Inmiddels zijn we alweer een paar weken onderweg na de winterstop, hoogste tijd om de topscoorders weer is onder te loep te nemen. 

Afgelopen weekend geen doelpunten voor Noormannen 1, de tegenstander Luctor Heinkenszand was een maatje te groot en won aftekend met 5-0. Ook vorig weekend werd er fors verloren terwijl en daarvoor nog prima met 0-3 gewonnen werd van VCK. Al deze wedstrijden zijn inmiddels opgenomen in de tussenstand en hierdoor komt Marlo Janisse de top 10 binnen. Hij heeft nu zeven doelpunten gemaakt.

Dan Noormannen 2: de mannen van coach Marcel Nijsse hebben de twee competitiewedstrijden die gespeeld zijn allebei gewonnen en zijn koploper momenteel. De lastige uitwedstrijd bij Luctor Heinkenszand 3 werd met 1-2 gewonnen en ook de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Dauwendaele werd met 3-1 gewonnen. Aanvoerder Pedro Boon was in beide wedstrijd belangrijk met zijn doelpunten en staat momenteel op 13 doelpunten. Noormannen 2 heeft inmiddels al 68x gescoord en heeft nog 5 doelpunten nodig om het productiefste seizoen van het 2e te evenaren; in seizoen 2009/2010 kwam Noormannen 2 tot 73 gescoorde doelpunten. Het record staat nog altijd op naam van Noormannen 3, dat kwam in seizoen 2009/2010 tot 93 doelpunten. 

Noormannen 3 pakte een punt in de thuiswedstrijd tegen GPC Vlissingen 6 (1-1), op zich een prima resultaat want de uitwedstrijd ging nog kansloos verloren met 9-1. De mannen van coach Kees Meijers zijn blij met ieder punt wat gepakt wordt. Doelpuntenmaker was Arjan Lievense die zijn status van rustend lid weer gewijzigd heeft in spelend lid. Gaan we nog meer doelpunten van deze speler zien dit seizoen?

Ook Noormannen 4 speelde 1-1 tegen GPC Vlissingen 5, doelpunt kwam op naam van Dylan Knevel die later in de middag ook nog een doelpunt maakte bij Noormannen 2. Het elftal van trainer/coach Stefan Feleus (L. van Gaal) is terug te vinden in de middenmoot en pakt gestaag de punten.

Bij Noormannen VR1 ging de topper tegen Nieuwdorp/Patrijzen VR1 twee weken geleden verloren met 1-0 maar de dames herpakten zich afgelopen zaterdag goed door Dauwendaele/Walcheren VR2 met 1-4 te verslaan en zo beslag te leggen op de 2e plek. Nathalie Meijers scoorde drie keer en is koploper Devi Jongepier tot op één doelpunt genaderd.

De top 10 ziet er na de gespeelde wedstrijd sinds de winterstop als volgt uit:

1 Devi Jongepier   20    
2 Natalie Meijers   19   (+3)
3 Pedro Boon   13   (+3)
  Robin Lous   11   (+1)
5 Ylke Houterman   9    
  Ruben van Sluijs   9    
  Erwin Pouwelse   9    
  Mano Verburg   9   (+2)
9 Noa Francke   7    
  Marlo Janisse   7   (+3)

 

tot de volgende keer,

Rinus Scheepmaker

Net als Noormannen wist Bevelanders afgelopen seizoen de 4e klasse vaarwel te zeggen door via de nacompetitie te promoveren. Noormannen startte het seizoen met een uitwedstrijd tegen Bevelanders en won deze met 1-4. De thuiswedstrijd verliep helaas anders. Noormannen verloor met maar liefst 1-6.  
 
In de Prognostiek verandert er weinig. Alleen Jan Gabriëlse (duum) pakte punten door de toto (u) goed te voorspellen en stijgt daarmee 2 plekken ten koste van Jacco Cijsouw en Kris Cijsouw. Joop Kesselaar bungelt nog steeds onderaan, samen met Jeroen Huibregtse en Alwin Kruithof. Op zich een positief iets, immers, dat betekent dat deze heren het vlaggenschip goede thuisscores hebben toegeschreven. Helaas presteert Noormannen thuis erg matig... 
 
De nieuwe tussenstand van de Prognostiek vind je hier!

In verband met het organiseren van 'de laatste training van 2018', met afsluitende kerstborrel, voor zowel leden als oud-leden van VV de Noormannen, is de geplande kaartwedstrijd voor vrijdagavond 21 december 2018 afgelast.

