Het was even puzzelen om mijn favoriete spelers op papier te zetten. In mijn carrière ben ik 2 keer kampioen geworden, 1 keer in de E-tjes en 1 keer met Noormannen 4. Voor mijn favoriete spelers heb ik me beperkt tot spelers uit deze 2 elftallen. Met alle genoemde spelers is er nu nog een goeie (ook onderlinge) vriendschap, ik denk dat dit ook een mooie bijkomstigheid is naast het presteren …. of misschien nog mooier!

Keeper Webko Wuite   
Betrouwbare sluitpost in de jeugd. Statisch, een echte puntenpakker. Was minder goed in blote-konte-race, wat destijds altijd vaste prik was na de trainingen.

Linksback Wim Brasser     
Prima verdediger, pure linksback, in de jaren dat ik leider was stond deze altijd als 1 van de eerste namen op papier.

Laatste man Menno Jongepier           
Aanvoerder van het team. Een kopsterke verdediger, heeft ook jarenlang de verdediging van het eerste geleid. Stak in de jeugd altijd een natte vinger in lucht om zo te bepalen hoe de wind stond. (Altijd eerst windje mee)

Voorstopper Frans Dominicus             
Robuust en kon perfect zijn man uitschakelen. Scoort altijd een zeven, nooit een onvoldoende.

Rechtsback Henny/Robert/Tony Cijsouw     
Ik kon niet kiezen tussen deze 3 broers, alle 3 dezelfde kwaliteiten. Het meeste genoten van Robert in de tandem met Arjen Beer aan de rechterkant. "Verdomme Beer, verdedig nu eens mee…....uuuh Peene ik ben een middenvelder hoor, en geen verdediger"

Linkshalf Thomas Wuite  
Een soort kameleon die zich aanpast aan het niveau, leverde in het 1e,2e,3e en 4e dezelfde prestatie. Bekend om zijn tot in perfectie uitgevoerde sleepbeweging en no-look-pass. Ook zijn wekelijkse "Hee scheids, je hebt thuis zeker niks te vertellen" mag hier niet ontbreken.

Verdedigende middenvelder Eddy Janse        
Opgesteld als verdedigende middenvelder, maar heeft volgens mij wel op iedere positie gespeeld. Een hele slimme speler die iedere tegenstander met zijn voeten of met zijn mond uit de wedstrijd kon spelen. In tegenstelling tot Frans was het bij Eddy meestal een 3 of een 8, vaak was dat vooraf aan de wedstrijd al vast te stellen.

Aanvallende middenvelder Svend Minderhoud         
Naast Wim ook 1 van de namen die gelijk op papier werd gezet als mid-mid. Conditioneel erg sterk, incasseren en uitdelen, bij Noormannen 4 van onschatbare waarde. Verbaal erg sterk, tot vermoeidheid (en soms lachen) van de scheidsrechter.

Rechtshalf Rene Bostelaar 
Motor op het middenveld en (te) fanatiek. Moest het niet van zijn techniek hebben maar alles op wilskracht en doorzettingsvermogen, een echte winnaar.

Spits Jarno Bostelaar
Sterke tweebenige spits en ook nog eens kopsterk met een Zuid-Amerikaans temperament. Net als zijn broertje voorop in de strijd. Zeker in de jeugd een geweldenaar.

Spits Richard Gabrielse/ Marco Verburg          
Richard was een echte doelpuntenmachine in de jeugd, scoorde vanuit alle hoeken. Helaas niet de juiste mentaliteit om een echte legende te worden bij de Noormannen, wat er wel in zat. Eeuwig zonde. Ook Marco goed voor een behoorlijk aantal doelpunten in de jeugd, vooral met zijn sterke rechterbeen. In de senioren multi-inzetbaar en volgens mij in alle elftallen gespeeld. Tegenwoordig ook een bezige bij in de organisatie van de vereniging.


                             
Wissel Keeper Tono Wondergem          
Eigenlijk overal inzetbaar maar het meeste mee gespeeld als keeper. Een goeie lijnkeeper en dezelfde traptechniek als Willem van Hanegem met zn buitenkant. In de laatste wedstrijd op zondag (thuis tegen Domburg 3) werd ik in de 16 hard neergehaald door een verdediger, toen ik op keek zag ik Tono met een soort Flying kick voorbijkomen richting die Domburger. Waardoor de laatste thuiswedstrijd van de vereniging werd gestaakt. Altijd lachen buiten het veld, in het veld is het oorlog.

