Uit de PZC - Nels Rijvers 

Direct na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen de Noormannen (2-3) in de derde klasse A verzamelden spelers en staf van Serooskerke zich op het veld, in afwachting van de uitslag van concurrent Dauwendaele. De champagneflessen kwamen tevoorschijn, hier en daar werd er zelfs al geschud. Maar tot een feest, kwam het zaterdag niet. Nog niet.

Want hoewel dat er lange tijd wel naar uit zag, Dauwendaele stond op bezoek bij Zeelandia Middelburg met 2-0 achter, kunnen de flessen minimaal een week terug in de koelkast. Tot teleurstelling van alles en iedereen die voor Seroos was, maar aanvoerder Ruben Hollemans reageerde nuchter: "Dit is sport. Dan moeten we het volgende week thuis tegen Luctor zelf maar afmaken. We hebben nog één punt nodig.”
De oud-speler van Goes en Kloetinge blikte terug op het seizoen: "Waar het voor Serooskerke vorig jaar in de tweede klasse niet mee zat met blessures en dergelijke, zit het dit jaar wél mee. We kunnen wekelijks met nagenoeg dezelfde elf starten en scoren vaak vroeg in de wedstrijd. Dat speelt ons daarna natuurlijk wel in de kaart. Al moet ik zeggen dat het de laatste weken wat stroever gaat.”
Hollemans, die zichzelf niet wil zien als de man waar het om draait bij Seroos, roemt het vooral collectief. "Je kunt pas uitblinken als de organisatie goed staat. Dat is een grote verdienste van Cees Houtepen, die daar al vanaf de voorbereiding op getraind heeft. Ondanks dat we met de punt naar achteren spelen op het middenveld en onze backs regelmatig een overlap maken, staat onze restverdediging goed en krijgen we weinig goals tegen.”

Op scherp
Tegenstander van afgelopen weekend, De Noormannen, vecht om lijfsbehoud en kan nog zowel direct degraderen, de nacompetitie ontlopen als zich direct handhaven. "Westkapelle stond zaterdag in het teken van de voering van 800 jaar stadsrechten, vandaar dat alle voetbalwedstrijden waren afgelast. We hebben dan ook gevraagd om deze wedstrijd te verplaatsen aangezien echt iedereen betrokken is bij de feesten. Helaas wilde Serooskerke daar niet aan meewerken. Ik vind het sneu voor mijn spelers en ook voor de club: geen toeschouwers vanuit Westkapelle, en direct na afloop van de wedstrijd gaat de kantine dicht”, zette trainer Lennard Kerkhove zijn spelersgroep vooraf op scherp.
Desondanks was het wedstrijdbeeld eenzijdig: Serooskerke had het meeste balbezit, en scoorde al in de negende minuut via de vaak opkomende linksback Wessel Overbeeke. Erwin Pouwelse tekende met een mooie vrije trap nog voor de gelijkmaker, maar verder was De Noormannen aanvallend onmachtig. Vlak voor rust werd het dan ook 1-2, via een schot in de verre hoek van Alex Jobse.

Versterkingen nodig
De tweede helft kende een identiek spelbeeld, zonder dat Serooskerke echt grote kansen kreeg. Met name de actieve Sil Riemens probeerde het een aantal keer van afstand, maar zonder succes. Toch was het in de 78ste minuut wel raak. Aron Wattel omspeelde de keeper en tikte simpel de 1-3 binnen. Terwijl iedereen zich rond het veld al opmaakte voor een feest, dat er uiteindelijk dus niet zou komen, bracht Dylan Knevel vlak voor tijd uit de omschakeling de spanning terug: 2-3.
Hollemans bleef de gehele tweede helft dan ook druk bezig om zijn ploeg aan te sporen: "We speelden te statisch en kwamen daardoor te vaak in de duels met De Noormannen. De goals die we nu tegen kregen is typisch iets van de laatste weken. Dat moet volgende week tegen Luctor echt beter.”
Maar, zo vervolgde de middenvelder vol vertrouwen. ,,Ik ga ervan uit dat we in de laatste twee wedstrijden minimaal één punt pakken en kampioen worden. Dat het nog wat langer duurt is ook wel jammer met het oog op volgend seizoen. Om in de tweede klasse mee te kunnen spelen hebben we echt versterkingen nodig. Keeper Jordi Suurmond, die een fantastisch seizoen keept, stopt ermee. Net als onze leider achterin, Peter Francke. Sil Riemens gaat een jaar op wereldreis. Dan leveren we dus behoorlijk wat in.”
"We zijn gericht op zoek en in contact met diverse spelers. Echter hoe langer het duurt voordat duidelijk is dat wij kampioen worden, en hoe langer het duurt dat spelers die interesse hebben om bij ons te komen spelen met hun huidige club nog in de race zijn tegen bijvoorbeeld degradatie, hoe langer het duurt voordat zij eventueel hun jawoord geven. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Maar eerst het kampioenschap binnenhalen.”