De eerste uitwedstrijd van het seizoen is een feit. De wedstrijd werd gespeeld tegen Zaamslag, die net als ons dit seizoen zullen gaan voetballen in de derde klasse. Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Cadzand zijn Rens, Ron, Jesse, Dylan en James weer bij de selectie. Noormannen begon de wedstrijd met de volgende opstelling:

Levien

Rody – Jari – Damian – Julian

Mark © - Niels – Thomas

Emiel – Dylan – Ron

Wissels: Rens, Jesse en James

Noormannen en Zaamslag willen in de eerste helft beide proberen op te bouwen door middel van voetbal vanaf achteruit. In het eerste half uur van de wedstrijd worden weinig grote kansen gecreëerd door beide ploegen. In de 32e minuut van de wedstrijd komt Zaamslag op een 1-0 voorsprong na een aanval via de linksback die een voorzet geeft vanaf de achterlijn die simpel wordt ingetikt door de spit van Zaamslag. Als gevolg van de voorsprong voor Zaamslag krijgen zij steeds meer kansen, echter lijdt dit niet tot de tweede tegentreffer. Een paar minuten voor de rust krijgt Noormannen alsnog de 2-0 tegen. Dit door een discutabele penalty waarbij de bal tegen de arm van Julian is gekomen. Levien wist de bal nog bijna te pakken, maar kon er net niet goed genoeg bij. Noormannen gaat met een 2-0 achterstand de rust in.

Er worden in de rust twee wissels doorgevoerd aan de kant van Noormannen, Mark en Niels gaan er af voor Rens en Jesse. In de tweede helft zien we een sterker Noormannen. Er wordt hoog druk gezet vanuit Noormannen. Dit leidt in de 58e minuut tot de aansluitingstreffer van Noormannen. Een goed uitgespeelde aanval vanaf links leidt tot een voorzet van Dylan en een doelpunt van Thomas. Dit is Thomas zijn eerste officiële doelpunt voor Noormannen 1. Met nog 22 minuten te spelen gaat Damian er af voor James. Noormannen krijgt nog een paar kansen na de 2-1 en heeft het meeste recht op de gelijkmaker. Deze gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet meer en de wedstrijd werd met 2-1 verloren.

Gezien de tweede helft had Noormannen een punt mee moeten nemen van Zaamslag. Volgende keer in de competitie revancheren tegen Zaamslag. Volgende week wordt er weer op de Prelaat gevoetbald, Noormannen speelt de laatste bekerwedstrijd tegen Spui.