Afgelopen zaterdag stond de derby op het programma tegen domburg. De feestcommisie heeft daarvoor weer de koppen bij elkaar gestoken en die kwamen van de keer met een afgeslankte vorm van de derby day van vorig jaar. Derby day XS met weer een heleboel activiteiten, eten & drinken.

Maar goed, de voetbal. Aan de kant van Domburg was de aanvoerder geblesseerd, bij de Noormannen was Ron op de training geblesseerd geraakt aan z’n teen, die helaas niet mee kan doen. Zijn plaats werd opgevuld door Patrick, Remco kreeg deze keer de voorang op het middenveld i.p.v. Julian. De opstelling was dus als volgt:

Niels
Jacco Jari Rens Fini
Jesse Erwin Remco
Patrick Dylan Mark

De Noormannen begon als een geoliede machine aan de wedstrijd, wat resulteerde in een doelpunt van Dylan, die na goed druk zetten van Erwin en Dylan de bal cadeau krijgt en binnen kan tikken. Vrije trap Noormannen, Mark trapt de bal hard naar de hoek van het doel maar de keeper is alert en kan de bal verwerken tot een hoekschop. Er lijkt niks aan de hand voor De Noormannen totdat Domburg de 1-1 maakt. Noormannen weet het voor de rust nog goed te maken. Finy speelt een steekbal langs de verdediging van Domburg waarna Dylan met de bal tot de achterlijn loopt en de bal bij Erwin kan krijgen die hem koel in het netje legt. De trainert van de blauw-witte is het duidelijk niet eens met de leidsman en laat dat ook weten, die dan wordt verzocht om een plaatsje te gaan zoeken tussen de supporters. Met deze stand wordt de rust in gegaan.

In de rust wordt het wel duidelijk dat er een paar versnellinkjes bijgedaan moesten worden en zorgvuldiger met de bal omgegaan moest worden. In de tweede helft is het nog steeds rommelig in het veld. De kopsterke spits van Domburg raakt 3x het houtwerk in de tweede helft, wat voor de nodige spanning zorgt. In de 70ste minuut wordt Remco gewisseld voor Julian, Danny wordt ook nog ingebracht voor Patrick. De sfeer wordt steeds grimmiger naarmate de wedstrijd vordert. In de 90ste minuut raakt Jari geblesseerd waardoor Jaimy ook nog een paar minuten op het veld moet werken.

Eindstand 2-1, waardoor de overwinning gevierd kon worden in de kantine. De hoofdsponsor, Slagerij KOETS verzorgde het buffet. Nadat de buikjes gevuld waren werd de overwinning nog tot in de late uurtjes gevierd in de kantine en in het lokale café. Volgende keer gaan we naar Schouwen-Duiveland waar we hopelijk beter voetbal kunnen laten zien.