Tijdens mijn voetbalcarrière bij De Noormannen heb ik alle heren senioren-elftallen (1 t/m 5)  doorlopen en met een gemêleerd gezelschap op het veld gestaan. Uit deze prachtige verzameling voetballers heb ik het volgende elftal geselecteerd. Daarbij gekozen voor een 4-3-3 formatie, oftewel de Hollandse school:

1. Keeper: Dennis Minderhoud
Vele jaren onze rots in de branding bij Noormannen 2. Ging voor niemand uit de weg en wist met zijn lengte ons doel veelal schoon te houden. Vanwege een aanhoudende schouderblessure helaas voortijdig zijn carrière moeten beëindigen.

2. Linksback: Bastiaan de Visser
Speler met een prachtige pass in de benen, als het even kon met buitenkant voet. Weet de linker middenvelder feilloos in stelling te brengen door een ogenschijnlijk gemakzuchtig balletje over of langs zijn tegenstander.

3. Voorstopper: Eddy Janse   
Topscoorders bij de tegenstander werden telkens weer een prooi voor onze voorstopper. Deze dropen zowel fysiek als mentaal ontdaan het veld af zonder een doelpunt toe te kunnen voegen aan een veelal indrukwekkend moyenne. Treffend is de spits van Heinkenszand 6 die in 90 minuten niet wist te scoren tegen Noormannen 4, maar even later in de kantine tot man-of-the-match van Heinkenszand 1 werd bekroond, waar hij als invaller de winnende maakte.

4. Laatste man: Robert Cijsouw
Fanatiek en betrokken tot de laatste minuut. Durft een bal weg te rossen als de wedstrijd daarom vraagt. Zet de verdediging neer en voorziet zijn medespeler van persoonlijke feedback, wanneer deze zich teveel bezighoudt met tegenstander of scheidsrechter.  

5. Rechtsback: Henny Cijsouw
Goede verdediger, met zijn postuur moeilijk te passeren. Verdedigen zit bij gebroeders Cijsouw in de genen. Scoorde na 80 zenuwslopende minuten en een 0-0 stand met een onmogelijk schot van ongeveer de middellijn het winnende doelpunt voor Noormannen 4 tijdens de kampioenswedstrijd uit bij SVD (Driewegen).


6. Linker middenvelder: Edwin de Pagter
Liefhebber van het spelletje pur sang, altijd van de partij (weliswaar met enige vertraging). Beweegt zich slim over het veld, levert verdedigend zijn bijdrage en in balbezit altijd op zoek naar de combinatie. Zijn voetbalanekdotes voor en na een wedstrijd mogen uiteraard niet ontbreken.

7. Centrale middenvelder: Danny Gabriëlse
Met zijn fenomenale traptechniek strooide hij vanuit de middencirkel met passes en legde hij de ballen bij zijn medespelers op de stropdas. Een vrije trap of penalty schoot hij vaak inclusief keeper in de goal. Alleen op zondagmorgen tijdens de warming-up liet zijn techniek hem soms in de steek.

8. Rechter middenvelder: Svend Minderhoud
Als typische box-to-box speler op het gehele veld aanwezig. Belangrijk bij omschakelingen, zowel in balbezit als -verlies. Schroomt daarbij niet een duel met zijn tegenstander aan te gaan. En dan heb ik het hier over de Svend zonder een trainingspak onder zijn wedstrijdtenue.

9. Linksbuiten: Arjen Brouwer
Met zijn diversiteit aan acties sterk in een-tegen-een duels. Doelgericht en de speler met de meeste doelpunten rechtstreeks uit een corner. Durft uit te gaan van de verdedigende kwaliteiten van zijn medespelers, onder het mom ‘je hebt er even twee buurtje…

 10. Centrale spits: Mark Minderhoud
De topscorer van De Noormannen mag uiteraard niet in deze opstelling ontbreken. Snel, behendig en scorend vermogen. Ging het seizoen ‘08/’09 met 32 doelpunten los in de zaterdag vierde klasse en had daarmee een belangrijke bijdrage in het kampioenschap.

11. Rechtsbuiten: Richard Gabrielse:
Sluwe en gretige speler, sterk aan de bal en loerend op zijn kans. Draait als een soort slangenmens weg van zijn tegenstander. Koelbloedig voor de goal, maar daarnaast oog voor medespelers die in betere scoringspositie staan. Vele belangrijke doelpunten voor Noormannen 2 gescoord.

Begeleiding:
Coach: Evert Wisse
Weet als kampioenenmaker een sterk groepsgevoel te creëren. Alles met de bal en veel aandacht voor het positiespel, met voor mij persoonlijk twee prachtige seizoenen in de zaterdag 4e klasse (overstap van zondag naar zaterdagvoetbal)
.
Assistent coach: Jan Vermeulen
Door zijn enthousiasme wist hij zijn spelers te motiveren om tijdens wedstrijden alles te geven. En bij spelerstekort ging hij als keeper daarbij voorop in de strijd. Wist met Noormannen 2 mooie resultaten te behalen. Daarnaast ook veel voetbalhumor, met als één van de hoogtepunten het verkleed tafelvoetbaltoernooi in de kantine.

Leider: Pim Bastiaanse
Binnen onze vereniging grondlegger van de Hollandse school. Durft dit systeem toe te passen in de krochten van het zaterdagvoetbal. Dit resulteerde in prachtige wedstrijden met vele hoogte- maar ook zeker dieptepunten, wat na afloop veelal tot de nodige vermakelijke discussie leidde.

Vlagger: Leo Jobse
Betrouwbare vlagger en topografisch goed onderlegd (handig bij uitwedstrijden). Vanwege meerdere blessures tijdens de wedstrijd een keer ingevallen als rechtsbuiten, wat resulteerde in 9 zinderende minuten en een zweepslag.
 
De volgende keer mag Piet Lievense zijn favoriete elftal geven.