Promotie- en degradatieregelingen mannen

Op 18 juni jl. heeft de ledenraad van de KNVB besloten tot een aantal veranderingen in de voetbalpiramide van de standaardteams mannen. De belangrijkste veranderingen zijn dat de (sub)top van de piramide in de komende seizoenen smaller wordt gemaakt en dat de teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse vanaf het seizoen 2023/’24 gemengd (zaterdag en zondag bij elkaar) worden ingedeeld. Lees hier het besluit van de ledenraad. Door deze veranderingen ontstaan er in de (sub)top sterkere competities met kleinere krachtsverschillen en ontstaat er een betere aansluiting tussen de eerste klasse en de nieuwe vierde divisie. In de lagere klassen ontstaan competities met kleinere reisafstanden en meer derby’s.

regeling Zuid 1 3e klasse A t/m E:

  • De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
  • De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 2e klassen G en H een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema.
  • De nummers 9, 10 en 11 van de 3e klasse spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor zes plaatsen in de 3e klasse.
  • De nummers 12 en 13 van de 3e klasse B, C en E en nummers 12, 13 en 14 van de 3e klasse A en D degraderen naar de 4e klasse.

De Noormannen 1 is ingedeeld in de 3e klas A.