Bij aanvang van de wedstrijd stonden De Noormannen en Zaamslag gelijk in punten, maar was het de Zeeuws-Vlaamse ploeg die dankzij een beter doelsaldo boven De Noormannen stond. Zaamslag – Noormannen eindigde in liefst 4 – 0 waardoor niet alleen het doelsaldo van de groenwitten beter is dan dat van De Noormannen, maar ook het puntenaantal. Door deze nederlaag en ook de winst van concurrent Lebo is De Noormannen nu definitief afgehaakt voor de strijd om directe handhaving en is het overgeleverd aan de nacompetitie.

De Noormannen startte in de volgende opstelling: Levien in het doel. De achterhoede werd gevormd door Stijn, Rody, Jari en Patrick, het middenveld werd bemand door Rens, Rens en Erwin en voorin werd Ron vergezeld door de Dylans.

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand. Zaamslag voetballend soms wat beter, De Noormannen kansrijker, maar tot een doelpunt kwam De Noormannen niet. Zaamslag lukte dat wel in de 12e minuut. Een moment van zwakte op het middenveld bracht een Zaamslagaanvaller in kansrijke positie nadat ook de Westkappelse verdediging zwalkte. 1 – 0. De Noormannen ging door met het creëren van kansen en kwam via Rens Janisse tot tweemaal toe in scoringspositie maar helaas bleef het daarbij. Ook beide Dylans lukte het met ieder een schot niet de bal in het net te leggen. Zonde, want het veldspel en de daardoor gecreëerde kansen verdienen een beter lot, maar zoals al vaker dit seizoen weet De Noormannen de kansen niet te verzilveren, waar de tegenstander dat vaak wel weet te doen. In de 39e minuut krijgt Rens de Visser rood voor een wat voor de rest van de omstanders niet meer dan een harde(?) overtreding leek die maximaal met geel zou worden bestraft. Toch zwaaide de scheidsrechter in plaats daarvan met rood en gaf daarbij de uitleg: ‘Hij ging duidelijk voor de bal; had geen gestrekt been; heb je z’n (red. speler Zaamslag) been gezien?’. Opmerkelijke uitleg, vind ik, maar het gevolg is dat Noormannen door moest met 10 man.

In de tweede helft weerde De Noormannen zich kranig en was het zelf de betere ploeg. Kort na rust ontving een Zaamslagspeler overigens een gele kaart, terwijl het discutabel was of er überhaupt een overtreding werd gemaakt. Afijn, in ondertal ging De Noormannen op zoek naar de gelijkmaker en had daar via Erwin wellicht aanspraak op kunnen maken, ware het niet dat hij de bal niet goed raakte. Ook Dylan Knevels kopbal trof bijna doel, maar werd door de keeper gered. Met een man meer en een nog iets opportunistischer spelend De Noormannen kwam ook Zaamslag af en toe gevaarlijk voor Leviens doel en komt het 10 minuten voor tijd zelfs tot 2 – 0. Een fout in de opbouw luidde een 1-op-1 in en Zaamslag faalde niet. Daarmee was de ban gebroken en liep Zaamslag zelfs nog uit naar een 4 – 0 overwinning. Jammer, want gezien de kansen in de 1e helft en de bravoure die De Noormannen toonde in de 2e helft had er zeker meer in gezeten.

Volgende week speelt De Noormannen thuis tegen Nieuwdorp. De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie.

Op pagina 6 van https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/27410/promotie-degradatie-senioren-zuid-i staat het nacompetitieschema. Noormannen bezet op dit moment de 10e plaats in klasse 3A en zou daardoor op 3 juni uitkomen de ploeg op de 11e plaats in klasse 3C en dat is op dit moment SEOLTO uit Zevenbergen. De winnaar treedt vervolgens op 10 juni aan tegen de nummer 9 uit klasse 3D, waarna op 17 juni de laatste horde nog moet worden genomen.