomas die laag voor zet en Dylan kan de bal van dichtbij binnen werken. Na 40 minuten krijgt Noormannen een vrije trap op de rand van de zestien na een harde overtreding van een verdediger van Cadzand. Mark schiet de vrije trap hard binnen in de rechterhoek waardoor Noormannen met een 2-0 voorsprong de rust in gaat. Mark heeft hiermee in meer opeenvolgende bekercompetities gescoord dan de gemiddelde leeftijd van vandaag. Tussen de 1-0 en de rust creëert Noormannen meerdere grote kansen maar vergeet het zichzelf te belonen.

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde beeld. Noormannen gaat door met druk zetten en krijgt meerdere grote kansen maar kan de score niet verder uitbreiden. In een van de spaarzame uitbraken van Cadzand krijgt Rody na bijna 60 minuten spelen de bal op de arm in de zestien en krijgt Cadzand een penalty. Stefan stopt de penalty in eerste instantie goed maar volgens de scheidsrechter was Stefan te vroeg van zijn lijn af en moet de strafschop overgenomen worden. In de tweede poging schiet Cadzand wel raak waardoor de spanning in de wedstrijd weer terug komt. Een kwartier voor tijd moet Noormannen verder met tien man omdat Dylan in korte tijd twee gele kaarten ontvangt. De eerste vanwege een zogenaamde schwalbe in de zestienmeter en de tweede vanwege een overtreding na een verkeerde inspeelpass vanuit achteruit. Noormannen komt hierna niet meer in de problemen en wint de wedstrijd met 2-1.

Gezien het aantal afwezigen en het jeugdige elftal mag Noormannen redelijk tevreden zijn over de wedstrijd. De wedstrijd had een stuk eerder beslist moeten worden maar Noormannen is verdedigend amper in de problemen geweest. Volgende week speelt Noormannen voor de beker uit in Zaamslag.