Na 4 wedstrijden zonder overwinning stapte het vlaggenschip eindelijk weer als winnaar van het veld. Dankzij een klinkende 5 - 0 overwinning (op Wemeldinge) klimt het weer een plekje op de ranglijst en kan het zich, afhankelijk van de uitslagen bij de concurrenten, volgende week zelfs weer naar een veilige plek spelen. Spanning alom dus! 

Waar het ook spannend is, is de Prognostiek. De top-4 blijft weliswaar ongewijzigd, maar koploper Sjako morst door een ingevulde 2 - 2 (U) dure punten. Michael Dekker (plek 2), Cas Joosse, Jordy Conte en Jordi Cijsouw (gezamenlijk op plek 3) scoorden dankzij een correcte Toto allen 3 punten en kruipen zo dichterbij de koppositie. Erika Toutenhoofd zit op het vinkentouw. 
 
Vorige week schreven we over de optimistische Rachel Richard, en dat vader (jaja!) eens met z'n dochter om de tafel moest om te spreken over hoe zo'n optimistische uitslag op het scorebord te krijgen. De familie Richard heeft dit advies uit het prognostiekverslag van vorige week duidelijk gelezen, want het is Rachel die er deze week met een full pull vandoor gaat. Vader Michael Richard heeft goed geluisterd. Naast Rachel is er nog zo'n voetbalkenner met een full pull, te weten Lennard Kerkhove. De voormalig succescoach van Noormannen 1 zag zijn oude ploeg met eigen ogen gehakt maken van de ploeg uit Wemeldinge. Datzelfde geldt Marije Elzinga die eveneens met een correcte score en toto deze speelronde is doorgekomen. Rachel, Lennard en Marije krijgen alle drie 10 punten aan hun seizoenstotaal bijgeschreven. 
 
Naast Michael, Cas, Jordy en Jordi zijn er nog 31 andere deelnemers die enkel de Toto juist hadden voorspeld. Zij krijgen allen 3 punten bij hun seizoenstotaal opgeteld. Niels Coppoolse en Vincent Toutenhoofd blijven nog altijd puntloos en bungelen onderaan. Jullie tijd komt vast nog, jongens! 
 
5 - 0 dus. Het gemiddelde van alle ingevulde uitslagen voor deze wedstrijd bedroeg 3 - 1 (144 doelpunten voor, 41 doelpunten tegen) met een modus van 3 - 0 (9x). De meest optimistische uitslag deze week was een ingevulde 6 - 0 en wel door Ylke Houterman. Helaas voor haar kon er niet net nog eentje worden bijgeprikt. Finy Cijsouw had ook gerekend op een doelpuntenfestijn, maar (gelukkig) is zijn voorspelling van 3 - 3 geen werkelijkheid geworden. Na de 9 3 - 0'en is de uitslag van 2  - 1 (7x) en 3 - 1 en 2 - 0 (beiden 6x) het vaakst ingevuld. 
 
De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 6 april tegen Nieuwdorp. Koploper Sjako verwacht een 2 - 1 (T). Rachel een 4 - 0 (T), dus ik wil bij deze voorstellen dat vader MIchael ergens komende tijd weer plaatsneemt aan de keukentafel en luistert naar de wijze woorden van z'n dochter.  
 

 

Op zaterdag 6 april presenteren Knevel & Herman het 'Noormannen muziekfestival'.
O.a. Rad van Avontuur, Heel Noormannen zingt Hazes en Guilty pleasure Karaoke. 

Geniet tijdens dit evenement van een speciaal Hazes eet en drink menu. 

