Na een weekend zonder wedstrijd stond op zaterdag 16 april de wedstrijd tegen VCK gepland. Met een zonovergoten Paasweekend waren de omstandigheden voor zowel de spelers als de supporters optimaal. Tenminste, als het gaat om de weersomstandigheden. De overvolle ziekenboeg bij de Noormannen laat wel wat te wensen over. Na twee weken afwezigheid kon Niels Coppoolse gelukkig weer aansluiten op de bank en ook Julian Coppoolse was net op tijd hersteld van een griepje, maar speelminuten zitten er voor Jari, Damian, Rens en Finy voorlopig nog niet in. 

De wedstrijd tegen VCK betekent de aftrap van een pittige week: binnen zeven dagen staan wedstrijden tegen de top 3 van de 3e klasse A gepland. Een fikse uitdaging met een krappe selectie, maar desondanks ging de Noormannen de wedstrijd tegen VCK met een frisse blik tegemoet. Aan de aftrap verschenen Bas; Julian, Rody, Erwin, Ron; Patrick, Jesse, Emiel; Thomas, Dylan Knevel en Rens de Visser.. Op de bank was plaats voor Mark, Dylan Maljers, Niels Coppoolse en Levien.

Al in de derde minuut kreeg de Noormannen een tik te verwerken. De bal kwam op de rand van de zestien gemakkelijk in bezit van VCK, waarna het schot in de korte hoek niet gepareerd kon worden door Bas: 0-1. Noormannen probeerde VCK pijn te doen door iets verder terug te zakken op eigen helft en te zorgen voor een snelle omschakeling. Een aantal keren in de tweede helft leverde dit een potentieel gevaarlijke situatie op, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Een tweetal vrije trappen van Erwin en een kopkans voor Thomas vormden de belangrijkste wapenfeiten. Aan de andere kant kreeg VCK iets grotere kansen, maar 0-1 leek een terechte stand na 45 minuten spelen. Alles was nog mogelijk in de tweede helft, met de wind in de rug voor de Noormannen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft verliepen nagenoeg gelijk aan de eerste helft, met VCK als bovenliggende partij, maar geen duidelijk overwicht in kansen. In de 55e minuut volgde het kantelpunt in de wedstrijd. Na een lichte overtreding van Ron aan de rand van het zestienmetergebied legde de scheidsrechter de bal op de stap. Na de vele - met regelmaat onbegrijpelijke - beslissingen eerder in de wedstrijd in het nadeel van de Noormannen, leverde dit moment de nodige rumoer op, maar het bracht de scheidsrechter logischerwijs niet op andere gedachten. De penalty werd netjes in de hoek geschoten. Bas kwam nog dichtbij, maar de 0-2 was niet te voorkomen. In het restant van de wedstrijd probeerde Noormannen nog iets te forceren en werden er een aantal aardige gekansen gecreëerd. Voldoende voor een doelpunt was het helaas niet. In de tussentijd scoorde VCK de 0-3 (65') en met het einde van de wedstrijd in zicht leek de wedstrijd beslist. In de laatste 5 miinuten van de wedstrijd volgden nog de 0-4 en 0-5.

Al met al een iets geflatteerde maar terechte nederlaag, met VCK als duidelijk betere ploeg. Tijdens de Paasdagen volgen ruim 2 dagen aan broodnodige rust, waarna op dinsdagavond 19-4 de uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg gepland staat. Komt dat zien op sportpark Veersepoort, om 20:00!