Wissel 2 Jordy Conte       
Werd na lang blessureleed in de jeugd en begin senioren aangekondigd met de titel: "In de jeugd was dien nog redelijk". Helaas kon hij het uitgaansleven net zo goed combineren als ondergetekende. In dit team opgenomen als absolute sfeermaker en het bouwen aan de teamgeest. Vele schitterende evenementen mee georganiseerd in Café het Koffiehuis.

Wissel 3 Edwin de Pagter             
Iedere week aanwezig, en overal inzetbaar op het middenveld en in de verdediging. Gewoon goed, niks bijzonders. Ooit eens na 9 minuten naar de kant gehaald door Jan van den Dries: "Kom maar Edwin, dit wordt niks vandaag".

Wissel 4 Jeroen Huibregtse          
Net als Edwin ook overal inzetbaar op het middenveld en in de verdediging tevens een penaltyspecialist. Als leider uren mee versleten in de bestuurskamer om weer 4 elftallen op de been te krijgen. Telefoonboek uit de kast en bellen maar!

Wissel 5 Jose Candeias   
In mijn beleving de beste voetballer die ik ooit in actie heb gezien bij de Noormannen, ook op latere leeftijd nog in Noormannen 4. Zeker op dat niveau speel je dan met een mannetje extra.

Wissel 6 Henk Wielemaker           
Kopsterke spits en harde verdediger. Gezien het aantal vermeldingen in favoriete 11 behoeft dit geen verdere uitleg. 2 kenmerkende zaken nog voor Henk. Het onschuldige gezicht na een moordaanslag, en uitvinder van de schwalbe (snoekduik met armen recht vooruit).

Wissel 7 en 8 Koos Kooper en Iman Verhage   Vleugelspelers die geen seconde stil staan op het veld een plaag voor iedere tegenstander.                  
                                                          
Coach Jan Gabrielse 3 
Coach in de E’tjes, weet zijn spelers goed te motiveren. De tegenstander deed fanatiek een warming-up, en wij vroegen Jan of we ook een warming-up moesten doen: Nee hoor jongens, lopen is voor paarden, spaar je krachten maar voor in de wedstrijd.

Vlagger Kees Meijers / Pim Bastiaanse   
Gezamenlijk coach/vlagger geweest met Pim in de senioren, een echte liefhebber van de Hollandse School (de uitvoering door de spelers was helaas wat minder...). Tactisch zeer sterk, je kon goed merken dat hij jaren in het eerste had gespeeld. Kees jarenlang al fanatieke vlagger langs de lijn gehad, een puntenpakker. Bekend om zijn "Hee....Hallo...!" tegen de scheidsrechter.

Trainer Evert Wisse       
Trainer/Coach geweest in zowel de jeugd als de senioren.  Fanatiek en altijd oog voor de bal tijdens de trainingen. (Later) Een echte kampioenenmaker gebleken, ook het creëren van gezelligheid en de juiste sfeer is hem wel toevertrouwd.

Favoriete sponsor Arjen Brouwer  
Destijds was het Koffiehuis sponsor van Noormannen 4. Er kunnen boeken vol geschreven worden van de leuke evenementen e.d. die zich daar hebben afgespeeld. Carnaval, Sinterklaas, het wekelijkse (in de late uurtjes) naakt biljarten en de Mini Playbackshow (waar je het kostuum mocht uitzoeken bij Beer in zijn kledingkast) om er maar eens een paar te noemen. Zo stonden we ook een keer om 09:00 te verzamelen bij het Koffiehuis (waarvan we toen vertrokken voor de wedstrijd), en kwam er iemand van het bestuur het papier ophangen dat de wedstrijd was afgelast. Alle kopjes gingen richting Beer om maar alvast de zaak te openen. Dat mocht op 1 voorwaarde; dat we de kroeg nog even schoon moesten maken van de avond ervoor. Bezems, dweilen etc. werden tevoorschijn getoverd om het schoon te maken en het monde (weer) uit in een legendarisch dagje, waar we om 12:00 de polonaise liepen rond het biljart en over de markt.

Noormannen E1 in 1989
Staand van links naar rechts: Webko Wuite, Marco Verburg, Jarno Bostelaar, Niels Roelse, Richard Gabrielse
Zittend van links naar rechts: Bart Faasse, Bastiaan de Visser, Menno Jongepier, Rene Bostelaar, Tony Cijsouw
Achtergrond: Jan Gabrielse 3