Zaterdag verwelkomen we de koploper uit de 4e klasse B in Westkapelle, Kapelle. De Bevelandse ploeg is net als Noormannen een degradant uit de 3e klasse. Desondanks troffen beiden ploegen elkaar niet afgelopen seizoen. Noormannen kwam namelijk uit in de 3e klasse A, Kapelle in 3B. Kapelle draait een goed seizoen en ligt op koers om weer direct terug te keren naar de 3e klasse. Samen met GPC staan ze bovenaan met 31 punten. De uitploeg zal de 3 punten dus graag mee naar huis nemen, om de koppositie te behouden.

Noormannen leed vorig week een gevoelige nederlaag tegen laagvlieger Rillandia: 1-0. Door de nederlaag zakte Noormannen weer wat weg in de stand en staat het nu weer op een degradatieplaats. Het verschil tussen de nummer 4 en 11 in de stand is slechts 5 punten. Hierdoor is het belangrijk om frequent de punten te blijven pakken en de aansluiting met het linkerrijtje te behouden.

Ook in de strijd om de 2e periode zakte Noormannen een aantal plaatsen. Met nog 3 wedstrijden in de 2e periode te spelen gaat Goes (16 punten) op dit moment aan kop voor Kapelle (15 punten) en Noormannen (13 punten). De thuisploeg kan dus niet alleen uiterst belangrijke punten pakken in de strijd om het linkerrijtje, ook kan het goede zaken doen in de strijd om de 2e periode. Na Kapelle wacht volgende week namelijk de confrontatie met Goes. Veel om voor te spelen dus.