Het seizoen 2018/2019 voor het vlaggenschip is in het weekend van week 21 tot zijn einde gekomen. De promovendus wist zich, dankzij 8 gewonnen wedstrijden en 5 gelijke spelen, 3 wedstrijden voor het einde 'al' te verzekeren van lijfsbehoud in de 3e klasse A van het zaterdagvoetbal. Een knappe prestatie...
 
Wat ook een knappe prestatie is, is de winst behalen in de Prognostiek. Met twee vrouwen in de top-4 krijgt de emancipatie van de samenleving ook in de Prognostiek voeten aan de grond. Gefeliciteerd Julie Berents met het behalen van de 1e plaats en niet te vergeten de 142,50 euro die hieraan vast hangt! Julie's neef Jacco Cijsouw bezet de 2e plaats en toucheert daarmee 71,25 euro. Herbstmeister Erika Toutenhoofd is de volgende dame die met een 3e plaats en 42,75 euro in de prijzen is gevallen. Tot slot completeert Rens Janisse, net als vorig jaar, de top-4 en ontvangt een bedrag van 28,50 euro. 
 
Hieronder nog een aantal statistieken uit de Prognostiek: 
  • Het eerste doelpunt in de reeks van thuiswedstrijden werd gescoord door Jesse Simonse. Natuurlijk. Logisch. Gek genoeg had niemand dit voorzien. Jan Duum was misschien nog het dichtstbij. Jan voorspelde namelijk dat Hayo Castel de score dit seizoen zou openen. 
  • Raymo Huibregtse, Willem Cijsouw, Piet van der Welle en Kris Cijsouw dachten dat Finy in de thuiswedstrijden dit seizoen 8 gele kaarten zou ontvangen. Willem Kaland dacht zelfs 10. Opmerkelijk genoeg, Finy 'de zaag' Cijsouw ontving een totaal van 0* (!!) gele kaarten in de thuiswedstrijden. Geen enkele deelnemer had dit voorzien. In uitwedstrijden wist Finy dit seizoen overigens 4 gele kaarten te pakken. *voor zover bij de KNVB bekend (bron: Sportlink).
  • Noormannen verloor de eerste punten thuis tegen een niet-Walcherse club van Luctor Heinkenszand (2-2). Dat was ook gelijk de eerste thuiswedstrijd tegen een niet-Walcherse club. Willem Kaland, Verona Conte, Ronald Boone en Danny Huibregtse hadden goede hoop en voorspelden dat pas in de 5e thuiswedstrijd tegen een niet-Walcherse club punten zouden worden verloren. Raymo Huibregtse dacht trouwens dat alle wedstrijden tegen niet-Walcherse clubs zouden worden gewonnen, maar helaas, de praktijk bleek anders.
  • Noormannen eindigde het seizoen op 29 punten. Daarmee hadden 16 deelnemers de range (25 - 29) goed voorspeld. Lennard Kerkhove, Joop Kesselaar en Raymo Huibregtse zaten hier met een voorspelling van > 40 punten het verst naast.
  • Dat Noormannen in het rechter rijtje zou eindigen, hadden 30 deelnemers al voorzien. En dat het doelsaldo negatief ging eindigen, was voor 22 deelnemers afgelopen zomer al duidelijk. 
  • Jan Duum voorspelde als enige de kampioen (Arendskerke) in de 3e klasse A juist. Het direct gedegradeerde VC Vlissingen werd als kampioen voorspeld door Verona Conte, terwijl Mark Minderhoud dacht dat het nog voor lijfsbehoud strijdende Dauwendaele er met de schaal vandoor zou gaan. Met 18 voorspellingen was VCK trouwens favoriet, gevolgd door RCS (13) en Zaamslag (12). 
 
Met de prijswinnaars zal contact worden opgenomen.
 
Volgend seizoen starten we met alweer de 3e editie van de Prognostiek. Deze zal naar verwachting eind augustus weer in de kantine liggen en op de website worden geplaatst.
Tot dan! 

