Dat De Noormannen nog allesbehalve zeker is van lijfsbehoud bleek wel na afgelopen zaterdag. Noormannen startte de zaterdag nog als nummer 8, maar eindigde ‘m als nummer 9, ondanks dat ook naaste concurrent Lewedorpse Boys (Lebo) met een nederlaag het veld verliet. Het verschil in doelsaldo was +1 in het voordeel van De Noormannen, maar dankzij de 3 – 1 nederlaag tegen Arendskerke en de ‘slechts’ 1 – 0 nederlaag van Lebo uit bij Patrijzen is het +1 voordeel geëlimineerd naar 0 en is het Lebo dat door een groter aantal gescoorde doelpunten (een verschil van +1 ten opzichte van De Noormannen) op de veilige plek 9 staat gepositioneerd. Nummer 10 Zaamslag won wel en nadert De Noormannen en Lebo nu op 3 punten. Met een aanzienlijk beter doelsaldo en op papier eenvoudiger programma is ook Zaamslag een geduchte concurrent voor de veilige plek 8.

Dan nu naar de wedstrijd… Hoewel, de voorbereiding begon wat onrustig. Arendskerke 6 speelde de halve finale van de districtsbeker thuis tegen het Bredase SAB 2. Die wedstrijd werd halverwege de tweede helft gestaakt vanwege een flinke opstoot waarbij ook menig ‘ supporter’ het veld betrad om op niet alleen verbale manier verhaal te halen. Het escaleerde, de wedstrijd werd gestaakt en ook niet meer hervat. Naar verluid hadden de uitsupporters voor aanvang van de wedstrijd ook in het dorp al voor reuring gezorgd.

Afijn, in de basis bij Noormannen startten: Levien, Rens de Visser, Erwin, Dylan Knevel, Julian, Jesse, Finy, Rens Janisse, Jari, Rody en Stijn. De bank werd bezet door Patrick, Ron, Thomas en Niels. Kort na de aftrap werd al duidelijk dat Arendskerke de meer voetballend ploeg is en ook het leeuwendeel van het balbezit zou gaan hebben. Arendskerke drukt en creëert, maar weet niet tot scoren te komen. Noormannen weet dat wel. Een lange bal van Jari wordt door Rens de Visser doorgekopt op de diepgaande Rens Janisse die oog in oog met de doelman geen fout maakt en afrondt. Tegen de verhouding staat de uitploeg op voorsprong. Ondanks de pressing van Arendskerke (Erwin voorkwam zelfs nog een doelpunt door een inzet op de doellijn te blokkeren) weet De Noormannen die voorsprong zelfs vast te houden tot aan de rust.

De Noormannen voert geen wijzigingen door in de rust.

De tweede helft begint met een vergelijkbaar spelbeeld als de eerste helft. Arendskerke drukt en creëert en De Noormannen probeert waar het kan vanuit een uitbraak iets te forceren. Na een kwartier spelen krijgt Arendskerke een terechte vrije trap eventjes buiten de 16. De bal wordt langs de muur geschoten in ‘de hoek van de keeper’ maar helaas weet Levien de bal niet te pareren. Met een 1 – 1 stand valt Niels in voor Rens de Visser. Niet veel later vallen dan ook de 2 – 1 en 3 – 1 en dat werd uiteindelijk ook de einduitslag. Toch had De Noormannen in de laatste 20 minuten van de wedstrijd nog 2 goede kansen, maar helaas ging er 1 naast en 1 op de paal. Zonde, want zoals inmiddels duidelijk zal zijn, telt ieder doelpunt meer dan ooit.

De Noormannen speelt achtereenvolgens nog thuis tegen Serooskerke, die dan kampioen kunnen worden maar wel moeite lijken te hebben wedstrijden overtuigend te winnen, uit bij Zaamslag, een concurrent, en thuis tegen Nieuwdorp, die dan mogelijk al zijn gedegradeerd. Dat zijn finales, wedstrijden met perspectief en het is dan ook aan het vlaggenschip om er alles aan te doen om directe handhaving af te dwingen! Zoals altijd is iedere support meer dan welkom. Samen staan we sterker!