Noormannen muziekfestival

 

Zaterdag verwelkomen we de koploper uit de 4e klasse B in Westkapelle, Kapelle. De Bevelandse ploeg is net als Noormannen een degradant uit de 3e klasse. Desondanks troffen beiden ploegen elkaar niet afgelopen seizoen. Noormannen kwam namelijk uit in de 3e klasse A, Kapelle in 3B. Kapelle draait een goed seizoen en ligt op koers om weer direct terug te keren naar de 3e klasse. Samen met GPC staan ze bovenaan met 31 punten. De uitploeg zal de 3 punten dus graag mee naar huis nemen, om de koppositie te behouden.

Noormannen leed vorig week een gevoelige nederlaag tegen laagvlieger Rillandia: 1-0. Door de nederlaag zakte Noormannen weer wat weg in de stand en staat het nu weer op een degradatieplaats. Het verschil tussen de nummer 4 en 11 in de stand is slechts 5 punten. Hierdoor is het belangrijk om frequent de punten te blijven pakken en de aansluiting met het linkerrijtje te behouden.

Ook in de strijd om de 2e periode zakte Noormannen een aantal plaatsen. Met nog 3 wedstrijden in de 2e periode te spelen gaat Goes (16 punten) op dit moment aan kop voor Kapelle (15 punten) en Noormannen (13 punten). De thuisploeg kan dus niet alleen uiterst belangrijke punten pakken in de strijd om het linkerrijtje, ook kan het goede zaken doen in de strijd om de 2e periode. Na Kapelle wacht volgende week namelijk de confrontatie met Goes. Veel om voor te spelen dus.

Als je niet scoort dan win je niet. En als je dan ook weinig creëert om tot scoren te kunnen komen dan wordt het een lastige middag. GPC was met 0 - 1 te sterk voor Noormannen. Noormannen daalt daardoor af naar de 10e plek en GPC blijft daardoor de runner-up. Met nog 9 wedstrijden te spelen en een gat van 4 punten tot de veilige plek 8 zal Noormannen hard moeten werken om handhaving te realiseren. De volgende twee wedstrijden zijn dan ook direct twee finales tegen concurrenten voor handhaving: Wemeldinge (thuis) en Apollo (uit).
 
De nederlaag tegen GPC werd een mooie overwinning voor één deelnemer aan de Prognostiek, te weten Erika Toutenhoofd. Erika klimt daardoor omhoog op de ranglijst en komt nog net 1 puntje tekort voor een plek in de felbegeerde top-4, die overigens wel is veranderd. Sjako en Michael Dekker blijven op respectievelijk plek 1 en 2, ondanks dat zij net als 28 anderen deze ronde geen punten haalden. Cas Joosse, Jordy Conte en Jordi Cijsouw blijven op een gezamenlijke plek 3, waar tot vorige week ook Floor Adriaanse nog tussenstond, maar in tegenstelling tot Cas, Jordy en Jordi scoorde Floor (net als Sjako en Michael en 27 anderen dus) deze ronde geen punten. 22 deelnemers scoorden dankzij een juiste Toto wel punten. Een andere opvaller deze ronde is Stijn Cijvat die dankzij een goed voorspelde uitslag (0 - 1) maar fout voorspelde Toto (T) 7 punten aan zijn seizoenstotaal mag bijschrijven. Niels Coppoolse en Vincent Toutenhoofd blijven nog altijd puntloos. 
 
Hoewel er slechts 2 juist voorspelde uitslagen zijn, was een redelijk laag doelsaldo wel iets wat afgelopen zomer al de gemiddelde gedachte was. Maar liefst 14x is 1 - 2 als uitslag gegeven voor deze wedstrijd, gevolgd door 7x 1 -1 als één na vaakst en 6x 2 - 1 twee na vaakst ingevulde uitslag. Met 68 gescoorde doelpunten voor en 87 gescoorde doelpunten tegen was een 1 - 2 (1,2 - 1,6) uitslag ook de gemiddelde uitslag. Julian Houmes en Marije Elzinga hadden met een voorspelde 3 - 3 meer vuurwerk verwacht, maar werden daar helaas voor hen niet voor beloond. Rachel Richard was met haar ingevulde 3 - 0 het meest optimistisch van allemaal. Ook voor volgende week is Rachel trouwens vol goede moed met een voorspelde uitslag van 5 - 0. Wellicht dat man Michael Richard eens met zijn vrouw om de tafel moet om te spreken over hoe zijn team weer eens zo'n score op het bord kan krijgen. 
 
