Op deze winderige pinksterzaterdag staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen het al gedegradeerde Nieuwdorp op het programma. Na het verlies van vorige week tegen Zaamslag weet Noormannen dat de nacompetitie niet meer te ontlopen is als 10e op de ranglijst. De plaats op de ranglijst bepaalt hoeveel wedstrijden je moet spelen in die nacompetitie en tegen wie.
Een plek stijgen kan daarom belangrijk zijn. Zaamslag staat drie punten boven Noormannen. In punten zou het dus kunnen, maar als je bedenkt dat het doelsaldo van Zaamslag liefst 15 doelpunten beter is, is een plekje stijgen niet realistisch. Een wedstrijd waarin lekker gevoetbald kan worden. En dat moeten keeper Levien, Patrick, Rody, Finy, Jari, Erwin, Rens J, Julian, Thomas, Dylan K. en Ron gaan doen. Damian en Stijn beginnen als reserve. Rens de Visser is geschorst na de veel te makkelijk gegeven rode kaart vorige week.

Het eerste kwartier is voor Noormannen dat met de wind tegen speelt. Na een combinatie tussen Dylan en Erwin komt de bal bij Jari die goed afrondt. Noormannen komt zo verdiend op voorsprong. Nieuwdorp komt daarna iets meer in de wedstrijd, maar Noormannen blijft beter. Misschien had Noormannen wel een penalty moeten krijgen en er is pech als een vrije trap van Erwin op de paal eindigt. Toch valt de verdiende 2-0 na ruim een half uur spelen. Het is weer Jari die de bal uit een voorzet van Ron op het gemak in kan koppen. Ron is zo blij dat hij bij het juichen zijn enkel blesseert en vervangen moet worden door Damian. Er lijkt dan geen vuiltje aan de lucht voor Noormannen. Maar als een voorzet vanaf rechts door Rody in eigen doel wordt geschoven is het verschil weer maar één doelpunt: 2-1. Dat is ook de ruststand.

In de rust komt Stijn er in voor Patrick. Met de wind in de rug moet in de tweede helft het verschil worden gemaakt. Maar er wordt slordig gespeeld. Toch komen er genoeg kansen. En soms hele grote. Maar Rens, Thomas en Dylan schieten over of naast. Na een uur een verrassing als Emiel in het veld komt voor Thomas. Emiel is weer eens op het dorp en met zijn invalbeurt verrast hij zelfs zijn vader en moeder die langs de lijn staan. Dat hij het voetballen nog niet is verleerd wordt snel duidelijk. Emiel zet Erwin vrij voor het doel, maar ook deze kans gaat er niet in. En wat is dan een voetbalwet? Juist, dat het doelpunt aan de andere kant valt. Nadat Nieuwdorp een penalty door de neus geboord wordt, valt twintig minuten voor tijd toch de 2-2. Na de gelijkmaker gaat Noormannen door met het slordige spel en het missen van kansen en ruim 10 minuten voor tijd wordt het allemaal nog gekker als een voorzet vanaf rechts onhoudbaar voor Levien in het doel waait:het is 2-3! Met nog een minuut of vijf te gaan weet Dylan toch nog de gelijkmaker te scoren. Het is Emiel die hem een niet te missen kans geeft. Daarna nog een kans voor Noormannen en voor Nieuwdorp, maar de goede scheidsrechter Koster vindt het na 90 minuten mooi geweest. Eindstand: 3-3. Na de wedstrijd nemen trainer Lennart, verzorger Randy en vlagger Jos al afscheid van het eerste. Maar het seizoen is nog niet voorbij. Volgende week (3 juni) begint de nacompetitie thuis tegen Seolto uit Steenbergen. Bij winst is Noormannen door naar de tweede ronde, bij verlies spelen we volgend seizoen in de 4e klasse.