Na de winst tegen Veere op 21 mei stond op 28 mei de wedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het programma. Zoals in het voorgaande wedstrijdverslag vermeld was deze wedstrijd de eerste van mogelijk twee finales: bij winst tegen zowel Lewedorpse Boys als Dauwendaele (op 4 juni) behoort directe handhaving nog steeds tot de mogelijkheden. Om deze eerste finale in drie punten om te zetten koos Lennard voor dezelfde 11 als tegen Veere, in een iets andere formatie: Bas; Julian, Rens, Niels, Rody; Jesse, Erwin, Emiel, Thomas; Mark, Dylan Knevel. De dug-out werd bemand door Dylan Maljers en Dion.

Na een wat rommelige start, waarbij enkele kansen werden weggegeven aan Lebo, voerde Noormannen uiteindelijk de boventoon in het merendeel van de eerste helft. Waar de kansen aan Noormannen-zijde in eerste instantie niet werden verzilverd, volgde in de 33e minuut toch de verdiende 0-1 door Dylan Knevel, na verkeerd uitverdedigen van de keeper. Enkele minuten later volgde opnieuw een hachelijk moment in de verdediging van Lebo. Na een zacht tikje tegen de bal door één van de verdedigers bij de uittrap werd er door de Noormannen direct druk gezet. De keeper pakte de bal vervolgens op, met een indirecte vrije trap tot gevolg. Na goed breed leggen van Erwin schoof Emiel de bal met de binnenkant tussen de muur van spelers door: 0-2. Noormannen bleef in de laatste 10 minuten van de eerste helft aanzetten en na een handsbal ging de bal op de stip. De penalty werd benut door Erwin, waardoor de teams gingen rusten met een terechte 0-3 tussenstand.

De tweede helft ging vrijwel direct van start met een penalty voor Lewedorpse Boys. Volgens de scheidsrechter werd er bij de corner iets te veel op de aanvaller geleund door de Noormannen verdediger, en tot ieders verbazing volgde een penalty: 1-3. In combinatie met de tegenwind in de 2e helft leidde het snelle tegendoelpunt tot wat onrust bij de Noormannen en positieve energie bij Lewedorpse Boys. Ook de warrige scheidsrechter hielp in deze fase van de wedstrijd niet mee, maar gelukkig duurde de fase waarin Noormannen onder grote druk stond niet al te lang. Bij in uitbraak in de 65e minuut legde Dylan Knevel de bal goed breed op Thomas, die beheerst binnen schoot: 1-4.  In de 72e minuut kwam Lebo nog terug tot 2-4 door een beheerste kopbal, maar verder dan wat kleine kansen kwam Lewedorp in het vervolg niet.

Eindstand 2-4: een verdiende en mooie overwinning van de Noormannen. Op 4 juni staat de volgende finale gepland, thuis tegen Dauwendaele. We rekenen op jullie trouwe support!