Vandaag de eerste uitwedstrijd deze competitie. Daarvoor moesten we naar Dauwendaele die na een 8-1 nederlaag tegen Luctor Heinkenszand wel wat wilden rechtzetten was de verwachting. We waren dus gewaarschuwd en met een tweede overwinning zouden we het seizoen lekker beginnen.

De 11 namen die aan de aftrap starten waren: Bas, Julian, Rens, Jari, Damian, James, Jesse, Thomas, Dylan K., Mark en Emiel. Op de bank zaten Erwin, Ron en Rody.

De eerste helft had Dauweldaele het meeste bal bezit en af en toe kwam men er gevaarlijk in. Echter leverde niet echt grote kansen op. Noormannen loerde mede door de tegenwind op de counter. Na 25 minuten komt Dauwendaele op 1-0 door niet adequaat handelen van Julian. Bas was bij de afwerking kansloos. Hierna gaat Noormannen wat meer naar voren voetballen en ontstaan er kleine kansjes. Uiteindelijk valt in deze betere fase van Noormannen ook de 1-1 door James na een voorzet van Dylan en breedte pas van Thomas.

Noormannen houdt het betere van het spel hierna, maar vlak voor rust krijgt men toch het niet adequaat verdedigen. James vergeet zijn man die vrij kan doorlopen in het centrum en de hoek bij Bas voor het uitzoeken heeft die kansloos is.

Zo staat het met rust 2-1.

Na de thee gaat Noormannen wat verder naar voren spelen en krijgt men ook wat kansjes. Echter is de afwerking soms te gehaast of niet zuiver. Ook is de keeper op een aantal momenten een sta in de weg.

Met nog 25 minuten op de klok wisselt Lennard en komen Erwin en Ron in het veld voor Mark en Jari. Noormannen gaat met een extra middenvelder spelen om de 2-2 te forceren.

Echter heeft dit niet het gewenste resultaat. Door de veranderende spelwijze ontstaat er nog meer ruimte achter de verdediging en daar profiteert Dauwendaele optimaal van. Ze weten namelijk nog twee keer te scoren. Hierna wordt Rody nog ingebracht voor James. De wedstrijd kabbelt hierna naar het einde en beide teams weten niet meer te scoren.

Zo eindigt de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Dauwendaele.

Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen GPC Vlissingen.