Zaterdag 13 mei 2023, een mooie dag voor Westkapelle met de viering van 800 jaar stadsrechten, en de dag waarop Noormannen - Serooskerke is gespeeld op de Prelaat.

Het feestjaar is afgetrapt met een drukbezochte optocht en een prachtig feest. Ook de Noormannen en Noorvrouwen, van jong tot oud, deden mee aan de optocht. In de komende maanden is er zowel in het kader van 800 jaar stadsrechten als voor het 90-jarig jubileum van de Noormannen nog veel meer te beleven. Op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni staat de Prelaat op z'n kop voor de viering van het jubileum. Daarnaast worden op 16 en 17 augustus de beachgames georganiseerd, waar ook een balletje getrapt zal worden. Zet beide evenementen in je agenda!

Dan door naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag: een pittig affiche voor de Noormannen, tegen de nummer 1 van de ranglijst Serooskerke. Waar Serooskerke speelt om het kampioenschap, kan de Noormannen elk puntje gebruiken om zich nog direct veilig te spelen. Ondanks de festiviteiten in het dorp ging de Noormannen dus vol aan de bak.

Serooskerke was in de 1e en 2e helft de bovenliggende partij, maar de Noormannen wist met vlagen aardig mee te voetballen en het aantal kansen van de tegenstander te beperken. Door slordigheden en scherp afwerken scoorde Seroos toch al vroeg in de eerste helft de 0-1, maar Erwin zette daar met een prachtige vrije trap halverwege de 1e helft de 1-1 tegenover. In de 39e minuut vloog de 1-2 tegen de touwen: een onhoudbaar schot in de kruising.

Het eerste deel van de 2e helft verliep rustig, met weinig kansen voor beide ploegen en het balbezit vooral voor Serooskerke. Het overwicht van Serooskerke leidde in de 78e minuut wel tot de 1-3, waardoor het gehoopte gelijkspel wat verder uit het zicht verdween. Met een extra aanvaller in de ploeg werkte de Noormannen wel door aan dit doel en in de 90e minuut wist Dylan Knevel uit een voorzet (of was het een schot?) van Dylan Maljers dan ook de 2-3 te scoren. Helaas was het niet voldoende voor een punt, maar uit de geboden tegenstand kan toch wat extra vertrouwen gehaald worden voor de twee laatste belangrijke wedstrijden in deze competitie: volgende week uit naar Zaamslag en vervolgens op 27 mei thuis tegen Nieuwdorp.

Na afloop van de wedstrijd tegen Nieuwdorp is er een barbecue voor alle spelers, vrijwilligers en supporters van de Noormannen. Om iedereen die zich heeft ingezet te bedanken, wordt de barbecue betaald door de senioren-elftallen. We zien jullie graag op 27 mei op de Prelaat, natuurlijk als supporter, maar ook op de barbecue! Meer informatie en opgeven via: https://forms.gle/382Ysq6iq7R2mSRdA