De eindstand van de Prognostiek vind je hier!

Uitnodiging Rinus-app / De online assistent trainer 

Wat?

De KNVB wilt de mogelijkheden van de Rinus app, de online assistent trainer, presenteren tijdens een bijeenkomst bij V.V. de Noormannen

Rinus heeft o.a. het volgende te bieden (via computer, tablet of een als app op de telefoon):

-          voetbalvormen voor O6 t/m O19

-          complete trainingen

-          meerweekse programma’s

-          een complete seizoensplanning

-          kennisartikelen enz.

 

Voor wie?

-          Jeugdtrainers

-          Hoofd jeugdopleiding

-          Verantwoordelijken voor jeugdvoetbal

-          Leden technische commissies

-          Andere betrokkenen

 

Wanneer?

Vrijdagavond 7 juni van 18.15 uur t/m 21.00 uur

 

Waar?

Sportpark de Prelaat V.V. de Noormannen

Domineeshofweg 2

4361 JD Westkapelle

 

Aanmelden?

Graag voor 24 mei 2019 aanmelden per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vermeld hierbij:

-          Naam

-          Vereniging

-          Functie

Veel doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, 21 doelpunten kunnen weer aan de totalen worden toegevoegd.

Noormannen 1 wist eindelijk weer is de punten op de Prelaat te houden, laatste keer was ruim drie maanden geleden tegen Dauwendaele. Op de dag dat er een verlate St. Patricksday werd gehouden in de kantine was het dus voor het vlaggenschip weer raak, GPC Vlissingen werd met 3-2 verslagen. Doelpunten kwamen op naam van Erwin Pouwelse, Dylan Maljers en Rens Janisse. Nu een weekend vrijaf en daarna de uitwedstrijd tegen Dauwendaele, ook weer volop kansen. 

Noormannen 2 verbeterde het all-time zaterdagdoelpunten record van Noormannen 3 (93 doelpunten, seizoen 09/10) door met 0-12 te winnen bij hekkensluiter Arnemuiden 4. Grote man was topscoorder Devi Jongepier, die 4x het net wist te vinden en nu al 25x heeft gescoord. Deze monsterzege betende de 4e overwinning met dubbele cijfers deze competitie, de mannen van coach Marcel Nijsse hebben nu 98 keer gescoord en dus nog twee doelpunten nodig voor de 100. Op hoeveel doelpunten eindigd Noormannen 2 dit seizoen? Dit is allemaal minder belangrijk, als er aanstaande zaterdag maar gewonnen wordt van directe concurrent Vlissingen 2. De thuiswedstrijd begint om 14.30u, komt allen!

Noormannen 3 verloor de uitwedstrijd tegen MZVC 4 met 6-1, enige goal kwam op naam van Mark Riemens. Een slechte eerste helft werd enigzins rechtgezet na rust, maar helaas weer geen punten voor het derde. Op de ranglijst staan alleen Meeuwen 5 en Bevelanders 3 nog onder de mannen van coach Kees Meijers.

Noormannen 4 speelde de vijfde thuiswedstrijd op rij en verloor kansloos met 2-8 van Borssele 1. De heenwedstrijd was nog in een knappe 1-1 geëindigd, maar op de Prelaat waren de mannen uit Borssele te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Jakko van Belzen.

Noormannen VR1 hield de punten wel op de Prelaat, Zaamslag VR1 werd met 3-0 verslagen. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren, dus de dames revancheerden zich tegen Zaamslag. Doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, Noa Francke en Iris Roelse. Volgende wedstrijd wacht hekkensluiter Luctor Heinkenszand VR1.

