Noormannen 1 – Spui 1

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma tegen Spui. Na het verlies vorige week tegen Zaamslag was de kans erg klein geworden dat Noormannen nog door kon gaan in de beker. De basis 11 was toch iets gewijzigd op een aantal plekken ten opzichte van vorige week. De volgende 11 startte in de basis:

Bas;

Rody, Rens de V., Damian, Julian;

Jari, James, Thomas;

Emiel, Mark, Dylan K.

De wissels waren Dylan M, Niels, Jesse, Ron en reserve keeper Levien.

De start voor Noormannen kon eigenlijk niet beter. Vanuit de aftrap werd de bal naar voren geschoten en Julian werd onderuit gehaald, penalty! Mark bleef rustig en schoot de penalty goed binnen, 1-0. Hierop volgde een lange tijd van balbezit voor Noormannen, maar dit leverde geen grote kansen op. Spui loerde op de counter en dit resulteerde in de 30st minuut op de 1-1. Ook na de gelijkmaker bleef Noormannen het balbezit houden, maar wederom leidde dit niet tot echte kansen en werd de rust in gegaan met een gelijke stand.

Het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk. Er moest een hoger tempo komen aan de bal om op deze manier Spui stuk te spelen. Net als in de eerste helft schoot Noormannen ook de tweede helft uit de startblokken. In de 50st minuut was er opnieuw de voorsprong voor de thuisploeg. Uit een corner van Emiel knikte Jari goed binnen bij de tweede paal. Na deze voorsprong kreeg Noormannen een aantal goede kansen om deze voorsprong uit te breiden, maar deze gingen er helaas niet in. Ook bleef het balbezit constant voor de Noormannen en probeerde Spui met een counter gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd komt Spui eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte, door wat foutjes in de verdediging van de Noormannen. Vervolgens geeft Noormannen eigenlijk alles heel onnodig weg en lijkt de wedstrijd af te gaan op een blamage, want Spui komt zelfs op een 2-3 voorsprong, wederom door eigen fouten. Door een eigen doelpunt komt Spui een aantal minuten later ook nog op 2-4. Om het nog erger te maken werd het ook nog 2-5 uit een corner. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De uiteindelijke eindstand is erg geflatteerd, maar dit heeft Noormannen volkomen aan zichzelf te danken. Door een uitermate slechte laatste tien minuten wordt de wedstrijd volledig weggegeven. Deze wedstrijd moet snel vergeten worden. Hiermee komt het bekeravontuur van dit seizoen al erg vroeg ten einde.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en hier moet nu alle focus naar toe. De Noormannen speelt dan een thuiswedstrijd tegen Lewedorpse Boys, gelijk een hele belangrijke dus.