Het seizoen is bij het schrijven van dit stuk alweer bijna twee weken voorbij. Het doek is gevallen. Noormannen 1 is via de nacompetitie gedegradeerd naar de 4e klasse na een nederlaag in Ottoland. Zijn er dan alleen maar verliezers? Dat zeker niet. Lees gauw verder! 
 
Damian Cijsouw, van harte gefeliciteerd met het behalen van de titel in de Prognostiek. Met 48 behaalde punten uit de wedstrijden was Damian al koploper, maar ook nu de punten voor de open vragen zijn geteld (+ 15 punten voor Damian), behoudt hij zijn koppositie. Een puike prestatie! De toch wel verrassende nummer 2 is Tess Pouwelse. Tess behaalde liefst 30 van de 35 punten uit de open vragen, eindigt daardoor met 60 punten en klimt daarmee van een gedeelde 16e plek naar runner-up. Nog zo jong en nu al zo'n kijk op voetbal. Petje af! De opmars van Tess kostte de nu als nummer 3 geëindigde Jan Dekker helaas zijn plek op nummer 2. Met 15 punten uit de open vragen komt Jans seizoenstotaal op 59 punten. Lang niet slecht! Als nummer 4 zijn geëindigd (jaja, het is er meer dan 1) Jari Kaland en Kris Cijsouw! Beiden stonden ook voor de toevoeging van de open vragen al op gelijke hoogte, maar deelden toen nog de 3e plek. Het prijsbedrag behorend bij plek 4 wordt derhalve door tweeën gedeeld. Aan alle winnaars: proficiat! 
 
Dan is het nu tijd voor wat statistieken na 12 thuiswedstrijden in de Prognostiek. Met 55 deelnemers in het spel zijn er liefst 660 uitslagen voorspeld en 385 open vragen gevuld. In totaal scoorde het vlaggenschip in deze 12 thuiswedstrijden 17x en kreeg het 29 goals tegen. De grootste thuisnederlaag leed Noormannen tegen Dauwendaele (1-6). Dit was ook gelijk de wedstrijd met de meeste doelpunten, samen met de wedstrijd tegen Arendskerke die in 2-5 eindigde. De grootste thuisoverwinning boekte Noormannen tegen Veere (5-1). De meest voorspelde uitslag is met 79x 1-3 (12,0%), gevolgd door 71x 2-1 (10,8%), 49x 1-1 (7,4%), 45x 1-4 (6,8%) en 43x 1-2 (6,5%). Ook werden er door een aantal deelnemers ruime nederlagen verwacht: 1x 0-9 (0,2%) 4x 0-7 (0,6%), 1x 1-8 (0,2%) en 7x 1-6 (1,1%). De grootste overwinningen waren dan weer minder groot dan de grootse nederlagen met 1x 5-2 (0,2%), 4x 4-0 (0,6%), 5x 3-0 (0,8%) en 4x 4-1 (0,6%). 
 
Ook uit de open vragen zijn een aantal interessante statistieken te halen. Op de vraag of het vlaggenschip dit seizoen meer punten thuis of uit zou halen of dat het in balans zou zijn, werd liefst 45x het antwoord 'thuis' gegeven (7x 'uit'  en 3x 'in balans'). Helaas voor die laatste 10 leverde dat 0 punten op. De gehele top-4, buiten om Kris, had deze vraag trouwens goed beantwoord. 

Het antwoord op de vraag hoevaak talent To zou gaan scoren liep uiteen van 0 (Henny Cijsouw) tot 12 (Elisa van Sighem). Het werden er uiteindelijk 2 en dat leverde 10 deelnemers punten op, onder wie Tess, Jan en Kris uit de top-4. Het vaakst werden de antwoorden '3' en '4' gegeven (beiden 11x), gevold door '2' en '5' (beiden 10x). De antwoorden '0' en '12' waren overigens uniek, evenals '9' (Willem Alewijnse) en '1' (Rody Janse). 
Dat Patrijzen de eerste niet-Walcherse club zou zijn tegen wie Noormannen 1 thuis punten zou verspelen was voor 41 deelnemers, waaronder de gehele top-4, vorige zomer al duidelijk. 2 deelnemers (Bjorn Boogaard en Hans Wattel) dachten dat dit tegen Zeelandia Middelburg zou zijn, maar dat ging en zal voorlopig ook niet gaan gebeuren. Hoewel je natuurlijk nooit weet hoe de verkaveling van de Zeeuwse eilanden er in de toekomst uitziet, is het toch een gok hier bij beantwoording van de vragen in de Prognostiek al op voor te sorteren. 

Het beloofde een zwaar seizoen te worden. Een seizoen waarin een positie in het rechterrijtje voorbestemd was, althans zo dachten velen in de Prognostiek. 28 deelnemers dachten dat Noormannen op plek 12 - 14 zou eindigen, naast 25 anderen die dachten op plek 9 - 11 (het juiste antwoord; Tess en Jan hadden 'm goed). Pierce Jobse was de enige deelnemers die een top-5 klassering verwachtte. Klasse Pierce! 
En dan het aantal door trainer Lennard Kerkhove gehanteerde formaties bij aanvang van de wedstrijden. Dat waren er '3', te weten 3-5-2, 5-3-2 en 4-3-3. Gedurende de wedstrijden werd ook geswitcht naar 3-4-3, 4-4-2 en 3-3-4. Een uiterst flexibel team ziet u wel. In top-4 hebben enkel Tess en Jari hiervoor punten gescoord. Zij zaten bij de 18 deelnemers die dit juist hadden voorspeld. Een ander populair antwoord was '4', door 17 deelnemers ingevuld. Ook antwoorden als 13 (Erika Toutenhoofd), 15 (Vincent Toutenhoofd en Peter Hendrikse), 16 (Jonathan Koets en Peter Willeboordse), 18 (Kris Cijsouw en Hans Wattel) en 22 (Edward Koets) zijn ingevuld. Zijn er überhaupt zoveel formaties mogelijk?

Trainer Lennard Kerkhove heeft in totaal 22 spelers gebruikt en daarmee is het antwoord '22 of meer' het juiste. Damian, Tess en Kris zaten bij de gelukkige 10 met het juiste antwoord. De meeste deelnemers (23) dachten 16 t/m 18 spelers, gevolgd door 20 deelnemers die dachten dat Lennard met 19 t/m 21 spelers zou uitkomen. Patrick Knevel en Michael Dekker dachten dat het seizoen met 15 spelers of minder volbracht zou kunnen worden, maar helaas. 
Tot slot werd gevraagd om de kampioen van de 3e klasse A. Niemand vulde Noormannen in. Begrijpelijk. Liefst 31x werd Zeelandia Middelburg als kampioen genoemd, 14x Luctor Heinkenszand, 4x Arendskerke, 2x Dauwendaele, 2x Patrijzen en slechts 1x de daadwerkelijke kampioen Serooskerke (en wel door Tess). Ook Bevelanders is een keer als kampioen ingevuld, maar in plaats van kampioen is Bevelanders direct gedegradeerd. Misgegokt Dario Schepens! 
 
Het Team Prognostiek wil iedereen weer bedanken voor zijn/haar deelname. Met de prijswinnaars wordt persoonlijk contact opgenomen. Volgend jaar wordt er natuurlijk weer een nieuwe Prognostiek georganiseerd. Noormannen 1 komt dan uit in de 4e klasse A en zal dan, hopelijk, een heel ander seizoen tegemoet gaan. Voor nu iedereen een fijne vakantie en wat de Prognostiek betreft: tot in september!