Na de nederlaag van vorige week is zaterdag 's-Heer Arendskerke aan de beurt. Op deze koude zaterdagmiddag op sportpark De Prelaat gaat De Noormannen 1 proberen de winst binnen te slepen om zo de 8e plek vast te houden.

Met een selectie van 14 man staan deze 11 in de basis: Levien, Rody, Stijn, Finy, Julian, Rens de Visser, Patrick, Dylan Knevel, Thomas, Jari en Erwin. Op de bank zitten Ron, Jesse en Rens Janisse die vandaag na lang revalideren weer zijn eerste minuten zal gaan maken.

Het fluitsignaal heeft nog maar net geklonken en 's-Heer Arendskerke krijgt al een eerste kans, een mooie steekbal die goed wordt binnen geschoten. Zo staat het binnen 3 minuten al 0-1. Nadat de wedstrijd zonder verdere doelpunten verloopt krijgt De Noormannen de eerste kans, maar deze wordt helaas niet afgemaakt. 's-Heer Arendskerke weet dit een paar minuten later wel te doen met een mooie kopbal, zo staat het 10 minuten voor rust 0-2. Maar nog voor rust weet De Noormannen op 1-2 te komen nadat Jari de bal veroverd, deze op Erwin afgeeft en die legt hem in het net. Helaas is dat ook maar van korte duur, want ’ s-Heer Arendskerke schiet in de 45e minuut de 1-3 binnen.

In de tweede helft willen De Noormannen er natuurlijk alles aan doen om toch 1 of meerdere punten binnen te slepen. Dit zou zo nog maar eens kunnen gebeuren als er hands wordt gemaakt in het strafschopgebied en ze een penalty krijgen. Erwin legt de bal keurig in het net om zo de stand op 2-3 te zetten. Ze krijgen weer vertrouwen en weten het ’s-Heer Arendskerke erg lastig te maken en meerdere kansen te creëren. Helaas worden deze niet benut. Dan in de 75e minuut wordt er gewisseld, Jesse en Rens Janisse betreden het veld. Hopelijk kunnen zij de wedstrijd omdraaien. De goede kansen en inzet lijken tevergeefs als dan toch ’s-Heer Arendskerke de 2-4 maakt. Iets daarna komt ook Ron nog in het veld om misschien zo toch nog een doelpunt mee te pakken. Helaas wordt in de blessuretijd dan toch echt de wedstrijd beslist als de 2-5 wordt gemaakt.

Eindstand 2-5. De punten zijn jammer maar helaas niet op het thuisfront gebleven. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Serooskerke 1. Zullen ze hier wel punten kunnen pakken?