12 uit 18 is nu het puntensaldo na de 6e thuiswedstrijd van het seizoen (zoals bekend telde de 1e thuiswedstrijd niet mee in de Prognostiek). Noormannen won opnieuw (3 - 0) en behaalde daarmee zijn 4e overwinning uit de laatste 5 competitiewedstrijden. De weg omhoog is daadwerkelijk ingeslagen! 
 
Wie ook de weg omhoog heeft ingeslagen is Sjako. Dankzij een full-pull en de bijbehorende 10 punten heeft Sjako de koppositie in de Prognostiek overgenomen ten koste van Michael Dekker die slechts 3 punten aan zijn totaal mocht bijschrijven en zakt naar plek 2. Niet alleen Sjako behaalde een full-pull, ook Ylke Houterman, Jari Kaland, Niels Dominicus, Stijn Cijvat, Ruud Visser en Floor Adriaanse scharen zich deze ronde in dat rijtje en maken een sprong op de ranglijst. Een knappe prestatie. Zoals hiervoor genoemd moest MIchael genoegen nemen met slechts een juiste Toto en kostte hem dat de koppositie. Naast Michael zijn er nog 35 anderen met eveneens een juiste Toto. 
 
De top-4 blijft met Sjako, Michael, Cas Joosse en Jordy Conte qua namen ongewijzigd, waarbij Sjako dus koploper is, Michael de 2e plek inneemt en Cas en Jordy gezamenlijk de 3e plek delen. Jordi Cijsouw en Dylan Knevel zitten op het vinkentouw en wachten geduldig hun kansen af om een plekje in de felbegeerde top te bemachtigen. Vincent Toutenhoofd draagt de rode lantaarn. 
 
Met in totaal 217 gescoorde doelpunten voor en 42 tegen is de gemiddelde ingevulde uitslag 3,9 - 0,8 dus afgerond 4 - 1. Met uiteindelijk 3 - 0 op het scorebord is er inderdaad een verschil van 3 doelpunten, maar geen 4 - 1. Zoals gezegd hadden Sjako, Ylke, Jari, Niels, Stijn, Ruud en Floor dit afgelopen zomer al voorzien en was 3 - 0 met 7x ook de vaakst ingevuld uitslag. Lennard Kerkhove had met een voorspelde uitslag van 10 - 0 echter meer vuurwerk verwacht, maar helaas kon 'zijn' vlaggenschip niet aan die verwachting voldoen. Ook verschillende Cijsouws hadden van de Ambonezen minder weerstand verwacht. Henny, Kris en Jordi vulde afgelopen zomer respectievelijk 8 - 1, 7 - 3 en 7 - 0 in. Slechts 4 deelnemers vulden voor Noormannen een verlies in de uitslag in, te weten Cas Joosse (2 - 3), Jesse Simonse (0 - 2), Noach & Carla Janisse (1 - 2) en Leo Stroet (2 - 3), en nog eens 4 deelnemers vulden een gelijkspel in, namelijk Vincent Toutenhoofd (0 - 0), Kim van Vaardegem (2 - 2), Kris Pouwelse (1 - 1) en Rachel Richard (1 - 1). De vaakst ingevulde uitslag was dus 3 - 0 (7x) met op gelijke hoogte 4 - 1 (7x), gevolgd door 5 - 1 (6x) en 5 - 0 (5x).