3 - 1. En voor Noormannen enkel de Dylans op het scorebord. Voor Dylan Maljers betekent het alweer z'n 5e goal uit de laatste 3 wedstrijden. Een top spits in top vorm. Dat biedt hoop voor de wedstrijden die nog komen gaan, want met slechts 1 punt boven de degradatiestreep is de spanning om te snijden. Noormannen staat op een 8e plek met 28 punten, net boven Apollo '69 dat 27 punten heeft en Wemeldinge dat op 25 punten staat. Op plek 7 staat Nieuwland met 32 punten.  
 
Wanneer we de programma's van Nieuwland, Noormannen, Apollo en Wemeldinge naast elkaar leggen dan heeft Noormannen, op papier, het 'makkelijkste' programma, gevolgd door Wemeldinge (gekeken naar de som van de ranglijstposities van ieders laatste 6 tegenstanders). Apollo kent zo het zwaarste programma, maar daar staat tegenover dat Apollo nog 4x thuis speelt, ttegenover de 3x van de andere genoemde ploegen. Het voordeel dat Noormannen heeft (voor zover dat een voordeel is) is dat de laatste 3 tegenstanders waarschijnlijk alle drie al zijn gedegradeerd wanneer Noormannen ze treft. Dat voordeel heeft ook Wemeldinge wat betreft de laatste 2 wedstrijden, terwijl Veere dan wellicht ook nog strijd voor lijfsbehoud. Dat is bij Nieuwland wel anders, waar de laatste 3 tegenstanders mogelijk nog strijden voor lijfsbehoud of een periode. Nieuwland heeft dan dus niet alleen een lastiger programma wat betreft de huidige klasseringen, maar ook nog een zwaarder programma omdat de ploegen wellicht nog alles hebben om voor te spelen. Voor Noormannen ziet het er dus op papier het meest rooskleurig uit, maar het zal net als de afgelopen wedstrijd tegen Nieuwdorp het snot voor de ogen moeten werken. 'Gos vrete!' zoals een leider in de jeugd, tegenwoordig chefkok in de kantine, vroeger maar al te vaak riep. 
 
Aanstaande zaterdag kan direct een belangrijke stap worden gezet. Nieuwland kan zomaar verliezen van aspirant kampioen Goes. Apollo kan zomaar verliezen van eveneens aspirant kampioen GPC en we hebben afgelopen weekend allemaal gezien dat Nieuwdorp (de tegenstander van Wemeldinge voor komend weekend) geen gemakkelijk te kloppen ploeg is. Veere ontvangt overigens koploper Kapelle. 
 

# Nieuwland # Noormannen # Apollo # Wemeldinge
3 Goes (thuis) 4 Kruiningen (uit) 2 GPC (thuis) 5 Nieuwdorp (uit)
8 Noormannen (uit) 7 Nieuwland (thuis) 5 Nieuwdorp (thuis) 4 Kruiningen (thuis)
10 Wemeldinge (thuis) 6 Veere (uit) 4 Kruiningen (uit) 7 Nieuwland (uit)
9 Apollo '69 (uit) 11 MZVC (thuis) 7 Nieuwland (thuis) 6 Veere (thuis)
5 Nieuwdorp (thuis) 13 Jong Ambon (uit) 6 Veere (uit) 11 MZVC (uit)
4 Kruiningen (uit) 12 Rillandia (thuis) 11 MZVC (thuis) 13 Jong Ambon (thuis)
39   53   35   46
 
 
De hoogtepunten van afgelopen wedstrijd tegen Nieuwdorp vind je op de Noormannen X