Helaas is het aantal spelers bij de JO8 onvoldoende om verder te gaan met het team in de competitie. De resterende wedstrijden zijn dan ook uit het programma verdwenen.

Noormannen lijkt de vorm in thuiswedstrijden enigszins te hebben gevonden, want weer wist het niet te verliezen. Na 90 minuten spelen stond de brilstand op het scorebord en dus hield zowel Noormannen als Veere een punt over aan het duel.

Voor de Prognostiek was Noormannen - Veere een belangrijke pot, want er konden dubbele punten worden verdiend. In totaal 20 punten dus. Jammer genoeg heeft geen enkele deelnemer de volle buit in de wacht gesleept. Niemand voorspelde de uitslag goed. Wel zijn er 13 deelnemers met een juiste toto. Zij sleepten daarmee 6 punten in de wacht. 

In de top-4 behoudt Rens Janisse zijn koppositie, maar verliezen Hans Wattel, Willem Cijsouw en Finy Cijsouw hun gedeelde tweede plaats aan drie 'nieuwe' gezichten. Julie Berents, Erika Toutenhoofd en Jordi Cijsouw delen nu samen de tweede plek en dichten het gat met Rens Janisse tot 1 punt. 

De volgende thuiswedstrijd is tegen Kapelle 1. Uit werd de ploeg uit het gelijknamige dorp verslagen met 2-3.

De nieuwe tussenstand van de Prognostiek vind je hier!

Zestien doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, verdeeld over drie elftallen. Opvallend hierbij is de 12-klapper van Noormannen 2. Na eerdere overwinningen van 13-0 en 14-0 was het nu Meeuwen 4 dat eraan moest geloven. Opvallend dat deze hoge uitslagen allemaal behaald zijn in thuiswedstrijden. Door deze uitslag heeft Noormannen 2 nu al 80 keer gescoord dit seizoen, hiermee is het nu al het productiefste seizoen van Noormannen 2 in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal. Het record staat nog altijd op naam van Noormannen 3 (seizoen 09/10; 93 doelpunten), maar dat moet gezien het aantal te spelen wedstrijden uiteraard te verbreken zijn. Op naar de 100?

Noormannen 1 verloor op eigen veld van 's Heer Arendskerke met 2-4, jammer want met de 2-3 op het scorebord miste Noormannen een grote kans op de 3-3. Ook bij een 1-1 stand had Noormannen de kansen op 2-1, maar dit mocht niet zo zijn. "'s Heer Arendkerke was voetballend beter maar Noormannen liet weer eens aardig spel zien en bood goed partij" is er te lezen in het wedstrijdverslag. Doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Erwin Pouwelse en Marlo Janisse. 

Over Noormannen 2 dus in de inleiding al het één en ander verteld, een grote overwinning dus vandaag op Meeuwen 4. Het verhaal is bekend, Noormannen 2 speelt voor het kampioenschap en kon dus wederom aan het doelsaldo werken. De doelpuntenmakers waren Jarno Elzinga 4x (!), Ruben van Sluijs 2x, Dylan Knevel 2x, Patrick Knevel 2x en Devi Jongepier 1x. Opvallend zijn de vier doelpunten van Jarno Elzinga, die vorig seizoen pas zijn eerste doelpunt gemaakt heeft in het zaterdagvoetbal. Ook nog leuk om te vermelden: terugkeer van Marco Verburg onder de lat. Scheidsrechter, leider, barman, bestuurslid, scheidsrechter..... en nu dus ook weer keeper. Hulde!

Noormannen 3 en Noormannen 4 hadden een vrij weekend.

Noormannen VR1 nam revanche op DwO'15 VR1 door de thuiswedstrijd met 2-1 te winnen, de uitwedstrijd was nog verloren gegaan met 3-2. Beide doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, het waren haar eerste twee doelpunten dit seizoen. De dames staan hierdoor op de tweede plek, over twee weken komt de koploper naar de Prelaat!

De topscoorders top 10 is na dit weekend als volgt:

1 Devi Jongepier   21   (+1)
2 Nathalie Meijers   19    
3 Pedro Boon   13    
4 Ruben van Sluijs   12   (+3)
5 Robin Lous   11    
6 Erwin Pouwelse   10   (+1)
  Ylke Houterman   9    
  Mano Verburg   9    
9 Marlo Janisse   8   (+1)
  Dylan Knevel   8   (+2)

 

Nu een weekend carnaval en daarna gaan we er zaterdag 9 maart weer tegenaan. Tot dan!

Rinus Scheepmaker

 

Veel doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, 21 doelpunten kunnen weer aan de totalen worden toegevoegd.

Noormannen 1 wist eindelijk weer is de punten op de Prelaat te houden, laatste keer was ruim drie maanden geleden tegen Dauwendaele. Op de dag dat er een verlate St. Patricksday werd gehouden in de kantine was het dus voor het vlaggenschip weer raak, GPC Vlissingen werd met 3-2 verslagen. Doelpunten kwamen op naam van Erwin Pouwelse, Dylan Maljers en Rens Janisse. Nu een weekend vrijaf en daarna de uitwedstrijd tegen Dauwendaele, ook weer volop kansen. 

Noormannen 2 verbeterde het all-time zaterdagdoelpunten record van Noormannen 3 (93 doelpunten, seizoen 09/10) door met 0-12 te winnen bij hekkensluiter Arnemuiden 4. Grote man was topscoorder Devi Jongepier, die 4x het net wist te vinden en nu al 25x heeft gescoord. Deze monsterzege betende de 4e overwinning met dubbele cijfers deze competitie, de mannen van coach Marcel Nijsse hebben nu 98 keer gescoord en dus nog twee doelpunten nodig voor de 100. Op hoeveel doelpunten eindigd Noormannen 2 dit seizoen? Dit is allemaal minder belangrijk, als er aanstaande zaterdag maar gewonnen wordt van directe concurrent Vlissingen 2. De thuiswedstrijd begint om 14.30u, komt allen!

