Zo fit mogelijk de sport weer oppakken

De competities en wedstrijden gaan straks, of na de zomer, weer van start. Sommige hebben flink doorgetraind toen er geen wedstrijden waren, maar sommige leden hebben lang stil gezeten.

Om straks ook weer gezond te bewegen is het nu de beste tijd om langzaam de coronakilo's te verbranden en conditioneel bezig te zijn, zodat iedereen weer fit aan de start komt te staan. Voorkom blessures en maak de drempel om weer te gaan sporten zo laag mogelijk!

Niet iedereen weet hoe je het beste kan beginnen. Hierin kan de buurtsportcoach Bart van Wuijckhuijse helpen.

De gemeente Veere wil meehelpen aan het verlagen van de drempel om te bewegen. Zij doen dit met behulp van tips van de buurtsportcoach over alles wat met bewegen te maken heeft.

Bewegen op de thuiswerkplek, bewegen op afstand, bewegen in klein en groot groepsverband, persoonlijke tips en ondersteuning, enzovoorts. De buurtsportcoach van de gemeente Veere helpt hiermee.

*Uiteraard kan er ook voor algemene bewegingstips contact worden opgenomen met de buurtsportcoach. Dit hoeft dus niet alleen bij het oppakken van het sporten, maar kan ook wanneer er behoefte is aan andere of extra trainingsschema's.

Veel van jullie werken ook thuis.  Uit landelijk onderzoek is gebleken dat thuiswerken er voor zorgt dat er minder bewogen wordt. Minder mensen op de fiets naar het werk, langer blijven zitten op de bureaustoel en mindere/kortere wandelingen in de pauzes.
Klik op deze link voor concrete oefeningen die je tussendoor je werk zou kunnen doen. https://www.veere.nl/tips-voor-bewegen/

.Wat beweegt jou