Erwin Pouwelse heeft aan Christy Cijsouw gevraagd haar 11 op papier te zetten. Lees hier wat het favoriete elftal van Christy is. 

 

Keepster: Nienke Minderhoud. Door tegenstanders ook wel de beste keepster van de competitie genoemd. Behoeft dus niet meer uitleg…

Rechtsachter: Karien Cijsouw. Fel, fanatiek en razendsnel.

Centrale verdediger (laatste vouw): Emilie Cijsouw. Snelheid, harde trap en altijd netjes op de bal. Zekerheidje achterin.

Linksachter: Astrid Gabrielse. Fijne zekerheid achterin. Met een ‘uutschuuf’ been had ze vaak ballen die je niet verwacht had dat ze nog te verdedigen waren.

Voorstopper: Elisa van Sighem. Ook als laatste vrouw deed ze het goed. Toch als voorstopper opgesteld, want daar komt ze echt tot haar recht.

Rechtsmidden: Renee van Vaardegem. Balvast en een goede spelverdeler.

Linksmidden: Zusjes Nijdam. Extra longen in het veld. Fungeerden vaak als links midden, links voor en waren ook nog op tijd terug om mee te verdedigen. Abnormale conditie.

Centraal midden: Ylke Houterman. Sterk aan de bal, technisch goed, mooie harde trap.

Centraal midden: Femke Brasser. Samen begonnen in de Etjes bij de jongens. Gevreesde tegenstander. Kon altijd lekker (te?) fanatiek zijn. Niet vies van een overtreding.

Rechtsvoor: Nathalie Meijers. Lange benen, snelle pas. Niet altijd even sterk 1 op 1, maar is ze weg, dan is ze weg. Zo heeft ze er afgelopen jaren aardig wat ingeprikt.

Spits: Anita vd Welle. Grote winnaars mentaliteit, slechte verliezer. Daar was tijdens de derde helft overigens niks meer van te merken.

Coach: Gerbert van Sighem. Met anekdotes als: ‘ als een dul peard’ al jarenlang onze trouwe coach. Soms vlagger bij uitwedstrijden, dan natuurlijk vergezeld met zijn Brrrrr… ood muts, want hij is een echte bakkerszoon.

Vlagger: Johan Huibregtse. Al sinds zolang ik weet onze vaste vlagger bij alle thuiswedstrijden.

 

Ik ben benieuwd naar het favoriete elftal van oud teamgenoot Renee van Vaardegem.