Noormannen 3 verloor de uitwedstrijd tegen MZVC 4 met 6-1, enige goal kwam op naam van Mark Riemens. Een slechte eerste helft werd enigzins rechtgezet na rust, maar helaas weer geen punten voor het derde. Op de ranglijst staan alleen Meeuwen 5 en Bevelanders 3 nog onder de mannen van coach Kees Meijers.

Noormannen 4 speelde de vijfde thuiswedstrijd op rij en verloor kansloos met 2-8 van Borssele 1. De heenwedstrijd was nog in een knappe 1-1 geëindigd, maar op de Prelaat waren de mannen uit Borssele te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Jakko van Belzen.

Noormannen VR1 hield de punten wel op de Prelaat, Zaamslag VR1 werd met 3-0 verslagen. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren, dus de dames revancheerden zich tegen Zaamslag. Doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, Noa Francke en Iris Roelse. Volgende wedstrijd wacht hekkensluiter Luctor Heinkenszand VR1.

Door zijn vier doelpunten heeft Devi Jongepier afstand genomen op Nathalie Meijers, ook is Patrick Knevel de lijst binnengekomen. Zowel vorige week bij Noormannen 3 als deze week bij Noormannen 2 wist hij drie keer te scoren. Het is voor Patrick nu al zijn productiefste seizoen bij de senioren. De top 10 ziet er als volgt uit:

  1 Devi Jongepier   25   (+4)
  2 Nathalie Meijers   20    
  3 Ruben van Sluijs   15   (+1)
  4 Pedro Boon   14   (+1)
  5 Robin Lous   11    
  Erwin Pouwelse   11   (+1)
  Dylan Knevel   11   (+2)
  8 Ylke Houterman   10    
  9 Patrick Knevel   10   (+3)
10 Mano Verburg   9    

 

Na dit weekend zijn er nu 2929 doelpunten gemaakt sinds de overgang naar het zaterdagvoetbal, gaan we de 3000 nog halen dit seizoen???

Tot de volgende keer,

Rinus Scheepmaker

 

 

De laatste competitiewedstrijden voor de winterstop zijn gespeeld, slechts drie van de vijf senioren elftallen kwamen in actie afgelopen zaterdag.

Noormannen 1 won met 4-3 van FC Dauwendaele en dit was de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Een opsteker zo vlak voor de winterstop. Noormannen 1 gaat als nummer zeven de winterstop in en dat is als promovendus prima. Achteraf had er wellicht meer ingezeten maar dat is iets waar de tweede seizoenshelft dan maar aan gewerkt moet worden. Het trainingsweekend staat gepland begin januari en daar moet de basis gelegd worden voor het vervolg van de competitie. Deze wordt weer hetvat op zaterdag 19 januari uit bij GPC. 

Noormannen 2 kwam niet in actie en geniet al volop van de winterstop. De huidige tweede plaats in de stand moet na de winterstop veranderd worden in de eerste plaats. Noormannen 2 gaat voor het kampioenschap en kan daarbij ook alle support gebruiken. Dus kom ook is naar de Prelaat bij de thuiswedstrijden van Noormannen 2, de laatste twee thuiswedstrijden eindigden in 13-0 en 14-0 dus saai is het nooit. De competitie wordt weer hetvat op zaterdag 2 februari thuis tegen De Meeuwen 4. 

Noormannen 3 wist de goede lijn van vorige week door te zetten in de derby tegen De Meeuwen 5. De drie punten bleven op de Prelaat, uitslag 6-2. Grote man bij het Derde was Mark Riemens die vier keer het net wist te vinden. Hij is dankzij deze doelpunten dan ook weer terug te vinden in de top-10. De competitie wordt weer hetvat op zaterdag 9 februari thuis tegen Walcheren 5.

Noormannen 4 wist thuis tegen 's Heer Arendskerke 4 vier keer te scoren, maar helaas kregen ze er ook vier tegen. Een doelpuntrijke wedstrijd dus met drie goals van topscoorder Devi Jongepier. Devi is de winterstopscoorder geworden, hij staat na de eerste competitiehelft al op 20 doelpunten. Met een plekje in de middenmoot hervat Noormannen 4 de competitie weer op zaterdag 9 februari thuis tegen Serooskerke 6. 

Ook Noormannen VR1 genoten al van de winterstop, met een knappe tweede plaats hebben ze uitstekend gepresteerd. Ook staan er drie dames in de topscoorders top 10. Nathalie Meijers, Ylke Houterman en Noa Francke hebben samen 32 van de 37 doelpunten gemaakt. Benieuwd hoeveel er na de winterstop nog volgen! Noormannen VR1 hervat de competitie weer op zaterdag 2 februari met de topper uit bij Nieuwdorp/Patrijzen VR1.

De top 10 ziet er na dit weekend als volgt uit:

1 Devi Jongepier   20   (+3)
2 Natalie Meijers   16    
3 Pedro Boon   10    
  Robin Lous   10    
5 Ylke Houterman   9    
  Ruben van Sluijs   9    
  Erwin Pouwelse   9   (+1)
8 Mano Verburg   7    
  Noa Francke   7    
10 Mark Riemens   6   (+4)

 

Graag tot volgend jaar,

Rinus Scheepmaker