Noormannen - Nieuwland bleek een wedstrijd met meerdere gezichten. Op voorhand had je de wedstrijd willen, zeker kunnen en ergens ook wel moeten winnen. Wanneer je met de rust tegen een 0 - 2 achterstand aankijkt, dan zou je met een gelijkspel niet eens meer ontevreden zijn. Maar als je dat gelijke spel na een uur spelen al op het bord hebt staan en dus nog een half uur hebt om tegen een toch niet al te sterke ploeg nog een overwinning te behalen, dan is een gelijkspel verre van bevredigend. Maar tevreden of ontevreden, Noormannen - Nieuwland is geëindigd in 2 - 2. 
 
Voor de Prognostiek een interessante uitslag, want een G wordt minder vaak ingevuld dan een U of T en de verwachtingen van een ploeg als Nieuwland zijn doorgaans niet hoog. Deelnemers die op hun formulier dus voor verrassingen gaan, kunnen met uitslagen als deze sprongen maken op de ranglijst. En zo deed ook Rachel Richard, de dochter van. Rachel haalde een full pull en zit nu op het vinkentouw wat betreft haar positionering ten opzichte van de top-4. In de top-4 zelf wist geen enkele deelnemers punten te halen. Wie dat wel nog flink deed is Stijn Cijvat dankzij een correct voorspelde uitslag. Omdat Stijn de 2 - 2 combineerde met een U blijft het voor hem bij 7 punten. Ook Stijn kan met zijn huidige klassering de top-4 ruiken. Tot slot haalden 4 van de overgebleven 52 deelnemers, te weten Josianne Janse, Levien Minderhoud, Willem Alewijnse en Leo Stroet, nog een 3-punter door een correct voorspelde Toto (G dus). Laatst genoemde voert de druk op Vincent Toutenhoofd, die nog altijd stijf onderaan staat, verder op door het gat met hem te vergoten naar 6 punten. 
 
De uitslag was niet alleen interessant vanwege het gelijkspel, maar ook vanwege de doelpuntenmakers. Voor Noormannen wist Ed namelijk het net te vinden en laat een van de open vragen nou net zijn hoeveel keer Ed dit seizoen het net weet te vinden. We kunnen dus +1 noteren voor Ed. 
 
Alle 54 deelnemers samen vulden een totaal van 139 doelpunten voor en 50 doelpunten tegen in. Dat geeft een gemiddelde van 2,6 - 0,9 en dus 3 - 1. 3 - 1 was met 11x ook de vaakst ingevulde uitslag, gevolgd door 2 - 1 (8x), 3 - 0 (7x) en 2 - 0 (6x). Helaas kon het vlaggenschip niet aan die verwachtingen voldoen. Het werd 2 - 2 en die uitslag was dus 2x (Rachel en Stijn) juist voorspeld. Opvallend is ook dat er voor deze wedstrijd maar weinig Wasschappelse nederlagen werden voorspeld, want met 4 uit 54 is dat aantal laag. Ondanks dat het invullen van verrassingen kan lonen, kun je er dus ook in doorslaan en heb je niets Marije Elzinga (1 - 3), Jacco Cijsouw (2 - 4), Kitty den Hollander (2 - 3) en Niels van Belzen (2 - 3). Volgende keer beter. 
 
Op zaterdag 11 mei speelt Noormannen de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. MZVC komt dan op bezoek en strijdt dan mogelijk voor de laatste kans op handhaving. Bij verlies zou het doek voor de Middelburgse formatie dan zomaar al gevallen kunnen zijn. Op 4 mei speelt Noormannen de eveneens zeer belangrijke wedstrijd uit tegen Veere.