Na de doordeweekse overwinning op Apollo stond de uitwedstrijd tegen Nieuwland op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning zou Nieuwland in punten achterhaald worden en zou de veilige achtste plaats in zicht komen.
De warming-up was erg nat, maar bij het beginsignaal was de regen gelukkig verdwenen.

Levien is terug op het doel, in de verdediging starten Rody, Jari, Rens de V, en Finy. In het midden Thomas, Erwin en Patrick in de voorhoede Dylan M, Dylan K en Rens J.

Noormannen begint goed aan de wedstrijd met kansjes voor Rens J en Dylan M. Nieuwland kan daar geen grote kansen tegenover stellen. In de 25e minuut komt Rens J na een pass van Erwin vrij voor het doel. Rens blijft koel en schuift de bal in het doel: 0-1. Ook daarna blijft Noormannen de gevaarlijkste ploeg. Een schot van Thomas zeilt langs het doel. Een schot van Finy net voor rust is te zacht om het de keeper echt moeilijk te maken. Rust: 0-1 en niks aan de hand voor Noormannen.

In de tweede helft komt Julian in het veld voor Dylan M. Het voetbal is er niet beter op geworden. Nieuwland heeft er een schepje bovenop gedaan en het lukt Noormannen maar weinig meer om een goede aanval op te bouwen. Sterker nog, Nieuwland is gevaarlijker. Rond de 60e minuut gaat Nieuwlander Conner Meerman na een dieptepass alleen op Levien af. Meerman rondt goed af en het is 1-1. Eén van de keren dat het Noormannen wel lukt gevaarlijk te worden, wordt Erwin in het strafschopgebied neergehaald. Iedere Noorman denkt aan een penalty, maar de scheids denkt er anders over. De gevaarlijkste momenten blijven daarna voor Nieuwland. Maar door buitenspel en reddingen van Levien lukt het Nieuwland niet te scoren. Laatste wapenfeit van Noormannen is een vrije trap die ver over en naast het doel gaat. Eindstand: 1-1. Daar schiet Noormannen niets mee op. De volgende wedstrijd is thuis tegen Veere. Vorige seizoenen een wedstrijd die gewonnen werd.