Dauwendaele kwam, zag en overwon, kun je gerust stellen. De ploeg uit het zuiden van Middelburg was met 1 - 6 te sterk voor De Noormannen. De eerste helft kon de thuisploeg nog redelijk weerstand bieden en zelfs ook kansen creëren. Wel kwam Dauwendaele vlak voor rust op een 0 - 1 voorsprong. Kort na rust volgde de 0 - 2 en gedurende de tweede helft bouwde de uitploeg de score uit naar 0 - 6. Julian redde de eer nog door de 1 - 6 binnen te schieten. 

1 - 6 (U) is een doorgaans weinig voorspelde uitslag in de prognostiek. Niet verrassend is er dan ook geen enkele deelnemer met een full pull. Dat is zonde, want de thuiswedstrijd tegen Dauwendaele gold als een dubbelteller, waardoor er liefst 20 punten te verdienen waren. De door de deelnemers maximaal behaalde score is echter slechts 6 punten. Per individu dan wel en dat zijn er 39. Edward Koets wist al wel dat Dauwendaele de messen had geslepen en gehakt zou maken van Noormannen, want hij zat er met 0 - 6 zeker dichtbij. Ik zou nog iets kunnen zeggen met dat Edward dan toch even een worst werd voorgehouden, maar dat zou te makkelijk te zijn. Ook Finy Cijsouw en Kris Cijsouw zaten dichtbij, want zij hadden beiden 1 - 5. De meest voorspelde uitslag was 1 - 3 (10 deelnemers), hetgeen ook het gemiddelde was. Uiteraard was Jacco Cijsouw met 1 - 4 weer negatiever dan het gemiddelde. Om de vrede onder de Ciesters te bewaren zal ik ook Jordi Cijsouw, Henny Cijsouw, Christy Cijsouw, Vera Cijsouw en Damian Cijsouw nog even een podium geven. 2 van hen scoorden 0 punten, te weten: Jordi en Henny. 

Maar er is ook echt nieuws, want hoewel Vincent Toutenhoofd trouw de rode lantaarn drager blijft (samen met Elisa van Sighem overigens) is Erika Toutenhoofd na wekenlang de lijst te hebben aangevoerd nu toch van haar troon verstoten. Erika is, naast Jordi en Henny, ook een van de 16 deelnemers die iets anders dan een U had ingevuld en daardoor 6 punten misloopt. We vinden Erika nu terug op plek 4. De nieuwe lijstaanvoerder is Jari Kaland, gevolgd door Cas(t) Joosse en voorzitter Jesse Simonse. Na een doelpunt op zaterdagmiddag weet Jari dus ook in de Prognostiek te scoren. Gaat Jari z'n scoringsdrift volhouden? 

 
 
Kijk hier voor de tussenstand: VV De Noormannen - Prognostiek 2022-2023