Door zijn vier doelpunten heeft Devi Jongepier afstand genomen op Nathalie Meijers, ook is Patrick Knevel de lijst binnengekomen. Zowel vorige week bij Noormannen 3 als deze week bij Noormannen 2 wist hij drie keer te scoren. Het is voor Patrick nu al zijn productiefste seizoen bij de senioren. De top 10 ziet er als volgt uit:

  1 Devi Jongepier   25   (+4)
  2 Nathalie Meijers   20    
  3 Ruben van Sluijs   15   (+1)
  4 Pedro Boon   14   (+1)
  5 Robin Lous   11    
  Erwin Pouwelse   11   (+1)
  Dylan Knevel   11   (+2)
  8 Ylke Houterman   10    
  9 Patrick Knevel   10   (+3)
10 Mano Verburg   9    

 

Na dit weekend zijn er nu 2929 doelpunten gemaakt sinds de overgang naar het zaterdagvoetbal, gaan we de 3000 nog halen dit seizoen???

Tot de volgende keer,

Rinus Scheepmaker

 

 

Helaas is het aantal spelers bij de JO8 onvoldoende om verder te gaan met het team in de competitie. De resterende wedstrijden zijn dan ook uit het programma verdwenen.

Zestien doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, verdeeld over drie elftallen. Opvallend hierbij is de 12-klapper van Noormannen 2. Na eerdere overwinningen van 13-0 en 14-0 was het nu Meeuwen 4 dat eraan moest geloven. Opvallend dat deze hoge uitslagen allemaal behaald zijn in thuiswedstrijden. Door deze uitslag heeft Noormannen 2 nu al 80 keer gescoord dit seizoen, hiermee is het nu al het productiefste seizoen van Noormannen 2 in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal. Het record staat nog altijd op naam van Noormannen 3 (seizoen 09/10; 93 doelpunten), maar dat moet gezien het aantal te spelen wedstrijden uiteraard te verbreken zijn. Op naar de 100?

Noormannen 1 verloor op eigen veld van 's Heer Arendskerke met 2-4, jammer want met de 2-3 op het scorebord miste Noormannen een grote kans op de 3-3. Ook bij een 1-1 stand had Noormannen de kansen op 2-1, maar dit mocht niet zo zijn. "'s Heer Arendkerke was voetballend beter maar Noormannen liet weer eens aardig spel zien en bood goed partij" is er te lezen in het wedstrijdverslag. Doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Erwin Pouwelse en Marlo Janisse. 

Over Noormannen 2 dus in de inleiding al het één en ander verteld, een grote overwinning dus vandaag op Meeuwen 4. Het verhaal is bekend, Noormannen 2 speelt voor het kampioenschap en kon dus wederom aan het doelsaldo werken. De doelpuntenmakers waren Jarno Elzinga 4x (!), Ruben van Sluijs 2x, Dylan Knevel 2x, Patrick Knevel 2x en Devi Jongepier 1x. Opvallend zijn de vier doelpunten van Jarno Elzinga, die vorig seizoen pas zijn eerste doelpunt gemaakt heeft in het zaterdagvoetbal. Ook nog leuk om te vermelden: terugkeer van Marco Verburg onder de lat. Scheidsrechter, leider, barman, bestuurslid, scheidsrechter..... en nu dus ook weer keeper. Hulde!

Noormannen 3 en Noormannen 4 hadden een vrij weekend.

Noormannen VR1 nam revanche op DwO'15 VR1 door de thuiswedstrijd met 2-1 te winnen, de uitwedstrijd was nog verloren gegaan met 3-2. Beide doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, het waren haar eerste twee doelpunten dit seizoen. De dames staan hierdoor op de tweede plek, over twee weken komt de koploper naar de Prelaat!

De topscoorders top 10 is na dit weekend als volgt:

1 Devi Jongepier   21   (+1)
2 Nathalie Meijers   19    
3 Pedro Boon   13    
4 Ruben van Sluijs   12   (+3)
5 Robin Lous   11    
6 Erwin Pouwelse   10   (+1)
  Ylke Houterman   9    
  Mano Verburg   9    
9 Marlo Janisse   8   (+1)
  Dylan Knevel   8   (+2)

 

Nu een weekend carnaval en daarna gaan we er zaterdag 9 maart weer tegenaan. Tot dan!

Rinus Scheepmaker