Zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022 op het programma. Noormannen kan terugkijken op een jaar met tot nu toe overwegend goede resultaten. In de eerste helft van het kalenderjaar werd direct handhaving afgedwongen. Dit na een spectaculair eindschot met 3 competitieoverwinningen op rij. In de tweede helft van het jaar, uiteraard in het huidige seizoen, pakte Noormannen 'al' 10 punten en is het nog steeds terug te vinden op de felbegeerde 8e plaats. Het zou een mooi einde van het lopende jaar betekenen als de thuisploeg  de wedstrijd kan omzetten in een overwinning op 'de Prelaat'. 
 
Gewonnen zal er dan moeten worden van 's-Heer Arendskerke. De degradant uit de 2e klasse is terug te vinden op de 7e plaats en de ploeg staat daarmee 1 plaats en 5 punten voor de Noormannen. De thuisploeg heeft een lastig programma voor de winterstop met 4 tegenstanders uit het linkerrijtje achter elkaar als opponent. Vorige week had Noormannen in de uitwedstrijd bij medekoploper Dauwendaele een punt verdiend. Echter trok het aan het kortste eind en verloor met 1-0. Deze wedstrijd moet wel vertrouwen geven voor de wedstrijd van zaterdag.
 
Tot slot is er positief nieuws te melden uit de ziekenboeg. Langzaam maar zeker stroomt deze leeg en kan Lennard Kerkhove over een steeds bredere selectie (fitte) spelers beschikken. Eén specifieke speler is het benoemen waard, namelijk Rens Janisse. Hij keert voor het eerst sinds ruim 15 maanden weer terug in de wedstrijdselectie na een kruisband revalidatie. Mogelijk dat hij zijn rentree gaat maken.