Een nieuwe nederlaag voor het vlaggenschip heeft ertoe geleid dat directe concurrent Lebo zijn positie op de veilige 8e plek op de ranglijst heeft verstevigd. Niet alleen omdat Noormannen verloor, maar ook dankzij een eigen overwinning op Nieuwdorp, wie door de nederlaag definitief uit de 3e klasse is gedegradeerd. Lebo is nu 3 punten los van Noormannen. Tegelijkertijd is Zaamslag door zelf te winnen van GPC in punten op gelijke hoogte gekomen met Noormannen, maar wel een plek hoger staat door een (ruim) beter doelsaldo. Noormannen heeft een doelsaldo van -27. Zaamslag heeft een doelsaldo van -20. Bij Lebo is dit trouwens -25. Noormannen speelt aanstaande zaterdag de uiterst belangrijke (uit)wedstrijd tegen Zaamslag. Lebo treft thuis het reeds gedegradeerde Veere. In het ideale scenario wint Noormannen en verliest Lebo. Mocht Noormannen met 1-0 winnen en Lebo verliezen met 1 doelpunt verschil dan staat Noormannen weliswaar in punten weer gelijk, maar is het doelsaldo (beiden -26) nog in het voordeel van de Lewedorpers dankzij een hoger aantal gescoorde doelpunten voor (30 vs 29). Mocht Noormannen met meer goals winnen (ongeacht het aantal tegendoelpunten) òf Lebo met een verschil van meer dan 1 goal verliezen, dan is het doelsaldo in het voordeel van Noormannen. Indien Noormannen verliest en Lebo pakt wel punten, dan kan Noormannen de nacompetitie niet meer ontlopen. Speelt Noormannen gelijk en weet ook Lebo niet tot een overwinning te komen dan valt de beslissing sowieso op de laatste wedstrijddag. Dat is overigens ook in het geval Noormannen winnen en Lebo verliezen. Afijn, alle drie de ploegen maken dus nog kans op directe handhaving, waarbij Lebo gezien de voorsprong die ze heeft momenteel de beste papieren heeft. 
 
Dan door naar de Prognostiek, want daar heeft score 2 - 3 (U) voor flink wat opschudding in de ranglijst gezorgd. Een foutje in voorgaande tussenstand(en) heeft ervoor gezorgd dat nu iets recht gezet moet worden. Immers waar mensen werken worden fouten gemaakt. De wedstrijd tegen Dauwendaele is onterecht als dubbelteller de boeken ingegaan, want het is naast de wedstrijd tegen Veere de wedstrijd tegen Serooskerke waarvoor in de Prognostiek dubbele punten te halen zijn. Dit betekent dat voor 39 deelnemers eerder onterecht dubbele punten zijn toegekend bij de wedstrijd tegen Dauwendaele. In onderstaande tussenstand is dit gecorrigeerd en is voor de wedstrijd tegen Serooskerke dus met dubbele punten gerekend. 
 
Het was alweer even geleden dat er een full-pull werd gehaald, maar deze speelronde heeft er liefst 2 opgeleverd en luisteren naar de namen Damian Cijsouw en Jan Dekker. Dankzij de welverdiende 20 punten (verdubbelaar) is Damian doorgestoomd naar de koppositie van de ranglijst! Ook Jan heeft een mooie sprong gemaakt en staat nu op de 2e plaats. De felbegeerde top-4 wordt gecompleteerd door Jari Kaland op plaats 3 en Erika Toutenhoofd met Julian Coppoolse aka Hatem Trabelsi op een gedeelde plaats 4. Naast Damian en Jan gooide dus ook Julian hoge ogen, dankzij een correct voorspelde uitslag. Ook Niels van Belzen had de uitslag correct voorspeld. Helaas hadden zij daar geen U aan gekoppeld en blijft hun puntenverzameling deze ronde beperkt tot 14 (2x7). Tot slot zijn er 9 deelnemers die deze ronde 0 punten scoorden. Volgende keer beter! En dat is dan tevens de laatste wedstrijd van dit Prognostiekseizoen! 
 
Zaterdag aanstaande dus de uitwedstrijd in en tegen Zaamslag. Een finale. We hopen allemaal op jullie support. Hopelijk tot zaterdag in Zaamslag!
 
Kijk hier voor de tussenstand: VV De Noormannen - Prognostiek 2022-2023