Helaas wist het vlaggenschip niet het 11e, 12e en 13e punt uit een thuisduel aan het totaal toe te voegen. Noormannen verloor met 1-2 thuis van Zaamslag, terwijl er zeker in de tweede helft een duidelijk overwicht was van de thuisploeg. Maar zoals dat de hekkensluiter vergaat, zit het dan ook niet mee. 
 
Toch hadden liefst 9 deelnemers deze nederlaag afgelopen zomer al zien aankomen. Luuk Joosse, Kitty den Hollander, Jaap Kaland, Jari Kaland, Ron de Nooijer, Jonathan Koets, Alwin Kruithof, Jordi Cijsouw en Cas Joosse mogen allemaal 9 punten aan hun seizoenstotaal toevoegen. Voor Luuk betekent dit zelfs een 2e plaats in de uiterst spannende Prognostiekranglijst. Koploper Kris Pouwelse houdt nog steeds stand. Kris voorspelde een uitslag van 1-2 maar had bij de Toto een T ingevuld waardoor hij 'slechts' 7 punten kan bijschrijven, evenals 4 anderen. Liefst 15 deelnemers wisten enkel de Toto juist te voorspellen en toucheren daarmee 3 punten. Voor Julian Coppoolse - een van die 15 - betekent dit dat ie een plekje zakt en wel van plaats 2 naar plaats 3. Terug van weggeweest is Floor Adriaanse. Dankzij zijn 7-klapper stroomt hij opnieuw de top-4 binnen en deelt hij de 3e plaats samen met Julian. 
 
De volgende thuiswedstrijd laat nog even op zich wachten. Pas 7 maart komt het eerste elftal van Noormannen weer in actie, thuis tegen GPC. Koploper Kris had er bij het invullen van het deelnameformulier in ieder geval weinig vertrouwen in. Zijn pen schreef een 0-4 (U). Laten we, denkend aan het clubbelang, hopen dat hij 7 maart van zijn troon wordt verstoten. 

Tussenstand Prognostiek

Afgelopen weekend geen goed weekend voor De Noormannen, slechts één overwinning werd er bepaald bij de senioren. Wat de boventoon voerde waren vooral veel tegendoelpunten.

Noormannen 1 ging op bezoek bij VCK met 6-2 onderuit, gezien de stand geen schande want VCK doet gewoon mee om de prijzen. In het thuisduel wist Noormannen nog met 3-2 te winnen, helaas was het vandaag anders. Na deze nederlaag staat de teller van de tegendoelpunten al op 52. Goals deze middag werden gemaakt door Erwin Pouwelse en good old Mark Minderhoud.

Ook Noormannen 2 moest zijn meerdere erkennen deze middag en wel in GPC Vlissingen 3, eindstand 1-5. De eer werd nog gered door Niels Coppoolse, zijn 9e Noormannen-goal in het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd Noormannen 3 - Arnemuiden 4 werd uitgesteld door storm Ciara, de vissende teamleden uit Arnemuiden bleven door de aankomende storm langer op zee en zodoende kon de wedstrijd geen doorgang vinden. Zaterdag 29 februari doen we een nieuwe poging, hopelijk zonder storm dit keer.

Dan Noormannen 4, dat op bezoek ging bij het jeugdige MZVC 6. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: het eerste schot van MZVC was gelijk raak en de ruststand was 7-0. Na rust doet de tegenstander het wat rustiger aan een loopt uiteindelijk uit naar een 11-0. Uiteindelijk schiet Noormannen 4 geen enkele keer op doel. Deze jeugdige ploeg heeft natuurlijk helemaal niks te zoeken op dit niveau is het is te hopen dat ze snel promoveren.

De enige drie punten van dit weekend werden behaald door Noormannen VR1, thuis tegen ST Bruse Boys/Duiveland VR1 werd het 6-2. De doelpunten werden netjes verdeeld over drie speelsters: Nathalie Meijers, Ylke Houterman en Esther van der Male. Nathalie verstevigd hiermee haar koppositie in het topscoordersklassement en is ook hard op weg naar de 100 goals op de zaterdag. Dat ze de eerste dame gaat worden die deze mijlpaal haald staat wel vast maar de vraag is wanneer! Ylke Houterman stijgt met haar twee doelpunten naar de 2e plek in de topscoorderslijst. Dankzij deze overwinning staan de dames keurig op de tweede plek, twee punten achter Jong Ambon maar die hebben nog drie wedstrijden minder gespeeld.

Topscoordersklassement "Gouden Schoen":

  1. Nathalie Meijers 19
  2. Ylke Houterman 11
  3. Pedro Boon 10
  4. Devi Jongepier   9
  5. Rick Francke   8
  6. Remco Wondergem   7
  Dylan Knevel   7
  Erwin Pouwelse   7
  Esther vd Male   7
10. door tegenstander   6
  Marlo Janisse   6
  Niels van Alphen   6

 

Tot volgende week,

Rinus Scheepmaker

Dit jaar is het weer de beurt aan VV de Noormannen om de jaarlijkse rommelmarkt te organiseren.

Afgelopen week is de rommelmarkt commissie weer voor de eerste keer bij elkaar gekomen, met als belangrijkste taak het vaststellen van de datum. De rommelmarkt wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27 juni a.s. en de locatie is sportpark de Prelaat, Domineeshofweg 2. Verdere aankondigingen volgen nog.

Ook de data voor het ophalen van de spullen kunnen alvast in de agenda genoteerd worden: vrijdag 15 mei en vrijdag 5 juni. We hebben nu echter ook al de mogelijkheid om wat spullen op de slaan, dus heeft u echt al spullen die in de weg staan en waar u zo snel mogelijk vanaf wilt… neem even contact op met commissielid Eric Lous (06-81280881).

Opleiding verenigingsscheidsrechter

 

Niet alleen het voetbal draait weer op volle toeren, maar ook de belangstelling naar opleidingen voor clubscheidsrechters zijn erg in trek in het land. De KNVB is dan ook blij met het aanbod van de voetbalvereniging vv Kapelle dat ze op hun accommodatie een cursus verenigingsscheidsrechter mogen opstarten. De eerste lesavond is ingepland op dinsdag 3 maart. Er is op dit moment al een aantal kandidaten, maar er zijn nog wat aanmeldingen nodig om te kunnen starten.

Iedereen die verenigingsscheidsrechter voor De Noormannen wil worden kan zich namens De Noormannen aanmelden. De Noormannen neemt de kosten van de cursus op zich. Leukste is natuurlijk als je de cursus met meer personen gaat volgen. Dan kan je mooi samen naar Kapelle rijden en ervaringen uitwisselen. Aanmelden kan via de volgende link. Je kan je belangstelling ook doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna het verder geregeld wordt.

Meer uitleg over de inhoud van de cursus kan je vinden in de volgende bijlage.

Het programma: 

Dinsdag 03 maart: lesavond 1

Dinsdag 07 april: lesavond 2

Dinsdag 16 mei: lesavond 3

Dinsdag 16 juni: Lesavond 4

Alle avonden vangen aan om 19:00 uur

29 februari aanstaande wordt in de kantine het eerste Noormannen darttoernooi gehouden voor alle leden en supporters van V.V. de Noormannen. Iedereen die zijn pijlen richting het bord kan gooien is van harte welkom om mee te doen, en naast het darten is er natuurlijk ook gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het toernooi start, afhankelijk van het aantal deelnemers, rond 15:00-16:00. Deelname aan het toernooi kost €5,- per persoon en opgeven kan t/m 21 februari via de volgende link: https://forms.gle/pzmRWJU8ERP1THap8 .