Deze week stond er een historische wedstrijd op het programma, het vlaggenschip van De Noormannen had namelijk voor het eerst in de geschiedenis de 4e ronde van het bekertoernooi bereikt.
Na in de voorgaande rondes afgerekend te hebben met een 3e en 4e klasser, werd de vierde ronde geloot tegen zondag hoofdklasser VC Vlissingen. Na in de gewonnen wedstrijd tegen Domburg het winterkampioenschap binnen te hebben gesleept, moest deze bekerwedstrijd de kers op de taart worden. Een wedstrijd om met de gehele selectie van te genieten, iedereen heeft namelijk zijn aandeel gehad in deze succesvolle eerste seizoenshelft. 

Coach Lennard schitterende de trainingsweek in afwezigheid, hij had dit bekersucces ook niet aan zien komen en ging heerlijk op familieweekend naar de Efteling. Evert Wisse was bereid gevonden de trainingen uit te voeren, waarvoor dank. In goed overleg hebben zij een tactisch plan gesmeed om het Vlissingen zo moeilijk mogelijk te maken en het geloof aan Noormannen kant hoog te houden. De tactische training van donderdagavond moest de leidraad worden voor het strijdplan in het speelweekend. 

Noormannen start de wedstrijd in defensieve 1-5-3-2 opstelling, waarbij de linies in balbezit tegenstander kort op elkaar spelen en het blok van drie compact in de as blijft staan. Opdracht: Zo lang mogelijk de 0 houden en met Mark en Mallie in de punt gaan loeren op counter momenten of een lange bal van achteruit. Ongeacht het wedstrijdverloop vasthouden aan het afgesproken plan en onszelf strijdbaar opstellen. 

Niels

Ron-Jari-Rens-Finy-Jens

Julian-Erwin-Rens

Mark-Dylan 

Met de steun van de meegereisde Noormannen supporters, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Noormannen begon sterk vanuit de afgesproken organisatie. Vlissingen had zoals verwacht het overwicht en ging zoeken naar openingen in de Noormannen defensie. Het baltempo van Vlissingen lag in de eerste 10 minuten nog niet al te hoog en zo kon Noormannen het goed belopen. Toch werd de openingsgoal al snel gemaakt, Hoessein Bouzambou controleerde (met de hand) in de zestien en vond met een geplaatste bal de verre hoek. Bij de tweede goal werd Vlissingen helaas een handje geholpen, een voorzet vanaf de rechterachterlijn werd door Niels verkeerd beoordeeld en in plaats van de bal te pakken of over te tippen, ging hij ongeluk in eigen goal. Een smetje voor de Noormannen goalie. Vlissingen kwam steeds beter in de wedstrijd. Met tempowisselingen en snelle verplaatsingen van het spel werden gaatjes gevonden. Na een halfuur stond de 3-0 op het scorebord, ditmaal Said Bouzambou, tevens de ruststand. 

Tijdens de thee was het duidelijk, stick to the plan! We laten ons niet afdrogen en gaan met z’n allen voor een zo goed mogelijk resultaat. Julian werd gewisseld voor Danny om vervolgens de wedstrijd weer te vervolgen. De tweede helft hebben we als leeuwen gevochten en hebben we meerdere aanvallen van Vlissingen weten te blokkeren. We kregen zelfs nog de vooraf verwachte spaarzame kansjes met Mark, Mallie en Erwin die nog een keer goed doorkwam. Helaas redde te keeper van Vlissingen of werd de counter gestopt door de uitstekend spelende centrale verdediger. De tweede helft is door uitstekend teamwork van Noormannen op een nette 1-0 blijven steken, wat de eindstand beslist op 4-0 in het voordeel van de hoofdklasser.

We konden na 90 minuten met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten en terugkijken op een geweldig bekeravontuur. Geniet allemaal van de de korte winterstop, want 3e kerst staat alweer het prestigieuze kersstollenzaalvoetbaltoernooi op het programma.

 Tot donderdag bij de kerstborrel!