Zaterdag 25 september mochten we voor het eerst sinds oktober 2020 weer een competitiewedstrijd spelen, een uitwedstrijd tegen Serooskerke 5. We hebben de afgelopen weken ook al wedstrijden gespeeld voor de beker, waarin we helaas vroegtijdig zijn uitgeschakeld met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden.

Coach Matthijs stuurde de volgende 11 namen het veld in:

Stefan

Pierce – Siebren – Jordi – Rowin

Pepijn – Robin – Bjorn – Leon

Rick – Mano

Op de bank begonnen Arjen, Tom en René. Tom begon de wedstrijd als vlagger.

Er waren weinig hoogtepunten op te noemen in het begin van de eerste helft. We stonden verdedigend goed maar konden aanvallend moeilijk tot kansen komen.  Na het eerste kwartier werd Serooskerke steeds sterker, waardoor ze steeds vaker door onze defensie heen kwamen. Stefan kon nog een aantal reddingen verrichten, maar kon niet voorkomen dat we aan de thee gingen met een 3-0 achterstand.

We kwamen goed de rust uit, waardoor we in het begin van de tweede helft beter speelden dan Serooskerke. Voor ons resulteerde dat in kansen, maar helaas wisten we deze kansen niet af te maken. Uit een corner wist Serooskerke dan toch 4-0 te maken, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. Robin wist wel nog 4-1 te maken uit een mooi schot van afstand. Aan het einde van de wedstrijd kwam Serooskerke nog een keer door de defensie heen waaruit de eindstand van 5-1 viel.

Man of the Match is Pierce, die de hele wedstrijd rustig aan de bal was en goed verdedigde. Verder had Pierce aan de zijlijn nog een geweldige Italiaanse solo in huis, waar zelfs het publiek van Serooskerke voor ging juichen.

De eerste competitiewedstrijd is dus helaas verloren gegaan, maar de tweede helft biedt perspectief voor het komende seizoen. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen MZVC 4 komende zaterdag 2 oktober.