Voor Noormannen 1 is de spanning om te snijden. Met nog 5 wedstrijden te gaan bezet het de veilige 8e plaats in de ranglijst, dankzij een doelsaldo van +2 ten opzichte van naaste belager Apollo '69 dat evenveel punten heeft. Zoals in het afgelopen wedstrijdverslag al was te lezen heeft Noormannen op papier het makkelijkste programma, bezien vanuit de plekken op de ranglijst van de komende tegenstanders. De praktijk bleek andermaal weerbarstiger. Noormannen verloor conform ranglijstverwachting van toen nummer 4 Kruiningen, terwijl Nieuwland tegen de ranglijstverwachting in won van toen nummer 3 Goes en ook Apollo verraste met een gelijkspel tegen nummer 2 GPC. Wemeldinge verloor 'gewoon' van Nieuwdorp. En dankzij een overwinning is ook MZVC tot 3 punten genaderd. Dat maakt de ranglijst rondom de felbegeerde plek 8 als volgt: 

 tabel 1

 
Nu we weer een week dichterbij het slot van de competitie heeft Noormannen nog steeds op papier relatief het makkelijkste programma. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Nieuwland op het programma en dat lijkt een cruciale wedstrijd voor zowel Nieuwland, die bij winst de kans op handhaving aanzienlijk vergroten, als Noormannen, die bij winst de druk op de concurrenten flink verhoogt. Net als vorige keer, toen het overigens niet helemaal zo uitpakte, is het aannemelijk dat de concurrenten puntverlies lijden. Zelf winnen is dus van cruciaal belang. Zie het programma van de 6 ploegen die nog strijden voor handhaving hieronder. 
 
tabel 2
 
Mocht het nog niet duidelijk zijn: het vlaggenschip kan alle mogelijke steun gebruiken in de strijd om handhaving. Komt allen aanstaande zaterdag naar sportpark De Prelaat en juich, schreeuw of brul Noormannen 1 naar een overwinning! We rekenen op u.