De laatste competitiewedstrijden voor de winterstop zijn gespeeld, slechts drie van de vijf senioren elftallen kwamen in actie afgelopen zaterdag.

Noormannen 1 won met 4-3 van FC Dauwendaele en dit was de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Een opsteker zo vlak voor de winterstop. Noormannen 1 gaat als nummer zeven de winterstop in en dat is als promovendus prima. Achteraf had er wellicht meer ingezeten maar dat is iets waar de tweede seizoenshelft dan maar aan gewerkt moet worden. Het trainingsweekend staat gepland begin januari en daar moet de basis gelegd worden voor het vervolg van de competitie. Deze wordt weer hetvat op zaterdag 19 januari uit bij GPC. 

Noormannen 2 kwam niet in actie en geniet al volop van de winterstop. De huidige tweede plaats in de stand moet na de winterstop veranderd worden in de eerste plaats. Noormannen 2 gaat voor het kampioenschap en kan daarbij ook alle support gebruiken. Dus kom ook is naar de Prelaat bij de thuiswedstrijden van Noormannen 2, de laatste twee thuiswedstrijden eindigden in 13-0 en 14-0 dus saai is het nooit. De competitie wordt weer hetvat op zaterdag 2 februari thuis tegen De Meeuwen 4. 

Noormannen 3 wist de goede lijn van vorige week door te zetten in de derby tegen De Meeuwen 5. De drie punten bleven op de Prelaat, uitslag 6-2. Grote man bij het Derde was Mark Riemens die vier keer het net wist te vinden. Hij is dankzij deze doelpunten dan ook weer terug te vinden in de top-10. De competitie wordt weer hetvat op zaterdag 9 februari thuis tegen Walcheren 5.

Noormannen 4 wist thuis tegen 's Heer Arendskerke 4 vier keer te scoren, maar helaas kregen ze er ook vier tegen. Een doelpuntrijke wedstrijd dus met drie goals van topscoorder Devi Jongepier. Devi is de winterstopscoorder geworden, hij staat na de eerste competitiehelft al op 20 doelpunten. Met een plekje in de middenmoot hervat Noormannen 4 de competitie weer op zaterdag 9 februari thuis tegen Serooskerke 6. 

Ook Noormannen VR1 genoten al van de winterstop, met een knappe tweede plaats hebben ze uitstekend gepresteerd. Ook staan er drie dames in de topscoorders top 10. Nathalie Meijers, Ylke Houterman en Noa Francke hebben samen 32 van de 37 doelpunten gemaakt. Benieuwd hoeveel er na de winterstop nog volgen! Noormannen VR1 hervat de competitie weer op zaterdag 2 februari met de topper uit bij Nieuwdorp/Patrijzen VR1.

De top 10 ziet er na dit weekend als volgt uit:

1 Devi Jongepier   20   (+3)
2 Natalie Meijers   16    
3 Pedro Boon   10    
  Robin Lous   10    
5 Ylke Houterman   9    
  Ruben van Sluijs   9    
  Erwin Pouwelse   9   (+1)
8 Mano Verburg   7    
  Noa Francke   7    
10 Mark Riemens   6   (+4)

 

Graag tot volgend jaar,

Rinus Scheepmaker

Drie overwinningen en twee nederlagen bij de senioren dit weekend, met 19 doelpunten opnieuw een productieve zaterdag. Uitschieter waren de dames, die met 8-0 wonnen en op de 2e plek de winterstop ingaan. Noormannen 1 verloor op eigen veld van RCS 1 met 1-3. Noormannen 2 deed goede zaken door koploper Vlissingen 2 met 2-3 te verslaan en is deze ploeg nu op één punt genaderd. Noormannen 3 verloor met 11-2, opvallend was dat Niels van Alphen twee keer scoorde en dus meteen topscoorder is bij dit elftal. Het 4e elftal herstelde zich na rust goed tegen Nieuwdorp 4 en wist de punten mee te nemen naar Westkapelle.

Tot zover een inleidende stukje, de top 10 met topscoorders van de senioren ziet er anders uit dan vorige week.... want ondergetekende was vorige week de dames vergeten op te nemen in dit overzicht. Een dure misser, want de dames scoren er immers lustig op los en hebben maar liefst drie speelsters in de huidige top 10!!

  1 Nathalie Meijers 16
  2 Devi Jongepier 13
  3 Pedro  Boon   9
  Ylke Houterman   9
  5 Erwin Pouwelse   7
  Mano Verburg   7
  Noa Francke   7
  Robin Lous   7
  9 Ruben van Sluijs   6
10 Matthijs Janisse   5

 

Tot volgende week,

Rinus Scheepmaker