Aanstaande zaterdag speelt Noormannen wederom thuis en komt Wemeldinge 1 op bezoek. Kom het vlaggenschip aanmoedigen en laat je horen!!  
 
 
 
 
12 uit 18 is nu het puntensaldo na de 6e thuiswedstrijd van het seizoen (zoals bekend telde de 1e thuiswedstrijd niet mee in de Prognostiek). Noormannen won opnieuw (3 - 0) en behaalde daarmee zijn 4e overwinning uit de laatste 5 competitiewedstrijden. De weg omhoog is daadwerkelijk ingeslagen! 
 
Wie ook de weg omhoog heeft ingeslagen is Sjako. Dankzij een full-pull en de bijbehorende 10 punten heeft Sjako de koppositie in de Prognostiek overgenomen ten koste van Michael Dekker die slechts 3 punten aan zijn totaal mocht bijschrijven en zakt naar plek 2. Niet alleen Sjako behaalde een full-pull, ook Ylke Houterman, Jari Kaland, Niels Dominicus, Stijn Cijvat, Ruud Visser en Floor Adriaanse scharen zich deze ronde in dat rijtje en maken een sprong op de ranglijst. Een knappe prestatie. Zoals hiervoor genoemd moest MIchael genoegen nemen met slechts een juiste Toto en kostte hem dat de koppositie. Naast Michael zijn er nog 35 anderen met eveneens een juiste Toto. 
 
De top-4 blijft met Sjako, Michael, Cas Joosse en Jordy Conte qua namen ongewijzigd, waarbij Sjako dus koploper is, Michael de 2e plek inneemt en Cas en Jordy gezamenlijk de 3e plek delen. Jordi Cijsouw en Dylan Knevel zitten op het vinkentouw en wachten geduldig hun kansen af om een plekje in de felbegeerde top te bemachtigen. Vincent Toutenhoofd draagt de rode lantaarn. 
 
Met in totaal 217 gescoorde doelpunten voor en 42 tegen is de gemiddelde ingevulde uitslag 3,9 - 0,8 dus afgerond 4 - 1. Met uiteindelijk 3 - 0 op het scorebord is er inderdaad een verschil van 3 doelpunten, maar geen 4 - 1. Zoals gezegd hadden Sjako, Ylke, Jari, Niels, Stijn, Ruud en Floor dit afgelopen zomer al voorzien en was 3 - 0 met 7x ook de vaakst ingevuld uitslag. Lennard Kerkhove had met een voorspelde uitslag van 10 - 0 echter meer vuurwerk verwacht, maar helaas kon 'zijn' vlaggenschip niet aan die verwachting voldoen. Ook verschillende Cijsouws hadden van de Ambonezen minder weerstand verwacht. Henny, Kris en Jordi vulde afgelopen zomer respectievelijk 8 - 1, 7 - 3 en 7 - 0 in. Slechts 4 deelnemers vulden voor Noormannen een verlies in de uitslag in, te weten Cas Joosse (2 - 3), Jesse Simonse (0 - 2), Noach & Carla Janisse (1 - 2) en Leo Stroet (2 - 3), en nog eens 4 deelnemers vulden een gelijkspel in, namelijk Vincent Toutenhoofd (0 - 0), Kim van Vaardegem (2 - 2), Kris Pouwelse (1 - 1) en Rachel Richard (1 - 1). De vaakst ingevulde uitslag was dus 3 - 0 (7x) met op gelijke hoogte 4 - 1 (7x), gevolgd door 5 - 1 (6x) en 5 - 0 (5x).