Velen kijken er al weken naar uit en na lang wachten is het dan eindelijk zover: er kan vanaf heden weer opgegeven worden voor het prestigieuze Noormannen Kerststollentoernooi. Het toernooi wordt zoals gebruikelijk gehouden op 27 december in sportzaal de Bellink. Opgeven is alleen mogelijk voor leden van V.V. de Noormannen en kan tot en met 20 december via deze link (https://goo.gl/forms/soT0AngPsvBHeWbq1) .
 
Verdere informatie en teamindelingen volgen nog voor het daadwerkelijk derde kerst is, maar zorg in ieder geval dat je 27 december tijdig en fit aanwezig bent. Alle opgaves tot op heden zijn te bekijken via deze link (https://goo.gl/EsVtn4)
 
Als je nog vragen hebt mail deze dan naar kerststollentoernooi@gmail.com
De 5e tussenstand van de Prognostiek vind je hier
Met de 1-3 nederlaag thuis tegen RCS verloren de optimisten het van de realisten, want eerlijk is eerlijk, in de tweede helft kwam Noormannen niet meer aan het spel zoals ze dat wilde spelen toe. RCS wist te profiteren van de momenten waarin Noormannen afweek van de eigen afspraken. Jammer, want de wedstrijd tegen RCS was wat je noemt een 6-punten wedstrijd (bezien vanuit de ranglijst 3e klasse A overigens, niet voor de prognostiek). 
De top 4 is gewijzigd. Marco Verburg klimt van plek 4 naar plek 1, terwijl Peter Hendrikse en Julie Berents op plek 3 en 4 respectievelijk de nieuwelingen zijn in de top 4, dankzij een full-pull. Erika Toutenhoofd behoudt haar 2e positie. Overigens hadden ook Niels Coppoolse, Finy Cijsouw en Mark Minderhoud een full-pull te pakken. Voor 24 deelnemers, waaronder voormalig koploper Floor Adriaanse, voldeed het vlaggenschip totaal niet aan de verwachting en hielden niets meer dan 0 punten over aan het duel.   

In voorgaande jaren is er voor de groep 45+ op een paar vrijdagavonden in een seizoen een aantal toernooitjes georganiseerd. Hartstikke leuk en gezellig. De animo daarvoor bij andere verenigingen leek wat terug te lopen en er werd geprobeerd om via de KNVB een competitievorm op te zetten. Na inventarisatie bij de potentiële spelers voor De Noormannen aan het eind van vorig seizoen hebben we ingeschreven. Het bleek dat er naast De Noormannen alleen Bevelandse verenigingen gingen deelnemen. Jammer dat er geen Walcherse teams waren, maar toch zijn we begonnen. Het is inmiddels wel gebleken dat het erg veel moeite kost om het elke keer georganiseerd te krijgen. Niet alleen voor De Noormannen, maar ook voor de tegenstanders. Het wordt door een andere vereniging dan ook "de competitie van uitgestelde wedstrijden" genoemd. Tot nu toe zijn er slechts drie wedstrijden gespeeld en de laatste weken kunnen we voor De Noormannen ook geen team samenstellen.

Er is besloten om ons terug te trekken uit de competitie. We gaan kijken of we in een andere vorm iets kunnen gaan organiseren voor deze groep.

Drie overwinningen en twee nederlagen bij de senioren dit weekend, met 19 doelpunten opnieuw een productieve zaterdag. Uitschieter waren de dames, die met 8-0 wonnen en op de 2e plek de winterstop ingaan. Noormannen 1 verloor op eigen veld van RCS 1 met 1-3. Noormannen 2 deed goede zaken door koploper Vlissingen 2 met 2-3 te verslaan en is deze ploeg nu op één punt genaderd. Noormannen 3 verloor met 11-2, opvallend was dat Niels van Alphen twee keer scoorde en dus meteen topscoorder is bij dit elftal. Het 4e elftal herstelde zich na rust goed tegen Nieuwdorp 4 en wist de punten mee te nemen naar Westkapelle.

Tot zover een inleidende stukje, de top 10 met topscoorders van de senioren ziet er anders uit dan vorige week.... want ondergetekende was vorige week de dames vergeten op te nemen in dit overzicht. Een dure misser, want de dames scoren er immers lustig op los en hebben maar liefst drie speelsters in de huidige top 10!!

  1 Nathalie Meijers 16
  2 Devi Jongepier 13
  3 Pedro  Boon   9
  Ylke Houterman   9
  5 Erwin Pouwelse   7
  Mano Verburg   7
  Noa Francke   7
  Robin Lous   7
  9 Ruben van Sluijs   6
10 Matthijs Janisse   5

 

Tot volgende week,

Rinus Scheepmaker

Wil je weten of je nog steeds op 0 punten staat of toch eindelijk wat punten hebt gesprokkeld? Of weten of je je hebt gevestigd in de top 5 met een puntenaantal van maarliefst 10 punten?

Kijk dan snel via bovenstaande link naar de nieuwe tussenstand van de Prognostiek!